Hoe installeer je zelf rolgordijnen op maat zonder te boren? Een eenvoudige gids

Ramen kunnen een essentieel onderdeel van je huis zijn, maar er zijn momenten waarop je de behoefte hebt aan controle over de hoeveelheid licht en privacy die ze bieden. Gelukkig hoef je geen gaten in je muren te boren om raamdecoratie op te hangen. In deze gids bespreken we diverse praktische oplossingen voor raamdecoratie zonder te hoeven boren. Of je nu in een oud herenhuis, een modern appartement, of een huis met kiep-kantelramen woont, er zijn slimme opties beschikbaar om aan je behoeften te voldoen. Lees verder om te ontdekken hoe je op maat gemaakte rolgordijnen kunt installeren zonder te boren.

Rolgordijnen zonder boren monteren met plakstrips

Met plakstrip rolgordijnen kun je eenvoudig je ramen verduisteren zonder te boren. Hier zijn de belangrijkste voordelen:

 1. Op Maat Gemaakt: Deze rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, tot maximaal 140 cm breed, zodat ze perfect passen bij jouw ramen.
 2. Eenvoudige Montage: Dankzij de plakstrips is boren niet nodig. Hierdoor kun je ze snel en moeiteloos installeren.
 3. Geschikt Voor Diverse Kozijnen: Of je nu kunststof, hout of aluminium kozijnen hebt, deze rolgordijnen zijn geschikt voor alle typen.
 4. Verduisterende Opties: Je kunt kiezen tussen verduisterende en semi-transparante stoffen, afhankelijk van je behoeften.
 5. Luxe Afwerking: Deze rolgordijnen worden geleverd met een luxe cassette voor een nette uitstraling.
 6. Flexibiliteit In Lichtregeling: Als je extra flexibiliteit wilt, kun je opteren voor duostof om de lichtinval aan te passen.

Plisségordijnen met plakprofiel (Top Down Bottom Up)

Plisségordijnen met een handig plakprofiel zijn een uitstekende keuze voor lichtregeling zonder te boren. Hier zijn de kenmerken:

 1. Exact Op Maat Gemaakt: Deze gordijnen kunnen worden aangepast aan ramen tot maximaal 180 cm breed en 220 cm hoog.
 2. Geen Boren Nodig: Het plakprofiel en kliksysteem maken boren overbodig, wat de installatie vereenvoudigt.
 3. Geschikt Voor Diverse Raamtypen: Ze zijn geschikt voor verschillende raam- en deurtypen, inclusief kiep-kantelramen.
 4. Flexibiliteit In Lichtregeling: Dankzij de top-down en bottom-up functionaliteit kun je eenvoudig spelen met privacy en lichtinval.
 5. Keuze Tussen Stoffen: Je hebt de keuze tussen honingraat- of enkele stof, afhankelijk van je behoeften en budget.

Plisségordijn in perfectframe met magneetstrip (Top Down Bottom Up)

Voor een nog strakkere uitstraling kun je overwegen plisségordijnen in een perfectframe met een magneetstrip te installeren. Hier zijn de hoogtepunten:

 1. Ultieme Lichtregeling: Met de top-down-bottom-up uitvoering heb je ultieme controle over de lichtinval en privacy.
 2. Eenvoudige Montage: Plakmagneetstrips maken boren overbodig, waardoor de installatie snel en gemakkelijk verloopt.
 3. Ruime Kleuropties: Je kunt kiezen uit meer dan 100 kleuren honingraatstof of enkele stof om bij je interieur te passen.
 4. Stijlvol Frame: Het luxe frame zorgt voor een stijlvolle afwerking van je raamdecoratie.
 5. 100% Op Maat Gemaakt: Deze gordijnen kunnen worden aangepast tot 150 cm breed en 220 cm hoog voor een perfecte pasvorm.

Wat zijn Top Down Bottom Up plisségordijnen?

Top down bottom up plisségordijnen zijn een innovatieve variant van traditionele plisségordijnen die uitblinken in flexibiliteit. Ze bieden een flexibel bedieningssysteem waarmee je de gordijnen zowel vanaf de bovenkant als de onderkant kunt aanpassen om de gewenste hoeveelheid licht en privacy te bereiken.

Dankzij het inbegrepen plakprofiel zijn ze gemakkelijk en veilig te installeren zonder te boren, waardoor ze een ideale keuze zijn voor iedereen die geen gaten in zijn kozijnen wil maken.

Magneet- of plakstrip: Welke optie past het beste bij jou?

Met deze handige vergelijking kun je de juiste raambekleding kiezen die perfect bij jouw behoeften en ramen past. Of het nu gaat om plakstrip rolgordijnen, plisségordijnen met Top Down Bottom Up of plisségordijnen met Perfectframe, er is een oplossing voor elk type raam zonder gedoe met boren. Maak je huis compleet en geniet van de perfecte combinatie van stijl en functionaliteit.

MontagemethodeMaximale BreedteGeschikt Kiep-Kantel RamenPrivacy & LichtinvalMontagegemak
Plisségordijn plakprofielGoed180cmJaBestBest
Plisségordijn perfectframeGoed150cmJaBestBest
Rolgordijn plakstripBest140cmJaGoedBest

Gratis inmeetservice aan huis

Geheel vrijblijvend en tijdelijk gratis inmeetservice aan huis. Voor alle type raamdecoratie kunt u een afspraak inplannen en profiteren van de volgende voordelen:

 • Professioneel inmeten bij u thuis met 100% meetgarantie
 • Advies op maat (productkeuze, kleurkeuze, opties)
 • Onze adviseur neemt ook kleurstalen mee zodat u deze rustig kunt bekijken
 • Voor alle type raamdecoratie

Normaal €‎49,00

Nu gratis