Hoe kies je de juiste gordijnen voor hoge plafonds? Tips & adviezen

Wanneer je te maken hebt met een kamer met hoge plafonds, is het belangrijk om gordijnen te kiezen die niet alleen functioneel zijn, maar ook de ruimte op een esthetisch verantwoorde manier benutten. Het juiste type gordijnen kan helpen om de hoogte van de kamer te benadrukken en een gevoel van ruimtelijkheid te creëren. In deze blog gaan we dieper in op verschillende soorten gordijnen voor hoge plafonds, kleurkeuzes, het opmeten van gordijnen op maat, en do’s en dont’s om ervoor te zorgen dat je de perfecte gordijnen kiest voor jouw ruimte.

De kracht van gordijnen in kamers met hoge plafonds

Gordijnen zijn meer dan alleen raambekleding; ze kunnen de algehele sfeer van een ruimte transformeren. In kamers met hoge plafonds kunnen de juiste gordijnen helpen om de ruimte te definiëren en een gevoel van gezelligheid te creëren. Laten we eens kijken naar de verschillende soorten gordijnen die geschikt zijn voor deze specifieke ruimtes.

Vitrage gordijnen voor een lichte en luchtige uitstraling

Vitrage gordijnen zijn de perfecte keuze voor wie op zoek is naar een lichte en luchtige uitstraling in kamers met hoge plafonds. Hier zijn enkele voordelen:

 • Veel natuurlijk licht: Vitrage gordijnen laten veel natuurlijk licht binnen, waardoor de kamer helder lijkt en een frisse sfeer behoudt.
 • Elegantie toevoegen: Ze voegen een vleugje elegantie toe zonder de ruimte te overweldigen, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende interieurstijlen.
 • Ideaal voor grote ramen: Vitrage gordijnen behouden het uitzicht naar buiten en zijn ideaal voor kamers met grote ramen waar je het contact met de buitenwereld wilt behouden.

Inbetween gordijnen voor een subtiele privacy

Inbetween gordijnen vallen tussen vitrage en verduisterende gordijnen in en bieden een perfecte balans tussen lichtinval en privacy. Hier zijn enkele voordelen:

 • Lichte en luchtige uitstraling: Inbetween gordijnen laten nog steeds aanzienlijke hoeveelheid licht binnen, waardoor een warme gloed ontstaat en de ruimte open en luchtig blijft.
 • Privacy zonder verduistering: Ze bieden privacy zonder de kamer volledig te verduisteren, wat ideaal is voor woonkamers, eetkamers en andere gemeenschappelijke ruimtes.
 • Textuur en diepte: Inbetween gordijnen voegen textuur en diepte toe aan het interieur, waardoor ze visueel interessant zijn en bijdragen aan de algemene sfeer van de kamer.

Overgordijnen voor stijl en veelzijdigheid

Overgordijnen zijn een veelzijdige keuze voor hoge plafonds, omdat ze zowel stijlvol als functioneel zijn. Ze bieden een uitgebreide selectie van stoffen, kleuren en patronen, waardoor je je persoonlijke stijl kunt uitdrukken en de ruimte kunt aanpassen aan je behoeften.

Voordelen van overgordijnen:

 • Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan stoffen, waardoor je de keuze hebt uit lichte, donkere, of zelfs verduisterende varianten, afhankelijk van je behoeften.
 • Overgordijnen voegen textuur en diepte toe aan de ruimte, wat bijdraagt aan een gevoel van gezelligheid en luxe.
 • Door de vele ontwerpmogelijkheden kun je overgordijnen aanpassen aan de stijl van je kamer en persoonlijke voorkeuren, waardoor ze een veelzijdige keuze zijn voor hoge plafonds.

Verduisterende gordijnen voor functionaliteit en comfort

Verduisterende gordijnen zijn de perfecte keuze voor kamers waar privacy en lichtcontrole van cruciaal belang zijn. Hier zijn enkele voordelen:

 • Optimale duisternis: Verduisterende gordijnen blokkeren vrijwel al het licht van buiten, wat ideaal is voor slaapkamers en media-ruimtes waar totale duisternis gewenst is.
 • Geluids- en temperatuurisolatie: De dikke stof van verduisterende gordijnen biedt ook enige isolatie tegen geluid en temperatuurwisselingen, wat zorgt voor een comfortabele en rustige omgeving.
 • Privacy: Verduisterende gordijnen bieden volledige privacy en beschermen tegen nieuwsgierige blikken, waardoor ze geschikt zijn voor elke kamer waar privacy belangrijk is.

