Welke jaloezieën op maat kunnen het beste tegen verkleuring van de zon? Tips over materiaal & kleur keuze

Bent je op zoek naar jaloezieën op maat die bestand zijn tegen de verkleuring die veroorzaakt wordt door de zon? In deze blog bespreken we de verschillende soorten jaloezieën op maat die het beste bestand zijn tegen verkleuring door de zon. Wij geven graag advies over welke materialen en kleuren je het beste kunt kiezen om jouw jaloezieën te beschermen tegen de schadelijke effecten van zonlicht en jouw interieur te behouden. Lees verder om erachter te komen welke jaloezieën op maat het meest geschikt zijn.

Welke materialen kun je het beste kiezen voor jaloezieën om verkleuring het meest tegen te gaan?

De beste materialen voor jaloezieën die bestand zijn tegen de verkleuring veroorzaakt door de zon zijn aluminium, PVC en hout. Aluminium jaloezieën zijn zeer duurzaam en kunnen goed tegen de hitte en UV-straling van de zon. PVC jaloezieën zijn een goed alternatief als je op zoek bent naar een goedkoper materiaal. Ze zijn makkelijk schoon te maken en te onderhouden, en zijn bovendien bestand tegen de zon. Houten jaloezieën zijn ook een populaire keuze, omdat ze een warme en natuurlijke uitstraling hebben. Houten jaloezieën zijn echter wel gevoeliger voor verkleuring en kunnen na verloop van tijd gaan kromtrekken door de zon. Het is daarom belangrijk om houten jaloezieën regelmatig te onderhouden en te beschermen tegen de zon met bijvoorbeeld een UV-beschermende laklaag.

  • Beste materialen: aluminium, PVC, hout
  • Aluminium: zeer duurzaam
  • PVC: makkelijk schoonmaken
  • Hout: warme uitstraling
  • Hout: gevoeliger voor verkleuring

Bescherm jaloezieën tegen verkleuring door de zon, wat is de beste kleur keuze?

De kleur van de jaloezieën speelt ook een belangrijke rol bij de mate van verkleuring door de zon. Donkere kleuren, zoals zwart en donkerbruin, absorberen meer warmte en UV-straling dan lichte kleuren, waardoor ze eerder zullen verkleuren. Lichtere kleuren, zoals wit en beige, reflecteren daarentegen meer zonlicht en zijn daardoor beter bestand tegen verkleuring. Het is dus aan te raden om te kiezen voor lichte kleuren om verkleuring te voorkomen.

Meer bestellen = Meer korting

Voorbeeld: Koop een vitrage + een rolgordijn + nog een rolgordijn (totaal 3x producten) & ontvang 25% korting totaal. Bekijk hieronder de voorwaarden

  • Gehele assortiment = 20% korting
  • Bestel minimaal 3x producten = 25% korting
  • Bestel minimaal 5x producten = 30% korting
  • Bestel 5x actieproducten = 40% korting

Let op: De kortingen worden pas in de winkelwagen (automatisch) toegepast.

Bekijk hier alle raamdecoratie op maat