Van zonlicht tot privacy: een gids voor goedkope & verduisterende gordijnen op maat voor elke slaapkamer

voordelen van overgordijnen op maat

Op maat gemaakte verduisterende gordijnen bieden een scala aan ontwerpmogelijkheden, van traditionele tot moderne stijlen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder verduisterende stoffen met een extra laag om het licht volledig buiten te sluiten. Deze gordijnen kunnen ook worden aangepast aan de afmetingen van je ramen, waardoor een perfecte pasvorm wordt gegarandeerd en de esthetiek van je interieur wordt verbeterd. Naast het reguleren van de lichtinval bieden verduisterende gordijnen op maat ook de privacy waar je naar verlangt. Ze voorkomen inkijk van buitenaf, waardoor je je veilig en beschermd voelt in je eigen huis. Of je nu op zoek bent naar een betere nachtrust, bescherming tegen zonlicht of meer privacy, verduisterende gordijnen op maat bieden een functionele en stijlvolle oplossing. Laat je inspireren door onze gids en geniet van de voordelen die verduisterende gordijnen op maat te bieden hebben.

Beste verduistering (100% verduisterend): black-out overgordijnen op maat

Blackout gordijnen zijn 100% verduisterend en laten geen licht door. De gordijnstoffen zijn dan aan de achterkant voorzien van een speciale coating, die er voor zorgt dat er geen licht door de stof komt. Hierdoor is de achterkant meestal wit. De voorkant is de gekozen gordijnstof.

daarbij hoeven onze gordijnen, door de speciale coating, niet gevoerd te worden en zijn ze gemiddeld 40%-50% goedkoper dan gevoerde gordijnen. Het type overgordijn heeft de volgende kenmerken: verduisteren, isoleren en sfeer creëren. Blackout betekent dat er 0% licht doorkomt en is dus 100% verduisterend.

Welke collecties verduisterende gordijnen zijn blackout?

Wij hebben twee gordijnen collecties die 100% verduisterend zijn. Dit zijn California & Texas Road. Beide collecties hebben een witte achterzijde door de coating. Wat zijn de verschillen?

 1. Texas Road: de collectie Texas Road bestaat uit 6 populaire kleuren/stoffen. De licht gemêleerde stof heeft een mooi profiel doordat er gemengde draden zijn gebruikt. Dat betekent dus dat deze stof bestaat uit verschillende draaddiktes/kleuren. Hierdoor een zeer luxe en volle uitstraling. Deze collectie is iets goedkoper dan gordijnen van de California gordijnen.
 2. California: de uni collectie California is een 100% verduisterende stof van zeer hoge kwaliteit. De stof heeft een mooi egaal profiel met een luxe uitstraling. Er zijn 50+ kleuren beschikbaar in deze collectie.

Wat is een overgordijn op maat?

Overgordijnen werden vaak als extra raamdecoratie gebruikt, die vóór andere raamdecoratie hingen, puur voor de decoratie. Het type overgordijn heeft de volgende kenmerken: verduisteren, isoleren en sfeer creëren. Deze zijn bovendien de meest verkochte soort gordijnen. Onze overgordijnen zijn online geheel naar wens samen te stellen. Zo worden ze perfect passend gemaakt voor jouw raam. Je kunt overgordijnen op maat eenvoudig zelf inmeten, maar je kunt ook gebruik maken van onze gratis inmeetservice.

 • Meest verkocht
 • Sfeer creëren
 • Verduisteren
 • Isolerende functie

Wat zijn de beste gordijnen op maat voor in de slaapkamer?

Black-out gordijnen zijn 100% verduisterend en daarmee de beste optie voor de slaapkamer. De gordijnstoffen zijn aan de achterkant voorzien van een speciale coating, die er voor zorgt dat er geen licht door de stof komt. Door de speciale coating hoeven de gordijnen niet gevoerd te worden en zijn ze gemiddeld 40%-50% goedkoper dan gevoerde gordijnen. Het type overgordijn heeft de volgende kenmerken: verduisteren, isoleren en sfeer creëren.
Black-out betekent dat er 0% licht doorkomt en is dus 100% verduisterend.

