Wat zijn de top 3 meest populaire gordijnen van 2024?

Het is 2024 en de wereld van interieurdesign heeft weer nieuwe trends omarmd. Als het gaat om gordijnen, zijn er enkele opvallende keuzes die het podium hebben veroverd. Wij belichten een aantal van de opvallende trends. Ook kijken we naar de populairste kleurkeuzes voor gordijnen in 2024.

Slimme gordijnen met intelligente technologie

In 2024 zijn slimme gordijnen de absolute favoriet geworden onder huiseigenaren en interieurontwerpers. Deze technologisch geavanceerde gordijnen kunnen worden bediend via een smartphone-app of zelfs met spraakopdrachten. De mogelijkheid om gordijnen automatisch te openen of te sluiten op basis van de tijd van de dag of de lichtinval, biedt niet alleen gemak maar ook een energie-efficiënte oplossing. Het assortiment stijlvolle stoffen en patronen maakt deze slimme gordijnen een naadloze integratie in elk modern interieur.

Wat is een elektrisch rolgordijn met stembediening?

Het elektrische rolgordijn zorgt voor fantastische comfort en gemak. Vooral bij hogere ramen is dit een aanrader. U hoeft nu niet meer met het koord zitten klooien. Lekker gemakkelijk en optimaal voor de ultieme wooncomfort. Er 2 verschillende soorten elektrische rolgordijnen, namelijk:

  1. Elektrische rolgordijn met afstandsbediening
  2. Elektrische rolgordijn met stembediening

Deze rolgordijnen zijn elektrisch te bedienen via Amazone Alexa en Google Home. De motor is van Somfy en heeft een connexion, waardoor je meerdere rolgordijnen met je stem kunt bedienen. Je kunt de rolgordijnen dus via verschillende factoren bedienen.

  • Amazone Alexa
  • Google Home
  • Somfy App
isoleren met slimme raamdecoratie

Natuurlijke materialen en duurzame gordijnen

Met een groeiende focus op duurzaamheid en milieubewustzijn zijn gordijnen gemaakt van natuurlijke materialen in 2024 buitengewoon populair geworden. Denk hierbij aan linnen, bamboe en organisch katoen. Niet alleen voegen deze gordijnen een vleugje natuurlijke elegantie toe aan de ruimte, maar ze dragen ook bij aan een groenere levensstijl. Natuurlijke materialen passen perfect bij de trend van biophilic design, waarbij de connectie tussen mens en natuur in huis wordt bevorderd.

Vouwgordijnen voor een verfijnde look

Vouwgordijnen hebben in 2024 een comeback gemaakt en zijn geliefd vanwege hun strakke en verfijnde uitstraling. Deze gordijnen vouwen zich op in elegante plooien wanneer ze omhoog worden getrokken en creëren zo een gestroomlijnde en moderne look. Vouwgordijnen zijn verkrijgbaar in diverse stoffen en kleuren, waardoor ze zich moeiteloos aanpassen aan verschillende interieurstijlen, van klassiek tot eigentijds.

Populaire kleuren voor gordijnen in 2024

Wat betreft kleuren voor gordijnen in 2024, zijn neutrale en aardetinten de onbetwiste winnaars. Denk aan warme grijstinten, zachte beige en rijke taupekleuren. Deze tijdloze kleuren vormen een perfecte achtergrond en harmoniëren prachtig met diverse interieurpaletten. Ze zorgen voor een rustige en gezellige sfeer in elke kamer.

  1. Zacht Grijs: Deze kleur straalt rust uit en past perfect bij verschillende interieurstijlen. Zacht grijs vormt een neutrale basis en biedt een veelzijdige achtergrond voor andere accentkleuren en decoratieve elementen.
  2. Warm Beige: De warme ondertoon van beige zorgt voor een gezellige en uitnodigende sfeer. Deze kleur past goed bij natuurlijke materialen en draagt bij aan een rustieke, aardse uitstraling in het interieur.
  3. Taupe Elegance: Taupe, een mengeling van grijs en bruin, straalt tijdloze elegantie uit. Het past perfect bij moderne en klassieke interieurs en creëert een harmonieuze balans.
  4. Diep Marineblauw: Deze kleur voegt een vleugje drama toe en creëert een stijlvolle, bijna koninklijke ambiance. Diep marineblauw is ideaal voor kamers waar een krachtige en verfijnde uitstraling gewenst is.
  5. Subtiel Olijfgroen: Deze subtiele groentint brengt de natuur naar binnen en werkt goed in combinatie met natuurlijke materialen. Olijfgroen voegt een vleugje levendigheid toe zonder overdreven aanwezig te zijn.

Verlichting als sfeerbepaler

Naast gordijnen speelt ook verlichting een cruciale rol in het definiëren van de sfeer in een ruimte. In 2024 zien we een opkomst van slimme verlichtingssystemen die naadloos integreren met de interieurinrichting. De mogelijkheid om de kleurtemperatuur en intensiteit aan te passen, stelt bewoners in staat om de perfecte ambiance te creëren voor elke gelegenheid. Gecombineerd met de juiste gordijnen vormt verlichting een essentieel element voor een stijlvol en comfortabel huis.

Gratis inmeetservice aan huis

Geheel vrijblijvend en tijdelijk gratis inmeetservice aan huis. Voor alle type raamdecoratie kunt u een afspraak inplannen en profiteren van de volgende voordelen:

  • Professioneel inmeten bij u thuis met 100% meetgarantie
  • Advies op maat (productkeuze, kleurkeuze, opties)
  • Onze adviseur neemt ook kleurstalen mee zodat u deze rustig kunt bekijken
  • Voor alle type raamdecoratie

Normaal €‎49,00

Nu gratis