Top 10 budgetvriendelijke verduisterende & vitrage gordijnen op maat + Tips en Trucs

Op zoek naar een goede nachtrust zonder je budget te overschrijden? Ontdek onze top 4 budgetvriendelijke verduisterende gordijnen op maat die niet alleen je slaapkamer verduisteren, maar ook je portemonnee ontlasten. We delen niet alleen onze favoriete gordijnkeuzes, maar ook waardevolle tips en trucs om het meeste uit je budget te halen bij het upgraden van je raamdecoratie.

Verduisterende gordijnen zijn essentieel om licht en nieuwsgierige blikken buiten te houden, maar de kosten kunnen snel oplopen. Gelukkig hebben we gezocht naar hoogwaardige opties die aan je behoeften voldoen zonder de bank te breken. Of je nu een slaap-gekke nachtwerker bent of gewoon wat extra privacy wilt, deze gordijnen zullen aan je verwachtingen voldoen. Leer hoe je slimme keuzes maakt bij het kiezen van verduisterende gordijnen op maat en ontdek praktische manieren om je ruimte te transformeren zonder de financiële stress.

Maatwerk Raamdecoratie: de perfecte pasvorm voor stijl en functionaliteit

Raamdecoratie op maat biedt talloze voordelen ten opzichte van kant-en-klare opties. Het meest opvallende voordeel is de precisie van de pasvorm. Door gordijnen, jaloezieën of blinds op maat te laten maken, ben je verzekerd van een perfecte pasvorm voor je ramen, ongeacht de vorm of afmeting. Dit zorgt niet alleen voor een esthetisch aantrekkelijke uitstraling, maar maximaliseert ook de functionaliteit. Maatwerk raamdecoratie sluit naadloos aan, minimaliseert lichtinval en zorgt voor een betere isolatie, waardoor je energie bespaart. Daarnaast kun je met maatwerk de stijl en materialen kiezen die het beste bij je interieur passen, waardoor je een unieke, persoonlijke uitstraling creëert die niet beschikbaar is bij standaard kant-en-klare opties. Kortom, raamdecoratie op maat biedt een perfecte balans tussen functionaliteit, esthetiek en individualiteit.

  1. Perfecte Pasvorm: Maatwerk raamdecoratie past precies bij de vorm en afmeting van je ramen.
  2. Minimale Lichtinval: Het sluit naadloos aan en minimaliseert lichtinval, wat zorgt voor betere verduistering en privacy.
  3. Verbeterde Isolatie: Maatwerk raamdecoratie helpt energie te besparen door een betere isolatie te bieden.
  4. Stijlvolle Keuzes: Je kunt de stijl en materialen kiezen die perfect bij je interieur passen.
  5. Unieke Uitstraling: Het biedt een unieke, persoonlijke uitstraling die niet beschikbaar is bij kant-en-klare opties.

Slimme tips en trucs voor een budgetvriendelijke gordijnupgrade

Het upgraden van je gordijnen hoeft geen aanslag op je budget te zijn. Er zijn enkele waardevolle tips en trucs om het meeste waar voor je geld te krijgen.

  • Allereerst, overweeg om je bestaande gordijnstangen en hardware te hergebruiken als ze nog in goede staat verkeren. Dit bespaart niet alleen geld, maar ook tijd en moeite bij de installatie. Ten tweede, vergelijk prijzen en zoek naar seizoensgebonden kortingen of aanbiedingen bij verschillende winkels of online retailers. Het is verrassend hoeveel je kunt besparen door simpelweg geduldig te winkelen.
  • Verder is het slim om de levensduur van je gordijnen te verlengen door ze regelmatig te onderhouden, zoals stofzuigen of wassen volgens de instructies van de fabrikant.
  • Tot slot, overweeg gordijnstoffen met een goede prijs-kwaliteitverhouding en tijdloze ontwerpen, zodat je niet snel hoeft te upgraden.

Welke vitrage gordijnen zijn het goedkoopst? Top 5

Door te kiezen voor op maat gemaakte gordijnen, weet je zeker dat de gordijnen perfect passen en er professioneel uitzien. Er zijn veel opties voor goedkope vitrage gordijnen die er duur uitzien, waaronder stoffen van hoge kwaliteit zoals polyester en katoen. Ook zijn er tal van kleuren en stijlen om uit te kiezen, waardoor het gemakkelijk is om de perfecte gordijnen te vinden die passen bij jouw interieur en persoonlijke stijl. Door te kiezen voor goedkope vitrage gordijnen op maat gemaakt, kun je geld besparen zonder concessies te doen aan kwaliteit of stijl.

