Top 3 voordelen van vouwgordijnen op maat

vouwgordijn

We zien ze vaak voorbij komen, vouwgordijnen. In verschillende soorten en maten, makkelijk en praktisch in gebruik. Vouwgordijnen worden op maat gemaakt van gordijnstof, hierdoor zijn er veel meer mogelijkheden dan bij bijvoorbeeld rolgordijnen of jaloezieën. Je kunt bij deze gordijnen variëren tussen de transparanties, kleuren en patronen. Genoeg reden om voor vouwgordijnen te kiezen.

Wat is een vouwgordijn op maat?

Vouwgordijnen worden op maat gemaakt van stof, gecombineerd met baleinen. Baleinen zijn buisjes die in de horizontale tunnels worden geschoven. Hierdoor blijft het gordijn mooi strak in het kozijn hangen. Vouwgordijnen zijn zachte gordijnen met plooien van stof. De plooien worden met behulp van een trekkoord omhoog of omlaag getrokken.

Vouwgordijnen geven je interieur veel sfeer en zijn heel mooi te combineren met overgordijnen. Er zijn veel variaties wat betreft de manier waarop de stof van vouwgordijnen gedrapeerd kan worden. Door de stijl van afwerking en de keuze voor een stof zijn ze volledig aan te passen aan je eigen woonstijl.

1. Verschillende stoffen

Bij vouwgordijnen kun je kiezen uit verschillende soorten stoffen met prachtige structuren, een luxe design of een bijzonder motief. Een vouwgordijn kan dienen als vitrage, inbetween of zelfs overgordijn. Door de dikte van de stof te bepalen kun je de vouwgordijnen laten aansluiten op jouw behoeftes. Het is dus wel belangrijk om vooraf te bepalen wat de functie van deze gordijnen zou moeten zijn. Zo maak je het jezelf al een stuk makkelijker om tussen de verschillende stofsoorten te kiezen.

  • Transparante stoffen zijn heel geschikt voor vouwgordijnen. Dit is een goed alternatief voor vitrage. Het houdt inkijk tegen, terwijl wel veel daglicht naar binnen komt.
  • Kies je voor een dikkere stof dan zullen de vouwgordijnen meer beslotenheid geven. Dikkere gordijnen zijn ook fijn om de akoestiek in een ruimte te verbeteren.
  • De kleur van de gordijnen en het soort stof bepaalt een groot deel van de uitstraling. Kies in een landelijke woonstijl voor natuurlijke tinten en linnen weving. In een moderne woonstijl kunnen opvallende, primaire kleuren een mooi accent geven.

2. Aanpasbaar voor iedere ruimte

Veel vouwgordijnen worden op maat gemaakt. Hierdoor kun je zelf kiezen uit de stof en afwerking. Je kunt vouwgordijnen dus makkelijk aanpassen voor de verschillende kamers en ruimtes in huis:

  • Voor de slaapkamer zijn verduisterende vouwgordijnen de beste keuze. Donkere gordijnen geven een slaapkamer bovendien heel veel sfeer.
  • In de woonkamer kun je kiezen voor een transparantere stof. Je hebt geen last inkijk, maar het daglicht komt nog wel naar binnen. Op een warme zomerdag blijft de temperatuur binnen heel aangenaam door de gordijnen te sluiten. Bij enkel glas of veel tocht zijn wat dikkere gordijnen beter. Deze geven een isolerende werking voor in de winter.

3. Gebruiksvriendelijk en duurzaam

Vouwgordijnen beschikken over een eenvoudig systeem met twee touwtjes en kan makkelijk door iedereen worden gebruikt. Het reinigen van de gordijnen kan gemakkelijk door met een doek of plumeau over het vouwgordijn te gaan. Hierdoor haal je eenvoudig het stof eraf. Als je ze grondig wilt reinigen kan je dit doen door ze even met de hand te wassen. Alle vouwgordijnen worden gevoerd en dit beschermt tegen verkleuring. Hierdoor blijft de stof van de gordijnen lang mooi en hoef je ze dus niet snel te vervangen.

Wat zijn de mogelijkheden met vouwgordijnen?

Vouwgordijnen worden op maat gemaakt, zodat je kunt kiezen in de stof en afwerking. Zo stem je ze af op de ruimte:

  • Voor de slaapkamer zijn verduisterende vouwgordijnen ideaal, kies dan voor een verduisterende stof, zodat er geen licht naar binnen valt. Donkere gordijnen geven een slaapkamer veel sfeer.
  • In de woonkamer kun je kiezen voor een transparantere stof. Zo is er geen inkijk, maar komt er nog wel daglicht naar binnen.
  • Vouwgordijnen passen ook goed op brede ramen. Je kunt vouwgordijnen tot 4 meter breed bestellen. De hoogte kan maximaal tot 2,6 meter hoog wordt geproduceerd. Je kunt kiezen uit allerlei verschillende kleuren en twee verschillende soorten stoffen (transparant of semi-transparant). Wil je hier meer over weten? Lees dan ook: Vouwgordijnen op maat = de oplossing voor brede ramen

Voordeel: Vouwgordijnen zijn wasbaar, doordat de stof eenvoudig los gehaald kan worden.

Nog meer weten over vouwgordijnen?

Vouwgordijnen worden in de ateliers tot op het kleinste detail afgewerkt. Zo krijg je een vouwgordijn die volledig past in jouw woonstijl en bij jouw woonwensen. Wil je meer weten over vouwgordijnen, voorbeelden of je laten adviseren? Maak hier een afspraak voor de showroom.