Wat zijn de top 5 stijltrends voor gordijnen in 2024?

In het jaar 2024 worden onze interieurs steeds meer een weerspiegeling van onze persoonlijkheid en stijl. Een belangrijk onderdeel van het creëren van een sfeervolle en stijlvolle ruimte is de keuze van raambekleding. Gordijnen spelen een cruciale rol bij het bepalen van de sfeer in een kamer en het toevoegen van een vleugje elegantie. Laten we eens kijken naar de stijltrends voor gordijnen die in 2024 de show stelen.

Duurzaamheid is de sleutel

In 2024 is er een groeiende focus op duurzaamheid en milieubewustzijn. Deze trend weerspiegelt zich ook in raambekleding. Gordijnen gemaakt van duurzame materialen, zoals biologisch katoen, gerecyclede stoffen en bamboe, winnen aan populariteit. Niet alleen dragen deze gordijnen bij aan een groenere planeet, maar ze voegen ook een natuurlijke, warme uitstraling toe aan het interieur.

Vitrage gordijnen gemaakt van gerecyclede stof

Onze Utah vitrage gordijnen zijn gemaakt van 100% gerecyclede petflessen. Go green: Recycle & Reduce. Per M2 recyclen wij gemiddeld 23 flessen. De wijze van productie verbruikt:

 • 70% minder energie;
 • 75% minder CO2;
 • 86% minder water ten opzichte van traditionele polyester.

De gerecyclede stof heeft geen invloed op de kwaliteit van de luxe stof.

Grote prints en gedurfde patronen

Dit jaar draait alles om gedurfde uitspraken maken, en dat geldt ook voor gordijnen. Grote prints en opvallende patronen nemen het voortouw, waardoor een statement wordt gemaakt in de kamer. Denk aan florale ontwerpen, geometrische vormen en artistieke prints die een eigentijdse en levendige sfeer creëren.

Vintage glamour met velours

Velours gordijnen zijn terug van weggeweest en brengen een vleugje vintage glamour met zich mee. De weelderige textuur van velours voegt niet alleen een gevoel van luxe toe, maar zorgt ook voor een warme en gezellige uitstraling. Kies voor gedempte kleuren zoals diepblauw, donkergroen of rijke bordeauxrood om de vintage esthetiek te versterken.

Wat is een veloursgordijn?

Een veloursgordijn is een stijlvolle vorm van raambekleding die gemaakt is van velours, een luxueuze en zachte stof. Velours, ook wel fluweel genoemd, heeft een weelderige uitstraling en een kenmerkende textuur met een dichte pool die een rijke glans creëert. Veloursgordijnen voegen niet alleen een vleugje vintage glamour toe aan een interieur, maar bieden ook een gevoel van warmte en gezelligheid. Deze gordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, variërend van diepe juwelentinten tot zachte pastelkleuren, waardoor ze zich moeiteloos aanpassen aan diverse interieurstijlen en een tijdloze elegantie toevoegen aan elke kamer.

Slimme gordijnen voor een slim huis

In een tijdperk van slimme technologieën mogen slimme gordijnen niet ontbreken. Met de mogelijkheid om ze te bedienen via smartphone-apps of geautomatiseerde systemen, bieden slimme gordijnen niet alleen gemak, maar ook een eigentijdse uitstraling aan het interieur. Programmeer ze om op specifieke tijden open of dicht te gaan, afhankelijk van je dagelijkse routine, en geniet van een naadloze integratie van technologie in je leefruimte.

Wat is een elektrisch rolgordijn met stembediening?

Het elektrische rolgordijn zorgt voor fantastische comfort en gemak. Vooral bij hogere ramen is dit een aanrader. U hoeft nu niet meer met het koord zitten klooien. Lekker gemakkelijk en optimaal voor de ultieme wooncomfort. Er 2 verschillende soorten elektrische rolgordijnen, namelijk:

 1. Elektrische rolgordijn met afstandsbediening
 2. Elektrische rolgordijn met stembediening

Deze rolgordijnen zijn elektrisch te bedienen via Amazone Alexa en Google Home. De motor is van Somfy en heeft een connexion, waardoor je meerdere rolgordijnen met je stem kunt bedienen. Je kunt de rolgordijnen dus via verschillende factoren bedienen.

 • Amazone Alexa
 • Google Home
 • Somfy App

Transparantie met licht doorschijnende gordijnen

Voor degenen die houden van een lichte en luchtige uitstraling, zijn transparante gordijnen een must-have. Sheer gordijnen, gemaakt van lichte stoffen zoals voile of organza, laten natuurlijk licht binnen terwijl ze toch een zachte en elegante uitstraling behouden. Combineer ze met dikke gordijnen in contrasterende kleuren voor een gelaagd effect.

Gratis inmeetservice aan huis

Geheel vrijblijvend en tijdelijk gratis inmeetservice aan huis. Voor alle type raamdecoratie kunt u een afspraak inplannen en profiteren van de volgende voordelen:

 • Professioneel inmeten bij u thuis met 100% meetgarantie
 • Advies op maat (productkeuze, kleurkeuze, opties)
 • Onze adviseur neemt ook kleurstalen mee zodat u deze rustig kunt bekijken
 • Voor alle type raamdecoratie

Normaal €‎49,00

Nu gratis