Hoe kies je de juiste gordijnroedes en ophangsystemen voor gordijnen op maat? Handige tips & voorbeelden

Bij het kiezen van de juiste gordijnroedes en ophangsystemen voor gordijnen op maat komt meer kijken dan je misschien in eerste instantie zou denken. Het selecteren van de juiste roedes en ophangsystemen is essentieel om ervoor te zorgen dat je gordijnen perfect passen en moeiteloos kunnen worden geopend en gesloten. Bij het maken van je keuze moet je rekening houden met verschillende factoren, zoals de stijl van je interieur, de afmetingen en het gewicht van je gordijnen, en het gewenste ophangsysteem. Er zijn talloze opties beschikbaar, zoals gordijnroedes met ringen en railsystemen. Elk type heeft zijn eigen voordelen en esthetische eigenschappen. Het is ook belangrijk om de kwaliteit en duurzaamheid van de roedes en ophangsystemen te overwegen, omdat ze de levensduur van je gordijnen kunnen beïnvloeden. Door zorgvuldig te kijken naar al deze aspecten, kun je de perfecte gordijnroedes en ophangsystemen vinden die je gordijnen op maat tot hun recht laten komen en je interieur completeren.

Waarom kiezen voor een rails voor gordijnen op maat en wat zijn de voordelen?

Standaard worden onze gordijnen geleverd met gratis verstelbare gordijnhaakjes, waardoor je flexibiliteit hebt bij het ophangen ervan. Bij het kiezen van een railsysteem heb je tevens de mogelijkheid om de gewenste plooi te selecteren: enkele, dubbele of wave plooi. Afhankelijk van de breedtemaat van het gordijn worden er om de 8-11 CM plooien gecreëerd.

Een railsysteem zorgt voor een strakke uitstraling en biedt een betere afsluiting aan de bovenkant, waardoor er minder lichtinval is. Als je op zoek bent naar verduisterende gordijnen, kun je hier meer informatie vinden. Bovendien zorgt een railsysteem voor soepel bedieningsgemak. Als je een luxueuze uitstraling wilt creëren, kun je kiezen voor een vlinderplooi bij een railsysteem. Bij een railsysteem worden standaard verstelhaakjes geleverd, waardoor je nog kunt experimenteren met de lengte en positionering van je gordijnen.

  • Een rails ziet er strak uit
  • Minder lichtinval
    TIP: Bekijk hier verduisterende gordijnen op maat voor 100% verduistering
  • Soepele & gemakkelijke bediening
  • Keuze uit een vlinderplooi
  • Luxe uitstraling
  • Standaard verstelhaakjes

Waarom kiezen voor een roede (ringen) om gordijnen op maat op te hangen?

Bij het kiezen van een ringensysteem voor je gordijnen op maat zijn er verschillende opties waar je rekening mee moet houden. Naast het bepalen van de gewenste kleur van de ringen, die beschikbaar zijn in vijf verschillende kleuren, zijn er ook specifieke afmetingen om te overwegen. De binnen diameter van de ringen is 4 cm, waarbij de gehele ring een diameter heeft van 6 cm. De ringen worden om de 10 cm op het gordijn geplaatst, met het hoofdje ongeveer 2 cm vanaf de binnenkant van de ring gemeten. Bovendien is er een stofoverschot van ongeveer 1 cm boven de ringen.

Een ringensysteem biedt het voordeel dat je de roede slechts op twee plaatsen hoeft te monteren, wat de installatie vereenvoudigt. Daarnaast zorgt het gebruik van ringen voor een speelse uitstraling aan je gordijnen. Je hebt de vrijheid om de kleur van de ringen te kiezen, waardoor je nog meer personalisatie kunt toevoegen aan je interieur.

  • Op 2 plekken monteren
  • De roede geeft speelse uitstraling
  • Het gordijn wordt voorzien van ringen
  • Ringen beschikbaar in de kleuren:
    • Messing
    • Goud
    • Koper
    • Zilver
    • Zwart

Hoe bepaal je de ideale lengte voor gordijnen op maat? 5 belangrijke tips om rekening mee te houden

Hier zijn vijf waardevolle tips die je kunnen helpen bij het opmeten en bepalen van de juiste lengte voor je gordijnen op maat:

