Top 3 gordijnkleuren voor een rustgevende slaapkamer: Creëer rust met deze tinten

Een goede nachtrust is van essentieel belang voor een gezonde levensstijl. De inrichting van onze slaapkamer speelt hierbij een grote rol, aangezien het de sfeer en ambiance van de kamer bepaalt. Gordijnen zijn een belangrijk element van de slaapkamer, omdat ze niet alleen de privacy waarborgen, maar ook een cruciale rol spelen bij het reguleren van het licht en het creëren van een ontspannen sfeer. Er zijn veel verschillende kleuren waaruit je kunt kiezen, maar als je op zoek bent naar een rustgevende slaapkamer, zijn er bepaalde tinten die bijzonder geschikt zijn. Dit zijn de top 3 gordijnkleuren voor een rustgevende slaapkamer.

Top 3 kleuren voor gordijnen in de slaapkamer: rust & kalmte

Hieronder volgen de top 3 gordijnkleuren die je kunt gebruiken om een rustgevende sfeer te creëren in je slaapkamer:

 1. Beige gordijnen: Beige is een tijdloze kleur die rust en warmte uitstraalt. Het past goed bij elke interieurstijl en is een veilige keuze als je op zoek bent naar een neutrale kleur. Beige gordijnen zijn perfect als je de slaapkamer een ontspannen sfeer wilt geven zonder al te veel gedoe.
 2. Blauwe gordijnen: Blauwe gordijnen zijn ideaal voor een rustgevende slaapkamer. Blauw is een kalmerende kleur die geassocieerd wordt met rust en ontspanning. Het past goed bij neutrale kleuren zoals wit en grijs, maar ook bij pastelkleuren zoals roze en groen. Als je een beetje kleur wilt toevoegen aan je slaapkamer, zijn blauwe gordijnen een uitstekende keuze.
 3. Groene gordijnen: Groene gordijnen zijn een geweldige optie als je een rustgevende en natuurlijke sfeer in je slaapkamer wilt creëren. Groen is een kleur die ons doet denken aan de natuur en heeft een kalmerend effect op ons. Het past goed bij andere natuurlijke kleuren zoals bruin en beige, maar ook bij wit en grijs. Als je van de natuur houdt en een ontspannen sfeer wilt creëren in je slaapkamer, zijn groene gordijnen de perfecte keuze.

Door te kiezen voor beige, blauwe of groene gordijnen, kun je een rustgevende sfeer creëren in je slaapkamer en zorgen voor een goede nachtrust. Door het toevoegen van de juiste kleuren aan je interieur, kun je een harmonieuze en ontspannen omgeving creëren die perfect is voor een goede nachtrust.

Wat zijn de beste gordijnen op maat voor in de slaapkamer?

Black-out gordijnen zijn 100% verduisterend en daarmee de beste optie voor de slaapkamer. De gordijnstoffen zijn aan de achterkant voorzien van een speciale coating, die er voor zorgt dat er geen licht door de stof komt. Door de speciale coating hoeven de gordijnen niet gevoerd te worden en zijn ze gemiddeld 40%-50% goedkoper dan gevoerde gordijnen. Het type overgordijn heeft de volgende kenmerken: verduisteren, isoleren en sfeer creëren.
Black-out betekent dat er 0% licht doorkomt en is dus 100% verduisterend.

 • Zeer luxe stof
 • 100% blackout door speciale coating
 • Goedkope vorm raamdecoratie; geen voering nodig
 • Hoog slijtvast percentage
 • Mooi profiel met lichte glans
 • Kleurvast

Waarom kiezen voor gordijnen op maat in de slaapkamer en niet gaan voor standaard maten?

Als je op zoek bent naar nieuwe gordijnen voor je slaapkamer, kun je kiezen tussen standaard maten of maatwerk gordijnen. Hoewel standaard gordijnen misschien goedkoper lijken, zijn er veel voordelen verbonden aan het kiezen van maatwerk gordijnen voor je slaapkamer. Hieronder volgen enkele redenen waarom je zou moeten kiezen voor maatwerk gordijnen in plaats van standaard maten:

 1. Perfecte pasvorm: Maatwerk gordijnen zijn speciaal gemaakt voor jouw raam, waardoor ze perfect passen.
 2. Keuzevrijheid: Je kunt kiezen uit een breed scala aan stoffen, kleuren en patronen om de perfecte gordijnen voor je slaapkamer te creëren.
 3. Duurzaamheid door hoogwaardige materialen.
 4. Advies op maat: Bij het bestellen van maatwerk gordijnen kun je rekenen op deskundig advies van een specialist.

Door te kiezen voor maatwerk gordijnen in je slaapkamer, kun je een professionele uitstraling creëren, de sfeer van je interieur bepalen en zorgen voor een goede nachtrust.

Welke soorten overgordijnen zijn geschikt voor de slaapkamer?

Overgordijnen zijn een populaire keuze voor de slaapkamer omdat ze niet alleen privacy bieden, maar ook helpen om het licht te filteren en de kamer te isoleren. Hier zijn enkele soorten overgordijnen die geschikt zijn voor de slaapkamer:

 1. Black-out gordijn California; De uni collectie California is een 100% verduisterende stof van zeer hoge kwaliteit. Onze best isolerende & energiebesparende stof (A++). De stof heeft een mooi profiel & luxe uitstraling. Ideaal voor de slaapkamer maar ook veel gekocht voor de huiskamer of ruimtes waar veel tocht is. 

2. Black-out gordijnen Texas Road; De collectie Texas Road bestaat uit 6 populaire stoffen. De stof heeft een mooi profiel doordat er gemengde draden zijn gebruikt (Ook wel gemêleerd genoemd). Dat betekent dus dat deze stof bestaat uit verschillende draaddiktes/kleuren. Hierdoor een zeer luxe en volle uitstraling.

3. Dim-out gordijn Phoenix; Deze mooie dimout stof is 98% verduisterend (lichtdicht). Vaak verkocht voor slaapkamer of huiskamer. Dimout stof heeft een satijn-look. De collectie Phoenix is van hoge kwaliteit en beschikbaar in 25 uni-kleuren

Meer bestellen = Meer korting

Voorbeeld: Koop een vitrage + een rolgordijn + nog een rolgordijn (totaal 3x producten) & ontvang 25% korting totaal. Bekijk hieronder de voorwaarden

 • Gehele assortiment = 20% korting
 • Bestel minimaal 3x producten = 25% korting
 • Bestel minimaal 5x producten = 30% korting
 • Bestel 5x actieproducten = 40% korting

Let op: De kortingen worden pas in de winkelwagen (automatisch) toegepast.

Bekijk hier alle raamdecoratie op maat