5 tips voor gordijnen in kinderkamers

gordijnen in kinderkamers

Klaar om binnenkort de babykamer in te richten? Of is je zoon of dochter net iets te oud voor ze kinderkamer, dan is het tijd om op te frissen! De kinderkamer heeft meerdere functies. Aan de ene kant een rustige slaapplek en aan de andere kant een prachtig privé speelparadijs voor je kinderen. Wij helpen je graag bij het vinden van de beste kinderkamer gordijnen.

5 tips waar je op moet letten bij gordijnen in een kinderkamer

  • Verduisterend.
  • Isolerend.
  • Geluidsdicht.
  • Zijgeleiding voor de beste verduistering.
  • Kleur (Als je kind dat wilt kiezen)
  • Maatwerk (verduisterd en isoleert het beste)

kleur kiezen voor gordijnen in de kinderkamer

En het moeilijkste deel van het vinden van gordijnen, maar ook het leuke deel. Keuze van kleur en stof. Op Paxraamdecoratie.nl kunt u gratis kleurstalen bestellen. Super fijn en een aanrader. Wel is het handig om vooraf na te denken over de sfeer die je in de slaapkamer van je kind wilt creëren. Met neutrale kleuren zit je altijd aan de veilige kant. Mijn tip is om een ​​neutrale kleur te kiezen die een subtiel of groot contrast geeft met de vloer.

Hoe donker moet een babykamer zijn?

Als de babykamer donker is, maakt het lichaam melatonine aan. Dit hormoon stuurt een signaal naar je hersenen dat het tijd is om naar bed te gaan. Het is dus zeker belangrijk om de kinderkamer (iets) donkerder te maken. Hoe donker je de kinderkamer wilt hebben, hangt af van wanneer je baby naar bed gaat. Een kinderkamer hoeft overdag niet pikdonker te zijn. Ik heb dit het liefst ’s nachts. Zo leert je kind het verschil tussen dag en nacht. Maatwerk raamdecoratie is daarom erg belangrijk in de babykamer. Je wilt immers geen scheuren creëren waar licht doorheen schijnt. Gelukkig worden al onze producten volledig op bestelling gemaakt. Ook volwassenen hebben baat bij een donkere slaapomgeving.

gordijnen in kinderkamers