Het kiezen van de juiste kleur gordijnen voor hoge plafonds

De kleur van je gordijnen is een belangrijke factor bij het creëren van de gewenste sfeer in een kamer met hoge plafonds. Hier is hoe verschillende kleuren invloed kunnen hebben:

 • Lichte kleuren: Wit, crème en lichtgrijs kunnen de ruimte groter doen lijken en een gevoel van lichtheid en frisheid creëren.
 • Donkere kleuren: Diepe tinten zoals donkerblauw, bordeauxrood en diepgroen kunnen warmte en gezelligheid toevoegen, maar ze kunnen de ruimte ook wat kleiner doen lijken.
 • Neutrale tinten: Taupe, beige en zandkleuren bieden een tijdloze elegantie en passen goed bij verschillende interieurstijlen. Ze zijn een veilige keuze voor een gebalanceerde uitstraling.

Het is belangrijk om te bedenken welke sfeer je wilt bereiken en welke kleuren het beste bij de rest van het interieur passen voordat je je definitieve keuze maakt.
TIP: Bestel hier gratis kleurstalen om zeker te zijn van de stof, kleur & kwaliteit!

Hoe meet je een gordijn voor een hoog plafond perfect op?

Het correct opmeten van gordijnen op maat is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat ze naadloos aansluiten op je hoge plafonds en de gewenste esthetische uitstraling bieden. Hier zijn enkele stappen om te volgen:

 1. Meet de hoogte van het raam of de wand: Begin met het meten van de afstand vanaf het bovenste punt van het raamkozijn tot waar je wilt dat de gordijnen eindigen. Als je een dramatische uitstraling wilt creëren en de kamer groter wilt laten lijken, kun je ervoor kiezen om de gordijnen vanaf het plafond te laten hangen.
 2. Meet de breedte: Meet de totale breedte van het raam of de wand waar je de gordijnen wilt plaatsen. Voeg indien nodig enkele centimeters toe aan beide zijden om de gewenste dekking te garanderen.
 3. Kies de plooistijl: Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en de gewenste stijl, selecteer je de plooistijl van de gordijnen. Populaire opties zijn enkele plooi, dubbele plooi, of trijplooi.
 4. Selecteer de juiste stofdikte: Overweeg de stofdikte in relatie tot het gewenste lichtinval en privacyniveau in de kamer. Dikkere stoffen bieden meer verduistering en isolatie, terwijl lichtere stoffen meer licht doorlaten.

Meer bestellen = Meer korting

Voorbeeld: Koop een vitrage + een rolgordijn + nog een rolgordijn (totaal 3x producten) & ontvang 25% korting totaal. Bekijk hieronder de voorwaarden

 • Gehele assortiment = 20% korting
 • Bestel minimaal 3x producten = 25% korting
 • Bestel minimaal 5x producten = 30% korting
 • Bestel 5x actieproducten = 40% korting

Let op: De kortingen worden pas in de winkelwagen (automatisch) toegepast.

Do’s en Dont’s: hoe kies je de juiste gordijnen bij hoge plafonds?

Hier zijn enkele do’s en dont’s om in gedachten te houden bij het kiezen van gordijnen voor hoge plafonds:

 • Do’s:
  • Experimenteer met verschillende texturen om visueel belang toe te voegen.
  • Combineer gordijnen met decoratieve elementen zoals tiebacks en embrasses.
  • Investeer in hoogwaardige stoffen en vakmanschap voor duurzaamheid.
 • Dont’s:
  • Vermijd te korte gordijnen, want ze kunnen de ruimte verkruimelen.
  • Overlaad de ruimte niet met te veel patronen of drukke stoffen.
  • Kies geen gordijnen die te zwaar zijn voor de ruimte, want dit kan de kamer benauwend maken.

Het kiezen van de juiste gordijnen voor hoge plafonds kan een aanzienlijk verschil maken in de uitstraling van de ruimte. Neem de tijd om de opties te overwegen, rekening te houden met de invloed van kleur en de ruimte nauwkeurig op te meten. Met de juiste gordijnen kun je een ruimtelijker gevoel creëren en de schoonheid van je hoge plafonds benadrukken.

Gratis inmeetservice aan huis

Geheel vrijblijvend en tijdelijk gratis inmeetservice aan huis. Voor alle type raamdecoratie kunt u een afspraak inplannen en profiteren van de volgende voordelen:

 • Professioneel inmeten bij u thuis met 100% meetgarantie
 • Advies op maat (productkeuze, kleurkeuze, opties)
 • Onze adviseur neemt ook kleurstalen mee zodat u deze rustig kunt bekijken
 • Voor alle type raamdecoratie

Normaal €‎49,00

Nu gratis