Hoe kies ik gordijnen die mijn slaapkamer goed verduisteren? 5 tips

Als het gaat om het kiezen van gordijnen voor je slaapkamer, is het cruciaal om gordijnen te vinden die niet alleen helpen om de ruimte te verduisteren, maar ook zorgen voor een optimaal slaapcomfort. Hier zijn enkele uitgebreide tips om gordijnen te kiezen die aan beide behoeften voldoen:

1. Verduisterende eigenschappen:

Verdiep je in gordijnen met speciale verduisterende eigenschappen. Deze gordijnen zijn ontworpen met dikkere stoffen en een speciale voering die effectief helpt om het binnenvallende licht te blokkeren. Vooral als je in een gebied woont met veel straatverlichting of als je overdag wilt slapen, zijn deze gordijnen een uitkomst.

2. Dubbele gordijnen voor extra verduistering:

Overweeg het gebruik van dubbele gordijnen voor extra verduistering. Dubbele gordijnen bestaan uit twee lagen stof: een dunne decoratieve laag aan de buitenkant en een dikke verduisterende laag aan de binnenkant. Deze combinatie biedt maximale lichtblokkering en privacy in je slaapkamer, wat bijdraagt aan een ongestoorde nachtrust.

Geen extra laag nodig bij black-out gordijnen

Blackout gordijnen zijn gemaakt van een dikke stof die goed warmte, kou en tocht tegen kan houden. Zware gordijnen van een dikke stof zorgen voor een warmer huis. Hoe dikker de stof, hoe beter de isolatiewaarde en hoe beter de warmte in huis wordt vastgehouden. Blackout gordijnen hebben een isolatiewaarde van A++. Deze hebben de beste isolerende stof.

3. Montage en overlappingen van het gordijn

Besteed aandacht aan de manier waarop de gordijnen worden gemonteerd en hoe ze elkaar overlappen. Zorg ervoor dat de gordijnen nauwsluitend op de muur zijn gemonteerd en elkaar goed overlappen om gaten en kieren te voorkomen waar licht doorheen kan komen. Dit minimaliseert de hoeveelheid licht die de kamer binnenkomt, zelfs langs de randen van de gordijnen, voor een optimale verduistering.

4. Let op de kleurkeuze voor verbeterde lichtblokkering:

Maak een weloverwogen keuze wat betreft de kleur van je verduisterende gordijnen. Donkere kleuren absorberen meer licht dan lichte kleuren, waardoor ze effectiever zijn in het blokkeren van lichtbronnen zoals straatverlichting of het felle ochtendzonlicht. Zwarte, donkerblauwe of donkergrijze gordijnen zijn daarom goede opties voor maximale verduistering en een optimale slaapomgeving.

5. Pasvorm en maatwerk voor naadloze verduistering:

Zorg ervoor dat de gordijnen perfect passen bij de afmetingen van je ramen en deuren. Overweeg indien nodig om gordijnen op maat te laten maken om een perfecte pasvorm te garanderen. Op maat gemaakte gordijnen voorkomen dat er licht langs de randen komt en zorgen voor een naadloze en effectieve verduistering van de kamer, wat bijdraagt aan een ononderbroken en herstellende slaap.

Gratis inmeetservice aan huis

Geheel vrijblijvend en tijdelijk gratis inmeetservice aan huis. Voor alle type raamdecoratie kunt u een afspraak inplannen en profiteren van de volgende voordelen:

  • Professioneel inmeten bij u thuis met 100% meetgarantie
  • Advies op maat (productkeuze, kleurkeuze, opties)
  • Onze adviseur neemt ook kleurstalen mee zodat u deze rustig kunt bekijken
  • Voor alle type raamdecoratie

Normaal €‎49,00

Nu gratis