 • Zeer luxe stof
 • 100% blackout door speciale coating
 • Goedkope vorm raamdecoratie; geen voering nodig
 • Hoog slijtvast percentage
 • Mooi profiel met lichte glans
 • Kleurvast

Hoeveel kost een overgordijn op maat gemaakt ongeveer?

Collectie overgordijnSoort stofPrijs per 1 M2
Collectie CaliforniaBlack out (100% verduisterend)€ 6,95
Collectie Texas RoadBlack out (100% verduisterend)€ 8,55
Collectie PhoenixDim out (98% verduisterend)€ 4,88
Collectie RhodeIslandDim out€ 3,16

3 kleuren voor gordijnen in de slaapkamer die rust en kalmte uitstralen

Hieronder volgen de top 3 gordijnkleuren die je kunt gebruiken om een rustgevende sfeer te creëren in je slaapkamer:

 1. Beige gordijnen: Beige is een tijdloze kleur die rust en warmte uitstraalt. Het past goed bij elke interieurstijl en is een veilige keuze als je op zoek bent naar een neutrale kleur. Beige gordijnen zijn perfect als je de slaapkamer een ontspannen sfeer wilt geven zonder al te veel gedoe.
 2. Blauwe gordijnen: Blauwe gordijnen zijn ideaal voor een rustgevende slaapkamer. Blauw is een kalmerende kleur die geassocieerd wordt met rust en ontspanning. Het past goed bij neutrale kleuren zoals wit en grijs, maar ook bij pastelkleuren zoals roze en groen. Als je een beetje kleur wilt toevoegen aan je slaapkamer, zijn blauwe gordijnen een uitstekende keuze.
 3. Groene gordijnen: Groene gordijnen zijn een geweldige optie als je een rustgevende en natuurlijke sfeer in je slaapkamer wilt creëren. Groen is een kleur die ons doet denken aan de natuur en heeft een kalmerend effect op ons. Het past goed bij andere natuurlijke kleuren zoals bruin en beige, maar ook bij wit en grijs. Als je van de natuur houdt en een ontspannen sfeer wilt creëren in je slaapkamer, zijn groene gordijnen de perfecte keuze.

Waarom kiezen voor gordijnen op maat in de slaapkamer en niet gaan voor standaard maten?

Als je op zoek bent naar nieuwe gordijnen voor je slaapkamer, kun je kiezen tussen standaard maten of maatwerk gordijnen. Hoewel standaard gordijnen misschien goedkoper lijken, zijn er veel voordelen verbonden aan het kiezen van maatwerk gordijnen voor je slaapkamer. Hieronder volgen enkele redenen waarom je zou moeten kiezen voor maatwerk gordijnen in plaats van standaard maten:

 1. Perfecte pasvorm: Maatwerk gordijnen zijn speciaal gemaakt voor jouw raam, waardoor ze perfect passen.
 2. Keuzevrijheid: Je kunt kiezen uit een breed scala aan stoffen, kleuren en patronen om de perfecte gordijnen voor je slaapkamer te creëren.
 3. Duurzaamheid door hoogwaardige materialen.
 4. Advies op maat: Bij het bestellen van maatwerk gordijnen kun je rekenen op deskundig advies van een specialist.

Meer bestellen = Meer korting

Voorbeeld: Koop een vitrage + een rolgordijn + nog een rolgordijn (totaal 3x producten) & ontvang 25% korting totaal. Bekijk hieronder de voorwaarden

 • Gehele assortiment = 20% korting
 • Bestel minimaal 3x producten = 25% korting
 • Bestel minimaal 5x producten = 30% korting
 • Bestel 5x actieproducten = 40% korting

Let op: De kortingen worden pas in de winkelwagen (automatisch) toegepast.

Bekijk hier alle raamdecoratie op maat