Waarom kiezen voor raamdecoratie op maat?

verduisterend vouwgordijn

Maatwerk is niet meer weg te denken in onze samenleving. Steeds meer mensen kiezen voor het zelf samenstellen van producten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan maatwerk keukens, op maat gemaakte eettafels en kledingkasten. Ook maatwerk raamdecoratie wordt steeds populairder. Maatwerk wordt precies zo geleverd dat het naadloos aansluit bij de wensen van de klant en de mogelijkheden bij de woning.

Wat zijn de voordelen?

Je kunt bij raamdecoratie op maat dus niet alleen de gewenste maten bepalen, maar je kunt het 100% naar wens samenstellen. Dit brengt logischerwijs veel voordelen met zicht mee.

1. Past altijd precies

Maatwerk kan tot de millimeter nauwkeurig worden geproduceerd. Hierdoor past het altijd precies en heb geen kieren of gaten. Inmeten is eenvoudig zelf te doen aan de hand van de meethandleidingen. Ben je toch onzeker over jouw inmeet-kunde? Dan kun je ook kiezen voor onze inmeetservice.

2. Kies zelf de kleur die past bij jouw interieur

Raamdecoratie kun je geheel afstemmen naar smaak. Hierdoor past het bij elk interieur! Je hebt keuze uit meer dan 500 kleuren. Heb je een industriële stijl? Neem dan een donkere tint, zoals antraciet en metalen ketting bij je rolgordijn. Voor een meer landelijke stijl kun je kiezen voor lichte tinten of natuurlijk materiaal, zoals hout of leder. Bestel hier gratis kleurstalen, zodat je zeker weet dat je de juiste kleur hebt gekozen.

3. Kies de gewenste opties & luxe

Bij maatwerk raamdecoratie heb je bovendien invloed op de mate van luxe. Houd jij van luxe uitstraling? Kies bijvoorbeeld voor een mooie afwerking met luxueuze cassette om jouw rolgordijn. Hét toppunt in luxe en gemak is wel elektrische bediening. De toevoeging van elektrische bediening wordt steeds populairder.

4. Bepaal je zelf de lichtinval: verduisterend, transparant of semi-transparant

Bepaal zelf de mate van transparantie. Wil jij meer licht in jouw interieur? Dan zijn licht doorlatende, ook wel transparante of semi-transparante stoffen aan te raden. In de slaapkamer kun je het best gaan voor verduisterende blackout stof. De dikke blackout stof laat geen licht binnen dankzij de speciale coating aan de raamkant van de stof.

5. Kies de bedieningsmethode

Voor elk maatwerkproduct kun je jouw gewenste bedieningsmethode kiezen. Bij een rolgordijn is dit bijvoorbeeld elektrisch, met veer of ketting, terwijl dit bij een plisségordijn met koord of handgreepbediening is.

Welke producten kun je op maat samenstellen?

Alle producten van Pax Raamdecoratie zijn op maat samen te stellen. Wij lichten de diverse opties per type product hier toe. Het opgeven van de gewenste breedte en hoogte maten wordt niet benoemd, omdat dit uiteraard voor elk product geldt.

1. Rolgordijnen op maat

Op zoek naar nieuwe rolgordijnen? Rolgordijnen op maat passen altijd precies. Je hebt keuze uit 500 kleuren en daarbij uit diverse stoffen, de bediening en de afwerking. Geschikt voor alle type ramen en beschikbaar tot 220cm breed & 300cm hoog. Een rolgordijn op maat is geschikt voor montage “op de dag”en “in de dag”. Kies voor op maatwerk rolgordijnen om duurzaamheid te garanderen.

