Maak gebruik van gordijnen om een gevoel van ruimte en hoogte te creëren in kleinere kamers

In een tijd waarin de stedelijke ruimte steeds schaarser wordt en huizen steeds kleiner, is het maximaliseren van ruimte een kunst op zich geworden. Maar wat als we je vertelden dat je met een eenvoudige toevoeging – gordijnen – de perceptie van ruimte en hoogte in een kamer aanzienlijk kunt veranderen? Ja, je leest het goed! Gordijnen zijn niet alleen functioneel, maar kunnen ook een krachtig designelement zijn dat de ruimtelijkheid van een kamer kan verbeteren. Laten we duiken in hoe je dit kunt bereiken.

Kies de juiste lengte voor jouw gordijnen

Een veelgemaakte fout bij het kiezen van gordijnen is het ophangen ervan te dicht bij het raam. Om een gevoel van hoogte te creëren, is het essentieel om gordijnen van vloer tot plafond te laten lopen. Dit trekt het oog omhoog en geeft de illusie van een grotere hoogte, waardoor de ruimte direct luchtiger aanvoelt.

 • Hang gordijnen van vloer tot plafond voor een gevoel van hoogte.
 • Vermijd het ophangen van gordijnen te dicht bij het raam.
 • Overweeg een langere lengte voor een elegantere uitstraling.

Ga voor lichte kleuren

Donkere kleuren kunnen een kamer somber en beperkt laten aanvoelen. Door te kiezen voor lichte, neutrale kleuren zoals wit, crème of pasteltinten, reflecteer je natuurlijk licht en laat je de ruimte groter en helderder lijken. Bovendien zorgen lichte kleuren ervoor dat de kamer een frisse en uitnodigende uitstraling krijgt.

 • Kies voor lichte tinten zoals wit, crème of pastel.
 • Vermijd donkere kleuren die een kamer kleiner kunnen laten lijken.
 • Lichte kleuren reflecteren natuurlijk licht en maken de ruimte helderder.

Kies voor een eenvoudig gordijn ontwerp

In kleinere kamers kan een druk patroon of een ingewikkeld ontwerp overweldigend zijn. Een simpel, effen gordijn of een subtiel patroon kan echter wonderen doen. Een rustige uitstraling zorgt ervoor dat de ruimte harmonieus en georganiseerd aanvoelt, wat bijdraagt aan het gevoel van ruimtelijkheid.

Overweeg transparante gordijnen

Als privacy geen groot probleem is, overweeg dan het gebruik van transparante of semi-transparante gordijnen. Deze laten natuurlijk licht binnenstromen en creëren een zachte, diffuse sfeer in de kamer. Ze zijn perfect voor het maximaliseren van licht in kleinere ruimtes en geven een gevoel van openheid.

 • Transparante gordijnen laten natuurlijk licht binnen.
 • Ze creëren een zachte, diffuse sfeer in de kamer.
 • Ideaal voor het maximaliseren van licht in kleinere ruimtes.

Gebruik gordijnen als scheiding

In plaats van traditionele deuren te gebruiken, kun je gordijnen ook gebruiken als ruimteverdelers in open plattegronden. Dit is een uitstekende manier om verschillende functionele zones in een kamer te creëren zonder de ruimte te overbelasten. Door gordijnen te gebruiken, behoud je een gevoel van eenheid en harmonie, terwijl je toch enige scheiding en privacy biedt.

Investeer in kwalitatieve gordijnen

Het is niet alleen het ontwerp en de kleur van de gordijnen die een verschil maken in een ruimte, maar ook de kwaliteit van het materiaal zelf. Bij het kiezen van gordijnen is het essentieel om te investeren in hoogwaardige materialen. Hoogwaardige gordijnen bieden niet alleen een luxueuze uitstraling, maar ze gaan ook langer mee. Ze behouden hun vorm, kleur en textuur veel beter dan hun goedkopere tegenhangers, wat zorgt voor een duurzamere en aantrekkelijkere investering op lange termijn. Bovendien kun je overwegen om gordijnen te kiezen met extra voeringopties, zoals thermische of verduisterende voering.

Gratis inmeetservice aan huis

Geheel vrijblijvend en tijdelijk gratis inmeetservice aan huis. Voor alle type raamdecoratie kunt u een afspraak inplannen en profiteren van de volgende voordelen:

 • Professioneel inmeten bij u thuis met 100% meetgarantie
 • Advies op maat (productkeuze, kleurkeuze, opties)
 • Onze adviseur neemt ook kleurstalen mee zodat u deze rustig kunt bekijken
 • Voor alle type raamdecoratie

Normaal €‎49,00

Nu gratis