Top 2 beste soorten jaloezieën per kamer

hout woonkamer

Raamdecoratie uitkiezen, is best een uitdaging. Het type raambekleding dat je zoekt is afhankelijk van de ruimte, je interieurstijl en de kleuren in je woning. We helpen je graag bij het maken van je keuze. Welke raamdecoratie is precies geschikt voor welke ruimte? Lees verder en ontdek welke top 2 jaloezieën passen bij jouw woonkamer, keuken en badkamer.

Jaloezieën op maat in de woonkamer

1) Houten jaloezieën in de woonkamer

houten jaloezie woonkamer

Het grootste voordeel van houten jaloezieën is de mate van privacy en lichtinval die je er eenvoudig mee kunt regelen. Middels een koord stel je in hoe ver de latjes, oftewel de lamellen, dicht of open staan en dus hoeveel inkijk en licht er binnen valt in de ruimte. Ook kun je de jaloezieën in zijn geheel omhoog trekken, waardoor je maximaal van zonlicht geniet.

Hout is een geweldig natuurproduct dat zich goed laat combineren met zachte stoffen en eigenlijk alle tinten uit het kleurenspectrum. Donker houten lamellen gaan prachtig samen met gordijnen in een zachte pasteltint. Ook aardetinten als mosgroen, beige of donkerbruin op de muur passen goed bij houten jaloezieën.

2) Aluminium jaloezieën in de woonkamer

aluminium jaloezie woonkamer

Met aluminium jaloezieën op maat creëer je een moderne en strakke uitstraling. Naast dat het goed past bij moderne en strakke interieurs gaan aluminium jaloezieën ook goed samen met een klassiek of romantisch interieur. Kies bijvoorbeeld  bij een modern interieur voor een donkere tint jaloezie, zoals matzwart en bij een klassiek interieur voor witte jaloezieën.

Veel woonkamers hebben een grote schuifpui of openslaande deuren naar de tuin toe. Het is dan soms lastig om hiervoor mooie en goede raamdecoratie te vinden. Aluminium jaloezieën zijn ook voor deze ramen een goede optie. Doordat de lamellen van een aluminium jaloezie erg dun zijn, heb je een klein pakket, waardoor je in veel gevallen nog onder de jaloezie naar buiten kunt lopen.

Jaloezieën op maat in de badkamer

1) PVC jaloezieën in de badkamer

PVC jaloezieen

Jaloezieën van PVC zijn perfect voor de badkamer. Ze zijn voorzien van een speciale waterbestendige kunststof laag, waardoor de jaloezie zeer geschikt is voor badkamers, maar ook keukens, serres en andere vochtige ruimtes.

Deze jaloezieën zijn op maat gemaakt met een mooie houtlook én vochtbestendig. De houtlook zorgt voor een zeer sfeervolle uitstraling en is bijna niet te onderscheiden van echt hout. Verkrijgbaar in verschillende lamelbreedtes, namelijk 35 mm en 50 mm. Je hebt keuze uit meer dan 20 natuurlijke kleuren. Wat zijn de voordelen:

  •        Speciaal ontwikkeld voor de badkamer
  •        Natuurlijke en kwalitatieve houtlook
  •        Eenvoudige montage
  •        Pvc is goedkoper dan echt hout
  •        Licht materiaal
  •        Keuze uit standaard koord of luxe ladderband
  •        Geheel naar wens samenstellen

2) Aluminium jaloezieën in de badkamer

aluminium jaloezie badkamer

Aluminium jaloezieën worden vaak als raamdecoratie in de badkamer gekozen, omdat ze goed binnen de strakke sfeer passen. Aluminium jaloezieën zijn hierin een uitstekende keuze. Aluminium  jaloezieën  zijn namelijk eenvoudig schoon te maken en bovendien vochtbestendig. Ze geven een mooie, luxe en warme uitstraling aan de badkamer. Aluminium jaloezieën zijn in meer dan 250 kleuren te bestellen. Het advies is om aluminium jaloezieën zonder ladderband in de badkamer te hangen. Ladderband bestaat uit stof, waardoor deze eerder het risico loopt om te schimmelen.

Jaloezieën op maat in de keuken

1) Aluminium jaloezieën in de keuken

aluminium jaloezie keuken

Superstrak en eenvoudig schoon te houden. Aluminium jaloezieën zijn erg geschikt als raambekleding in de keuken. Aluminium jaloezieën zijn bestand tegen vet en vuil en zijn makkelijk schoon te maken. Zo kun je de jaloezieën eenvoudig met een stoffer of vochtige doek afnemen. Daarnaast zorgen ze voor een strakke en moderne uitstraling en bieden ze veel privacy. Door de lamellen van de jaloezieën te kantelen kun je zelf het licht filteren. Zo geniet je overdag van de lichtinval en kun je ’s avonds meer privacy creëren. 

Aluminium jaloezieën worden op maat gemaakt en zijn compleet aan te passen naar jouw stijl en smaak. De jaloezieën zijn namelijk in meer dan 250 kleuren te bestellen en in meerdere lamelbreedtes. Zo kun je voor een klein keukenraam kiezen voor een kleine lamelbreedte van 25 mm en voor een groot keukenraam een lamelbreedte van 50 mm. Daarnaast kun je kiezen voor een afwerking met een ladderband of ladderkoord. 

2) PVC jaloezieën in de keuken

pvc jaloezie keuken

Gezien de trend naar open woonkeukens van de afgelopen jaren, is het geen wonder dat de raambekleding en stijlen in onze keukens steeds belangrijker worden. Je ziet deze immers door jouw gehele ruimte terugkomen. Deze samensmelting vraagt om een stijl die geschikt is voor zowel een keuken als een woonkamer. Witte of grijze pvc jaloezieën kunnen een perfecte aanvulling zijn.

Terwijl groen de meest populaire keukentrend voor 2021 wordt, blijven ook de wittinten onveranderd populair. Witte PVC jaloezieën contrasteren uitstekend met donkere werkbladen en vallen dan ook echt op. Deze stijlvolle jaloezieën kunnen worden gebruikt als het kenmerk van de kamer. De pvc-jaloezie is waterdicht, makkelijk schoon te maken en uitstekend geschikt in vochtige ruimtes.