  1. Meet de hoogte: Begin met het meten van de hoogte vanaf de bovenkant van de gordijnroede of rail tot aan de gewenste plek waar je wilt dat de gordijnen eindigen. Voor een klassieke look kun je ervoor kiezen dat de gordijnen net boven de grond vallen. Als je daarentegen een eigentijdse uitstraling wilt, kun je overwegen om de gordijnen iets boven de vensterbank te laten eindigen.
  2. Overweeg wat de gordijnen moeten uitstralen: Als je bijvoorbeeld een romantische en sfeervolle uitstraling wilt creëren, kun je kiezen voor langere gordijnen die tot op de vloer vallen en zich in lichte plooien verzamelen. Voor een strakker en moderner effect kunnen de gordijnen net boven de vensterbank of halverwege de vloer eindigen.
  3. Neem rekening met de gekozen stof: Zwaardere stoffen, zoals velours of dikke gordijnstoffen, kunnen beter iets boven de grond eindigen om te voorkomen dat ze slepen. Lichtere stoffen, zoals linnen of zijde, kunnen wel elegant over de vloer vallen.
  4. Overweeg de functionaliteit: Als je gordijnen hebt die je vaak opent en sluit, zoals in een drukke woonkamer, kies dan voor gordijnen die net boven de grond hangen om wrijving en slijtage te voorkomen. Voor ramen die zelden geopend worden, kun je de gordijnen langer laten hangen voor een meer luxueuze uitstraling.
  5. Vergeet de juiste afwerking niet: Tot slot, vergeet niet om rekening te houden met de afwerking van de gordijnen. Als je gordijnen met een zoom wilt, voeg dan een extra paar centimeters toe aan de gemeten lengte. Vergeet niet om altijd de metingen te controleren voordat je je gordijnen op maat bestelt.

Door deze vijf tips in gedachten te houden bij het bepalen van de juiste lengte voor je gordijnen op maat, kun je ervoor zorgen dat je de perfecte gordijnen krijgt die naadloos in je interieur passen en een prachtige, op maat gemaakte uitstraling geven aan elke ruimte in je huis.

Gratis inmeetservice aan huis

Geheel vrijblijvend en tijdelijk gratis inmeetservice aan huis. Voor alle type raamdecoratie kunt u een afspraak inplannen en profiteren van de volgende voordelen:

  • Professioneel inmeten bij u thuis met 100% meetgarantie
  • Advies op maat (productkeuze, kleurkeuze, opties)
  • Onze adviseur neemt ook kleurstalen mee zodat u deze rustig kunt bekijken
  • Voor alle type raamdecoratie

Normaal €‎49,00

Nu gratis

4 tips voor het kiezen van de juiste stof voor gordijnen op maat

Bij het kiezen van de juiste stof voor gordijnen op maat zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. De keuze van stof heeft een aanzienlijke invloed op de uitstraling, functionaliteit en duurzaamheid van je gordijnen. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het maken van de juiste keuze:

  1. Lichtdoorlatendheid: Overweeg hoeveel licht je in de ruimte wilt laten doordringen. Transparante en lichtdoorlatende stoffen, zoals voile, geven een luchtige uitstraling en zorgen voor een subtiele filtering van het licht. Voor meer privacy en lichtblokkering kun je kiezen voor dikkere stoffen, zoals verduisteringsstoffen.
  2. Interieurstijl: Denk na over de gewenste interieurstijl. Kies een stof die past bij de algehele sfeer van de kamer. Bij een klassieke inrichting kun je denken aan rijke stoffen zoals zijde of velours, terwijl een moderne inrichting vraagt om strakkere stoffen zoals linnen of katoen.
  3. Onderhoudsgemak: Overweeg hoeveel tijd en moeite je wilt besteden aan het onderhouden van de gordijnen. Sommige stoffen vereisen speciale reinigingsmethoden, terwijl andere gemakkelijk in de wasmachine kunnen worden gewassen. Kies een stof die past bij je levensstijl en onderhoudsvoorkeuren.
  4. Duurzaamheid: Overweeg de duurzaamheid van de stof, vooral als de gordijnen veelvuldig worden gebruikt of worden blootgesteld aan direct zonlicht. Sterke en slijtvaste stoffen gaan langer mee en behouden hun kleur en textuur beter.

3 belangrijke tips voor het bestellen van gordijnen op maat

Bij het bestellen van gordijnen zijn er enkele belangrijke tips die je kunnen helpen om de juiste keuzes te maken. Ten eerste is het raadzaam om stofstalen aan te vragen voordat je een definitieve beslissing neemt. Hiermee kun je de kleur, textuur en kwaliteit van de stof in het echt zien en voelen. Verder is het belangrijk om rekening te houden met de verduisteringsgraad die je nodig hebt. Er zijn verschillende gradaties van verduistering beschikbaar, dus zorg ervoor dat je de juiste kiest op basis van jouw behoeften. Tot slot is het aan te raden om de betalings- en retourvoorwaarden van de leverancier te controleren, zodat je weet wat je kunt verwachten en eventuele problemen kunt voorkomen.

  1. Stofstalen aanvragen: Kleur en textuur zelf beoordelen
  2. Verduisteringsgraad bepalen
  3. Betalings- en retourvoorwaarden controleren

Meer bestellen = Meer korting

Voorbeeld: Koop een vitrage + een rolgordijn + nog een rolgordijn (totaal 3x producten) & ontvang 25% korting totaal. Bekijk hieronder de voorwaarden

  • Gehele assortiment = 20% korting
  • Bestel minimaal 3x producten = 25% korting
  • Bestel minimaal 5x producten = 30% korting
  • Bestel 5x actieproducten = 40% korting

Let op: De kortingen worden pas in de winkelwagen (automatisch) toegepast.