Stap voor stap: Zo meet je plisségordijnen op maat perfect op

Het op maat meten van plisségordijnen is cruciaal om ervoor te zorgen dat ze perfect passen en een naadloze uitstraling hebben in jouw interieur. Gelukkig is het meten van plisségordijnen een eenvoudig proces dat je zelf kunt doen. In deze gids zullen we je stap voor stap begeleiden, zodat je precies weet wat je moet doen. We beginnen met het meten van de breedte van het raam, waarbij we je laten zien hoe je de juiste meetpunten kunt bepalen. Daarnaast delen we handige tips over het meten van meerdere ramen en het kiezen van de juiste montageopties.

Plisségordijnen inmeten met een plafondclip voor in de dag montage

Bij het inmeten van plisségordijnen met een plafondclip voor in de dag montage is nauwkeurigheid van essentieel belang om een perfecte pasvorm te garanderen. Bij deze specifieke montageoptie moeten zowel de hoogte als de breedte op drie verschillende plaatsen worden gemeten. Voor de breedte is het belangrijk om de kleinste maat te gebruiken, maar hier moet nog eens 5 mm van worden afgetrokken om voldoende speling te bieden. Dit zorgt ervoor dat het plisségordijn soepel kan worden bediend. Wat betreft de hoogte, dient de hoogste maat te worden genomen en drie verschillende plekken moeten worden opgemeten (links, midden, rechts). Door op verschillende punten te meten, minimaliseer je eventuele oneffenheden in het raamkozijn en zorg je voor een perfect aansluitend plisségordijn.

Tips voor het inmeten van plisségordijnen met plafondclip (in de dag montage):

  1. Breedte: Meet op 3 plaatsen.
  2. Breedte: Gebruik kleinste maat.
  3. Breedte: Trek 5 mm af.
  4. Hoogte: Meet op 3 plaatsen.
  5. Hoogte: Gebruik hoogste maat.
  6. Minimale speling.
  7. Nauwkeurigheid is belangrijk.

Plisségordijnen inmeten met een wandsteun voor op de dag montage

Allereerst is het nodig om de breedte op drie verschillende plekken te meten. Hierbij heb je de vrijheid om te bepalen hoever het plisségordijn op de muur komt. Het wordt echter geadviseerd om een overlap van minimaal 12 cm te nemen en gebruik te maken van de grootste breedtematen die zijn opgemeten. Voor de hoogte dien je op drie verschillende plekken tussen de plaatsing van de bevestiging te meten, van onder naar boven. Hierbij is het raadzaam om de grootste hoogtematen te gebruiken die zijn gemeten. Een aanbeveling is om een overlap van minimaal 14 cm te nemen.

Tips voor het inmeten van plisségordijnen met wantsteun (op de dag montage):

  1. Breedte: Meet op 3 plaatsen.
  2. Plaatsing bepalen.
  3. Minimale overlap: 12cm.
  4. Gebruik grootste breedtematen.
  5. Hoogte: Meet op 3 plaatsen.
  6. Minimale overlap: 14cm.
  7. Gebruik grootste hoogtematen.

Plisségordijnen inmeten zonder schroeven voor kiep-kantel ramen

Bij het inmeten van plisségordijnen zonder schroeven voor kiep-kantel ramen zijn er enkele belangrijke stappen om een perfecte pasvorm te garanderen. Je hebt de vrijheid om zelf te bepalen hoever het plisségordijn op het kozijn komt. Meet de breedte vanaf de raamhendel tot het kozijn om de juiste breedtemaat te bepalen (zoals rechts afgebeeld). Voor de hoogte is het van belang om het kozijn op drie verschillende plekken te meten. Gebruik de grootste hoogtematen die zijn opgemeten. Houd er rekening mee dat er minimaal 25 mm nodig is voor de klemsteun.

Tips voor het inmeten van plisségordijnen zonder schroeven voor kiep-kantel ramen:

  1. Plaatsing bepalen.
  2. Breedte: Meet vanaf raamhendel.
  3. Hoogte: Meet op 3 plaatsen.
  4. Gebruik grootste hoogtematen.
  5. Minimaal 25 mm ruimte nodig voor de klemsteun.

Tip: Gratis inmeetservice aan huis

Geheel vrijblijvend en tijdelijk gratis inmeetservice aan huis. Voor alle type raamdecoratie kunt u een afspraak inplannen en profiteren van de volgende voordelen:

  • Professioneel inmeten bij u thuis met 100% meetgarantie
  • Advies op maat (productkeuze, kleurkeuze, opties)
  • Onze adviseur neemt ook kleurstalen mee zodat u deze rustig kunt bekijken
  • Voor alle type raamdecoratie

Normaal €‎49,00

Nu gratis

Wat is het verschil tussen in de dag en op de dag montage?

Bij montage in de dag wordt de raamdecoratie in het kozijn gehangen en komt het vaak tussen het kozijn of tussen twee muren te hangen. Je bevestigt de raamdecoratie dan meestal aan het plafond van het kozijn. Komt de raamdecoratie tussen het kozijn of twee muren te hangen? In dit geval gaat het dan vaak om montage in de dag. Op de dag betekent dat het rolgordijn over het hele kozijn wordt gehangen. De montage wordt op de muur naast het kozijn geplaatst. Het rolgordijn wordt vaak met een overlap besteld, zodat het rolgordijn het hele kozijn bedekt.

Meer bestellen = Meer korting

Voorbeeld: Koop een vitrage + een rolgordijn + nog een rolgordijn (totaal 3x producten) & ontvang 25% korting totaal. Bekijk hieronder de voorwaarden

  • Gehele assortiment = 20% korting
  • Bestel minimaal 3x producten = 25% korting
  • Bestel minimaal 5x producten = 30% korting
  • Bestel 5x actieproducten = 40% korting

Let op: De kortingen worden pas in de winkelwagen (automatisch) toegepast.