Zijn er gordijnen die geschikt zijn voor een kamer met veel vocht, zoals een badkamer?

Ben je op zoek naar geschikte gordijnen voor een vochtige ruimte, zoals de badkamer? Het vinden van de juiste raambekleding kan een uitdaging zijn, gezien de hoge luchtvochtigheid en damp in dergelijke omgevingen. Zeker wanneer je graag wilt gaan voor gordijnen. Deze zijn namelijk vaak niet vochtbestendig, waardoor er een hoog schimmel risico ontstaat. In dit artikel gaan we dieper in op de vraag of er gordijnen zijn die geschikt zijn voor vochtige kamers en welke opties er beschikbaar zijn.

De beste stoffen voor vochtige ruimtes: wat zijn de meest geschikte gordijnstof voor vochtige ruimtes?

Alinea: Bij het selecteren van gordijnen voor vochtige ruimtes, is de keuze van de juiste stof van cruciaal belang. Hoewel er geen specifieke water- of schimmelafstotende eigenschappen worden genoemd, zijn er toch bepaalde stoffen die beter presteren in vochtige omgevingen dan andere. Polyester en nylon zijn bijvoorbeeld materialen die van nature vochtbestendig zijn en goed omgaan met de hoge luchtvochtigheid in de badkamer. Ze absorberen minder vocht dan andere stoffen en zijn minder vatbaar voor kreuken of krimpen. Katoen is ook een veel voorkomende keuze voor gordijnen in vochtige ruimtes, omdat het een natuurlijke vezel is die goed ademt en vocht kan absorberen zonder zijn vorm te verliezen. Let bij het selecteren van de stof ook op de weefdichtheid, aangezien dicht geweven stoffen beter bestand zijn tegen vocht en minder snel zullen vervormen.

TIP: verduisterende gordijnen zijn vaak dicht geweven en daarom beter geschikt voor vochtige ruimtes dan bijvoorbeeld vitrage of inbetween gordijnen.

Waarom zijn traditionele gordijnen niet ideaal voor vochtige ruimtes zoals de badkamer?

Het antwoord ligt in de aard van de materialen waaruit traditionele gordijnen vaak zijn gemaakt. Veel voorkomende stoffen zoals zijde, linnen of fluweel hebben de neiging vocht vast te houden en zijn gevoeliger voor schimmel- en schimmelvorming. Deze materialen zijn niet ontworpen om bestand te zijn tegen de vochtige omgeving in de badkamer en kunnen na verloop van tijd beschadigd raken. Bovendien kunnen traditionele gordijnen moeilijker te reinigen zijn, waardoor het nog moeilijker wordt om een hygiënische en frisse omgeving te behouden. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor speciale gordijnen die zijn gemaakt van vochtbestendige materialen, zodat je kunt genieten van zowel functionaliteit als duurzaamheid in je vochtige ruimte.

Waar moet je rekening mee houden bij gordijnen in de badkamer?

Hoewel je veel keuze hebt uit raamdecoratie, is niet alles geschikt voor de badkamer. De volgende factoren zijn belangrijk om mee te nemen in de keuze van jouw badkamergordijnen:

1. Vochtbestendigheid
2. Voldoende privacy bieden
3. Controle over lichtinval
Zorg in alle gevallen voor voldoende ventilatie in de badkamer, zodat de gordijnen goed de tijd hebben om te drogen.

De beste en meest geschikte oplossing voor de badkamer: Vochtbestendige rolgordijnen

De badkamer is een natte en vochtige ruimte. Niet elk rolgordijn is hier geschikt voor. Als je gaat voor een standaard rolgordijn, dan kan de stof vochtig worden en zelfs gaan schimmelen, krimpen en verkleuren. Als je toch graag rolgordijnen in de badkamer wilt ophangen, dan zijn vochtbestendige rolgordijnen op maat de oplossing.

Het doek van deze rolgordijnen is gemaakt van speciale vochtbestendige stoffen of het doek is behandeld met een speciale coating. Hierdoor zijn deze rolgordijnen uitermate geschikt voor vochtige ruimtes als de badkamer. Waar moet je op letten tijdens het samenstellen?

  • Kies voor een kunststof ketting, want een metalen ketting kan gaan roesten
  • Neem een vochtbestendige coating
  • Vergroot jouw privacy met een verduisterende of semi-transparante stof

Voordelen van vochtbestendige rolgordijnen zijn:

  • Met onze rolgordijnen heb je de keuze uit heel veel kleuren
  • Ook geschikt voor kleine badkamerramen vanaf 30 cm breed en 30 cm hoog
  • Bepaal de mate van luxe: standaard uitvoering met zichtbare rol of voeg een luxe aluminium cassette toe
  • Eenvoudige montage
  • Geschikt voor alle type ramen, ook voor kiep-kantelraam

Meer bestellen = Meer korting

Voorbeeld: Koop een vitrage + een rolgordijn + nog een rolgordijn (totaal 3x producten) & ontvang 25% korting totaal. Bekijk hieronder de voorwaarden

  • Gehele assortiment = 20% korting
  • Bestel minimaal 3x producten = 25% korting
  • Bestel minimaal 5x producten = 30% korting
  • Bestel 5x actieproducten = 40% korting

Let op: De kortingen worden pas in de winkelwagen (automatisch) toegepast.

Bekijk hier alle raamdecoratie op maat