 • keuze uit diverse stoffen: verduisterend, semi-tansparant en transparant
 • kies de bedieningskant
 • bepaal de systeemkleur
 • kies de bevestigingsmethode (geschikt voor standaard ramen, dakramen & kiep-kantel ramen)
 • metalen of kunststof koord
 • met of zonder zijgeleiding
 • beklede of onbeklede onderlat

2. Plisségordijnen op maat

Ook de plissés zijn naar wens samen te stellen. Bepaal zelf het type stof en de kleur van de stof. Kies het soort stof: honingraad (duette) of enkele stof. Verduisterend, semi-transparant of lichtdoorlatend. Op maat gemaakt tot 150cm breed en 220cm hoog. Ook kun je kiezen uit voordelige stoffen of luxe stoffen en er zijn verschillende bevestigingsmethodes.

Wat is het verschil tussen enkele en dubbele (honingraat) stof?

Een enkele stof bestaat uit één laag stof (foto links). Dit is de goedkoopste optie. Een dubbele stof bestaat uit twee lagen en heeft een soort honingraatstructuur, wat het product wat duurder maakt (foto rechts). Deze dubbele stof heeft enkele voordelen t.o.v. de enkele stof, namelijk:

 • isolerende werking;
 • geen zichtbare koorden.

3. Maatwerk gordijnen

Gordijnen zijn ook op maat te verkrijgen. Zowel de inbetween gordijnen, de overgordijnen, de blackout verduisterende gordijnen als de velours gordijnen. Kies het gewenste ophangsysteem (rails of roede), kleur stof, gewenste plooi (enkel of dubbel) en afwerking.

 • Kies een ophangmethode: ringen of rails (geleverd met verstelbare gordijnhaakjes)
 • Kies een type plooi voor het gordijn: enkel of dubbel. De vlinderplooi (ook wel dubbele) is het meest populair.
 • Kies de opdeling: gordijnstof uit 1 stuk links of rechts of in 2 gelijke delen

4. Jaloezieën op maat (hout, aluminium en PVC)

Online kun je jouw gewenste jaloezieën samenstellen. Bepaal niet alleen de kleur, maar ook het materiaal (hout, aluminium of PVC) en de mate van luxe. Wij hebben een zeer uitgebreid assortiment, diverse collecties en geschikt voor alle type ramen: standaard, dakraam en kiep-kantel ramen.

 • Kies voor houten, aluminium of PVC jaloezieën
 • Bepaal de breedte van de horizontale lamellen
 • Ga jij voor een luxe aluminium koordknop?
 • Kies jij voor een moderne ladderband?

5. Lamellen op maat

Ben jij op zoek naar verticale lamellen? Lamellen zijn erg handig en worden nog steeds veel gekozen als raamdecoratie. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren, maar ook lamelbreedtes. Het type kunststof is alles bepalend voor de kwaliteit, uitstraling & levensduur van de lamellen. Ieder materiaal heeft zijn eigen unieke kenmerken.

 • tot 600cm breed en 300cm hoog
 • welke lamelbreedte kies jij: 52mm, 70mm, 89mm of 127mm
 • mooie afwerking
 • lange levensduur

6. Maatwerk vouwgordijnen

Met onze vouwgordijnen op maat heb je keuze uit veel mooie stoffen tot 300cm breed. Je kunt zelf de lichtinval en mate van privacy bepalen door jouw stof hierop uit te kiezen. Sfeervolle lichtdoorlatende vouwgordijnen exact op maat gemaakt. Geen kieren & optimale afwerking.

 • verduisterend, transparant (lichtdoorlatend) of semi-transparant
 • tot 300cm breed & 300cm hoog
 • materiaal van de bedieningsketting: kunststof of aluminium
 • kies de bedieningszijde

7. Zonneschermen op maat

Tot slot zijn ook de zonneschermen naar wens samen te stellen. Bepaal zelf de hellingshoek en creëer zo een aangename sfeer in je tuin en op je terras. Keuze uit 100 kleuren & type stof. Kies jij voor de elektrische optie, bedraad of onbedraad? Of gaat jouw voorkeur uit naar handbediening? Bepaal bovendien zelf de kabellengte, de volant en de systeemkleur van het zonnescherm.