Top 5 ideeën & inspiratie voor gordijnen in de woonkamer

gordijnen in de woonkamer

Raamdecoratie is de ideale manier om het binnen gezellig en comfortabel te maken. Raamdecoratie draagt namelijk enorm bij aan de sfeer. Daarnaast doet natuurlijk ook de functionaliteit van raambekleding in je woonkamer er toe. Zo is goede raamdecoratie verduisterend en isolerend. Het is dan ook van belang om deze zorgvuldig uit te kiezen en goed na tedenken over jouw wensen en eisen.

1. Gordijnen in de woonkamer


Gordijnen zorgen direct voor sfeer en een huiselijk gevoel, doordat ze vaak van muur tot muur en van plafond tot aan de vloer hangen. Ze houden zo warmte binnen, kou buiten en dempen daarnaast geluid. Met gordijnen als raambekleding zijn er daarnaast ontzettend veel mogelijkheden in kleur en materiaal en zul je daarom altijd iets kunnen vinden dat bij je smaak past.

Met je materiaalkeuze bepaal je de hoeveelheid licht die binnenkomt. Door middel van verduisterende raamdecoratie creeer je veel privacy en maak je het goed donker in de woonkamer. Daarentegen beschermen transparante gordijnen je tegen blikken van voorbijgangers, en kun je bovendien zelf nog naar buiten kijken. En dat terwijl er nog meer dan voldoende daglicht binnenkomt. Ten slotte zijn beide soorten raambekleding perfect te combineren.

  •        Verkrijgbaar in verschillende stofdiktes
  •        Verduisterende optie
  •        Isolerende optie
  •        Geluiddempende optie
  •        Te combineren met andere raambekleding

2. Overgordijnen en vitrage

gordijnen combineren

De meest klassieke gordijn combinatie is vitrage en overgordijnen. Deze combinatie past goed bij klassieke interieurs. Wil je overdag alleen het harde licht filteren? Sluit dan alleen de vitrages. Heb je ‘s avonds juist meer behoefte aan privacy? Trek dan ook de overgordijnen dicht. Naast het reguleren van lichtinval, heeft deze combinatie ook een isolerende functie. Tussen de twee lagen stof bevindt zich stilstaande lucht. Dit houdt zowel warmte als kou tegen.

In een klassiek interieur kiest men meestal voor witte vitrage en een neutrale kleur gordijnen. Wie durft kan ook voor eclectische kleurencombinaties gaan. Aubergine en petrol bijvoorbeeld. Of wat dacht je van verschillende tinten groen, blauw of rood?

3. Gordijnen met een waveplooi


De waveplooi zorgt voor een stijlvolle en moderne look. Daarnaast combineren wave gordijnen heel mooi met andere raamdecoratie zoals jaloezieën. Zoals de naam ook laat blijken, valt het gordijn in een gelijkmatige golvende plooi. Dit zorgt voor een rustig uitstraling.

Afhankelijk van de stof, is een wave plooi wel of niet mogelijk. Dit wordt automatisch aangegeven in het bestelproces. Wij maken enkel gebruik van de luxe grotere wave plooi waarbij om de 8 cm een wave plooi wordt gemaakt. Deze worden geleverd inclusief wave-runners & haakjes.

4. Houten jaloezieën en gordijnen combineren

houten jaloezie
jaloezieshutters

De populairste raambekleding van het moment is de houten jeloezie. Begrijpelijk, want ze bieden veel controle over privacy en lichtinval. Je kunt de lamellen namelijk niet alleen kantelen, maar ook op- en neerhalen. Bovendien staan ze vanwege de vele afwerking- en kleuropties in ieder interieur.

Heb je kleine kinderen? Dan weet je dat een ongelukje soms in een klein hoekje zit. Met houtlook jaloezieën van PVC is dit geen probleem. Dit materiaal is namelijk vocht- en vuilbestendig. Houten jaloezieën kennen dus bijna alleen maar voordelen. Het enige negatieve aspect is dat jaloezieën nooit volledig verduisteren. Er zal altijd een klein beetje licht langs de lamellen kruipen. De oplossing? Jaloezieen en gordijnen combineren.

5. Vouwgordijn in de woonkamer


Vouwgordijnen 
geven je woonkamer een warme en romantische uitstraling. Door aan het koord te trekken bepaal je of het gordijn meer of minder uitvouwt. Hierdoor heb je veel variaties in de regeling van lichtinval en privacy. Ook dragen vouwgordijnen bij aan de akoestiek in huis. Vouwgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende stofdiktes: inbetween, dim-out, vitrage of gordijnstof. Bovendien haal je ze makkelijk af en kunnen ze in de wasmachine.

  •        Perfect voor landelijke interieurs
  •        Dragen bij aan akoestiek
  •        Kunnen in de wasmachine

Meer bestellen = Meer korting

Voorbeeld: Koop een vitrage + een rolgordijn + nog een rolgordijn (totaal 3x producten) & ontvang 25% korting totaal. Bekijk hieronder de voorwaarden

  • Gehele assortiment = 20% korting
  • Bestel minimaal 3x producten = 25% korting
  • Bestel minimaal 5x producten = 30% korting
  • Bestel 5x actieproducten = 40% korting

Let op: De kortingen worden pas in de winkelwagen (automatisch) toegepast.