4 tips voor raamdecoratie op een kiep-kantelraam

kiepkantelraamblog

Veel moderne woningen zijn voorzien van ramen die naar binnen opengaan, ook wel draai-kiepramen, kiep-kantelraam of kantelramen genoemd. Heb je zulke ramen in huis? dan kan het lastig zijn de juiste raamdecoratie hierbij uit te zoeken. Wij geven 4 tips voor raamdecoratie die hier goed bij zouden passen en functioneel zijn.

Tip 1, Aluminium jaloezieën voor kiep-kantelraam

Als je zoekt naar sfeervolle en tijdloze raamdecoratie voor je kiep-kantelraam zijn aluminium jaloezieën perfect voor jou. Met aluminium jaloezieën kun je:

  • zelf eenvoudig de lichtinval bepalen
  • doorkijk in de ruimteaanpassen.


Een ander voordeel van aluminium jaloezieën is dat deze geplaatst kunnen worden in vochtige ruimtes, bijvoorbeeld in badkamers of keukens. Met het optrekkoord en de tuimelstang plaats je de jaloezie eenvoudig in de gewenste stand.

Onze aluminium jaloezieën zijn geschikt voor zowel standaard ramen, als kiep-kantelramen. Je kunt bovendien kiezen tussen meer dan 60 verschillende kleuren om de raamdecoratie helemaal naar jouw eigen stijl te maken en bij het interieur te laten matchen. 

Tip 2, Houten jaloezieën op maat voor kiep-kantelraam

Houten jaloezieën zijn al tijden razend populaire raamdecoratie. Dit is ook niet gek, want houten jaloezieën geven sfeer aan elk interieur. Bovendien bieden houten jaloezieën veel mogelijkheden voor:

  • Het aanpassen van de gewenste privacy
  • Het aanpassen van de gewenstelichtinval

De lamellen kunnen namelijk zowel gekanteld als op en neer bewogen worden. Dit maakt de bediening simpel en gemakkelijk in gebruik.

Voor kiep-kantelramen is het wel handig om houten jaloezieën met een lamelbreedte van 25mm aan te schaffen. Lamellen van 50mm kunnen vaak niet goed achter de raamkruk langs, waardoor het bedienen van het raam niet meer zo gemakkelijk gaat. Door het smalle systeem van een houten jaloezie met een lamelbreedte van 25mm, past deze op vrijwel ieder kiep-kantelraam en  is de raamkruk nog gemakkelijk te bedienen.

Tip 3, Plisségordijnen op maat voor kiep-kantelraam

Een plisségordijn met handgreepbediening wordt standaard ingespannen. Dit betekent dat deze aan de boven- en onderkant van je raam wordt vastgezet. Dit zorgt er voor dat een plisségordijn met handgreepbediening altijd strak langs je raam hangt, ook als deze in de kiepstand staat. Dit maakt een plisségordijn ideaal als raamdecoratie voor een kiep-kantelraam.


Wil je graag raambekleding waarbij privacy en lichtinval gemakkelijk aangepast kan worden?
Dan is een plisse top down bottom up voor een goede keuze. Dit gordijn kan zowel aan de boven- als onderkant geopend kan worden. Naast functioneel is een Plisségordijnen ook een aanwinst voor je interieur. De gevouwen stof heeft zowel een elegante, als warme uitstraling.

Tip 4, Rolgordijn op maat voor kiep-kantelraam

Eén van de populairste keuzes op het gebied van raamdecoratie voor kiep-kantelramen is het rolgordijn. Voordelen van rolgordijnen zijn:

  • deze zijn tijdloos
  • voordelig
  • verkrijgbaar in veel verschillende kleuren
  • verkrijgbaar in verschillende stofsoorten

Je kunt een rolgordijn dus echt helemaal naar jouw smaak maken. Voor optimale controle over privacy en lichtinval, kun je kiezen voor een duo rolgordijn. Hierbij bewegen doorschijnende en verduisterende banen langs elkaar. Zo kun je dit dus gemakkelijk aanpassen.

Bij het aanschaffen van een rolgordijn voor een kiep-kantelraam is het handig deze te nemen mét zijgeleiding. Waarom? Zijgeleiding voorkomt dat het rolgordijn bij het openenen teveel heen en weer beweegt. Ook bieden wij op maat gemaakte rolgordijnen aan. Een rolgordijn op maat wordt van begin tot eind op maat gemaakt en is perfect passend voor je raam.