1. Vitrage collectie Newport Beach – €4,95

De Newport Beach collectie is een inbetween gordijn gemaakt van een transparante stof die verkrijgbaar is in 8 populaire kleuren. Dit inbetween gordijn wordt op maat gemaakt van hoogwaardig 100% polyester, waardoor er geen sprake is van krimp of kleurverlies door blootstelling aan zonlicht. Het resultaat is een luxe inbetween gordijn dat tot 10 meter breed kan worden gemaakt en is afgewerkt met een loodveter.

2. Vitrage collectie Voile Amsterdam – €4,95

De stof Voile Amsterdam behoort tot de vitrage gordijnen en is een van de meest transparante stoffen in ons assortiment. De stof is zacht en is gemaakt van polyester. De ivoor witte kleur van deze luxueuze stof is van hoge kwaliteit van het merk Voile Amsterdam. De stof is kamerhoog en is afgewerkt met een loodveter aan de onderzijde. Deze vitrage gordijnen zijn perfect voor de huiskamer of slaapkamer, omdat ze extra privacy bieden en een mooie lichtinval behouden.

3. Vitrage collectie Voile Superior – €4,95

De stof Voile Superior is een zachte, pure stof die gemaakt is van polyester en zijn naam heeft gekregen vanwege zijn sluierachtige eigenschappen. Het is een kwaliteitsstof van het merk Voile Superior en er zijn verschillende plooiopties beschikbaar, zoals enkele, dubbele of wave plooi. Met deze vitrage gordijnen heb je geen inkijk, maar wel een prettige sfeer in de ruimte.

4. Vitrage collectie Leaf – €5,56

Onze collectie Leaf heeft vitrages gemaakt van een gerecyclede stof die bestaat uit petflessen. Deze stof heeft een licht profiel en is gemaakt van 77% polyester en 23% katoen. Hierdoor is het slijtvast, kleurvast en voelt het fijn aan. Dit in combinatie met de luxe dubbele zoom van 10×10 en de verstelbare gordijnhaakjes, maakt het een uitstekende keuze voor iedere kamer. Deze is beschikbaar in vrolijke kleuren zoals roze welke onder andere perfect past in een kinderkamer.

5. Vitrage collectie Utah – €5,95

Onze Utah vitrage gordijnen bestaan ook uit 100% gerecyclede PET-flessen. Voor elke vierkante meter stof recyclen wij gemiddeld 23 flessen. Onze productiewijze verbruikt 70% minder energie, 75% minder CO2 en 86% minder water dan traditionele polyesterproductie. Let op: de gerecyclede stof doet geen afbreuk aan de kwaliteit, het is een zeer luxe vitragestof van A+ kwaliteit, op maat gemaakt. Kies uit enkele of dubbele plooi met een luxe dubbele zoom van 10×10. Gordijnhaakjes zijn standaard inbegrepen.

Welke verduisterende gordijnen zijn het goedkoopst? Top 5

Er zijn veel opties voor budgetvriendelijke gordijnen die er duur uitzien, waaronder stoffen van hoge kwaliteit zoals polyester en katoen. Ook zijn er tal van kleuren en stijlen om uit te kiezen, waardoor het gemakkelijk is om de perfecte gordijnen te vinden die passen bij jouw interieur en persoonlijke stijl. Wij zetten hier de meest budgetvriendelijke verduisterende gordijnen op een rijtje.

1. Overgordijn collectie RhodeIsland – vanaf €3,16

Onze beste deal en laagste prijs in de categorie overgordijnen. De collectie RhodeIsland heeft een stof van hoge kwaliteit en is beschikbaar in 5 uni-kleuren. De stof is gemaakt van 100% polyester. Dit is een vaak gebruikte synthetische vezel voor gordijnen door de hoge slijtweerstand, goede stabiliteit en hoge kleurechtheid. Polyester krimpt en kreukt vrijwel niet. Dit type overgordijn is beschikbaar met ringen of verstelbare haakjes, met een enkele of dubbele plooi. 

