Wat zijn de populairste raambekledingstrends en hoe passen gordijnen daarbij?

Raambekleding is een essentieel aspect van interieurontwerp, en de trends evolueren voortdurend. Of je nu een minimalistisch modern interieur hebt of juist een warme, traditionele sfeer wilt creëren, het kiezen van de juiste raambekleding is cruciaal. In deze blog ontdekken we de populairste raambekleding-trends en hoe gordijnen naadloos kunnen worden geïntegreerd in diverse stijlen.

Gordijnen van natuurlijke materialen

De trend van natuurlijke materialen heeft de interieurwereld veroverd. Denk aan bamboe, linnen en hout. Deze materialen stralen warmte uit en passen perfect bij duurzaamheidstrends. Gordijnen gemaakt van lichte linnen stoffen voegen een vleugje verfijning toe terwijl ze zorgen voor een natuurlijke uitstraling.

Gordijnen voor natuurlijke materialen:

  • Kies voor gordijnen met een lichte linnen textuur.
  • Overweeg houten accenten in de gordijnroedes.

Contrastrijke kleuren en patronen

Een gedurfde trend die terrein wint, is het gebruik van levendige kleuren en opvallende patronen. Contrast is key! Kies gordijnen met geometrische prints of diepe kleuren om een statement te maken. Hiermee voeg je persoonlijkheid toe aan de ruimte en laat je de raambekleding spreken.

Gordijnen voor Contrastrijke Kleuren en Patronen:

  • Overweeg gordijnen met opvallende prints.
  • Mix en match met effen gekleurde meubels.

Slimme oplossingen voor gordijnen op maat

Met de opkomst van slimme huistechnologieën worden ook raambekledingen slimmer. Gordijnen met geïntegreerde automatisering zijn populair. Kies voor slimme gordijnen die je kunt bedienen met je smartphone of stemassistent, waardoor je het lichtniveau en de privacy eenvoudig kunt aanpassen.

Gordijnen voor Slimme Oplossingen:

  • Investeer in gordijnen met slimme automatisering.
  • Integreer gordijnen in je smart home systeem.

Milieuvriendelijke stoffen voor duurzame gordijnen

Duurzaamheid is een blijvende trend, en dit geldt ook voor raambekleding. Kies voor gordijnen gemaakt van milieuvriendelijke materialen, zoals gerecyclede stoffen of stoffen met een duurzaamheidslabel. Dit draagt niet alleen bij aan een groenere planeet, maar geeft ook een goed gevoel bij je interieur.

Gordijnen voor Duurzaamheid:

  • Zoek naar gordijnstoffen met gerecyclede vezels.
  • Kies voor gordijnen van gecertificeerde duurzame merken.

Vitrage gordijnen gemaakt van gerecyclede stoffen

Onze Utah vitrage gordijnen zijn gemaakt van 100% gerecyclede petflessen. Go green: Recycle & Reduce. Per M2 recyclen wij gemiddeld 23 flessen. De wijze van productie verbruikt:

  • 70% minder energie;
  • 75% minder CO2;
  • 86% minder water ten opzichte van traditionele polyester.

De gerecyclede stof heeft geen invloed op de kwaliteit van de luxe stof.

Transparantie en lichtspel dankzij vitrage gordijnen

Het gebruik van lichte, transparante stoffen is een trend die ruimtelijkheid benadrukt en zorgt voor een luchtige sfeer. Kies voor gordijnen die het natuurlijke licht filteren, waardoor een subtiel spel van schaduw en licht ontstaat. Dit is perfect voor ruimtes waar een open en heldere uitstraling gewenst is.

Gordijnen voor Transparantie en Lichtspel:

  • Ga voor lichte, doorschijnende stoffen.
  • Overweeg witte of pastelkleurige gordijnen voor een luchtig effect.

De hipste kleuren voor gordijnen in 2023:

Kies de kleur die het beste bij je stijl past en laat je gordijnen een statement maken in jouw interieur. Voor inspiratie kun je ook kijken naar deze hippe kleuren:

  1. Diep Olijfgroen: Diep olijfgroen is dé kleur die momenteel de toon zet in gordijntrends. Deze rijke, aardse tint brengt de natuur naar binnen en voegt een vleugje luxe toe aan elke ruimte. Het werkt prachtig in combinatie met natuurlijke materialen en moderne meubelstukken.
  2. Zacht Terracotta: Terracotta, een warme aardetint, domineert de interieurwereld. Zachte terracotta gordijnen stralen warmte uit en creëren een gezellige sfeer. Deze kleur past goed bij zowel neutrale als gedurfde kleurenpaletten en voegt een vleugje nostalgie toe.
  3. Diep Tealblauw: Tealblauw is een krachtige en verfijnde keuze voor gordijnen. De diepe tint straalt rust uit en voegt tegelijkertijd een vleugje drama toe aan de ruimte. Combineer het met lichte meubels voor een eigentijdse uitstraling.
  4. Champagne Roze: Voor een vleugje romantiek en elegantie zijn gordijnen in champagne roze een hit. Deze zachte en verfijnde kleur voegt een vrouwelijk tintje toe aan het interieur zonder te overheersen. Het werkt goed in slaapkamers en lounges.
  5. Grafiet Grijs: Grafiet grijs is een tijdloze kleur die momenteel weer in opkomst is. Het is een veelzijdige keuze die past bij zowel moderne als klassieke interieurstijlen. Grijze gordijnen vormen een neutrale achtergrond en laten andere elementen in de kamer schitteren.

Meer bestellen = Meer korting

Voorbeeld: Koop een vitrage + een rolgordijn + nog een rolgordijn (totaal 3x producten) & ontvang 25% korting totaal. Bekijk hieronder de voorwaarden

  • Gehele assortiment = 20% korting
  • Bestel minimaal 3x producten = 25% korting
  • Bestel minimaal 5x producten = 30% korting
  • Bestel 5x actieproducten = 40% korting

Let op: De kortingen worden pas in de winkelwagen (automatisch) toegepast.