  • Beste deal (laagste prijs)
  • Hoog slijtvast percentage
  • Kleurvast
  • Wasbaar
  • Lichtdoorlatend
  • Dunne stof: 215 gr/m2

2. Dim-out gordijn collectie Phoenix – vanaf €3,66

De collectie Phoenix is van hoge kwaliteit. De stof is ook gemaakt van 100% polyester. Deze dim-out stof is 98% verduisterend (lichtdicht) en wordt het meest verkocht voor slaapkamer of huiskamer. De dimout stof heeft een satijn-look en beschikbaar in 25 uni-kleuren. Dit dimout gordijn is beschikbaar met ringen of voor rails en wordt geleverd met verstelbare haakjes, met een enkele of dubbele plooi (vlinderplooi).

  • Luxe Satijnen stof
  • Dimout stof
  • Laagste prijs
  • Circa 98% lichtdicht
  • Wasbaar op 30 graden

3. Overgordijn collectie Volosity – vanaf €3,71

De collectie Volosity is van hoge kwaliteit en beschikbaar in 27 uni-kleuren. De stof is gemaakt van 100% polyester, maar heeft een mooie linnenlook (wel de voordelen – niet de nadelen van linnen). Polyester is een vaak gebruikte synthetische vezel binnen gordijnen met een zeer goede slijtweerstand, hoge stabiliteit en een hoge kleurechtheid. Polyester krimpt en kreukt vrijwel niet. Beschikbaar met ringen of verstelbare haakjes en met een enkele of dubbele plooi (vlinderplooi).

  • Best verkochte stof
  • Linnenlook
  • 100% polyester met hoge slijtweerstand
  • Is wasbaar
  • Gemêleerde stof (volle uitstraling)
  • Lichtdoorlatend

4. Overgordijn collectie Chicago – vanaf €4,86

Overgordijnen met corduroy ribstof. De collectie Chicago heeft een hoge lichtdichtheid en is van zeer hoge kwaliteit. De stof heeft een mooie ribstof structuur en hierdoor een unieke uitstraling. De stof is daarbij gemaakt van 92% Polyester (PES) en 8% Polyamide/Nylon (PA). Ideaal voor de huiskamer, maar ook veel gebruikt in slaapkamer.

  • Wasbaar
  • Kleurvast
  • Hoog slijtvast percentage
  • Trendstof
  • Unieke uitstraling door ribstof
  • Lichtdichtheid 80%

5. Velours gordijn collectie Naples – vanaf €5,21

Luxe velours gordijnen exact op maat gemaakt. Naples velours gordijnen zijn gemaakte van een prachtige velourstof met een lichte glans. De naples collectie stof valt heel soepel in de plooi & heeft een luxe uitstraling. Gemaakt uit 100% polyester met hoge lichtdichtheid. Meest verkocht voor de woonkamer, maar ook veel gekozen voor de slaapkamer door de hoge lichtdichtheid van circa 95%.

  • Zachte & glansende stof
  • Kleurvast
  • Pluist niet
  • Hoog slijtvast percentage
  • Zelf wasbaar

Hoe kun je gordijnen op maat goedkoper maken?

Maatwerk hoeft niet altijd duur te zijn. Je kunt de gordijnen op maat slim samenstellen en rekening houden met de opties die je kiest. Maatwerk wordt goedkoper wanneer je niet zelf alle opties kunt bepalen, zoals de bedieningszijde, het type bediening en andere opties die verschillen per product. Kijk ook naar het merk dat je aanschaft, want sommige merken zijn duurder dan andere kwalitatieve merken door de merknaam.

Over het algemeen zijn het de luxe accessoires die het gordijn duurder maken. Denk hierbij aan een luxe cassette voor optimale afwerking, elektrische bediening of speciale coating om de zonwering maximaal verduisterend te maken. Als je niet kiest voor deze extra opties, dan valt de prijs een stuk lager uit.

Meer bestellen = Meer korting

Voorbeeld: Koop een vitrage + een rolgordijn + nog een rolgordijn (totaal 3x producten) & ontvang 25% korting totaal. Bekijk hieronder de voorwaarden

  • Gehele assortiment = 20% korting
  • Bestel minimaal 3x producten = 25% korting
  • Bestel minimaal 5x producten = 30% korting
  • Bestel 5x actieproducten = 40% korting

Let op: De kortingen worden pas in de winkelwagen (automatisch) toegepast.