Licht doorlatende gordijnen voor de woonkamer

In de woonkamer is lichtinval belangrijk, maar ook privacy. Een goede manier om het felle zonlicht tegen te gaan en privacy te krijgen zijn gordijnen voor in de woonkamer. Woonkamer gordijnen zijn er in allerlei kleuren en daarom is er voor iedere huiskamer een mooi en sfeervol gordijn te vinden. 

Wat zijn ideale woonkamer gordijnen?

De ideale gordijnen voor in de woonkamer zijn overgordijnen. De gordijnstoffen zijn lichtdoorlatend. Dit betekent dat de stof licht doorlaat en op deze manier kun je felle zon tegen gaan, zodat deze bijvoorbeeld niet op een beeldscherm schijnt. Je kunt in de avond de gordijnen dichtdoen, zodat u kunt genieten van voldoende privacy. De gordijnen zijn er in verschillende effen kleuren en zijn een mooie toevoeging aan de woonkamer. 

Wat zijn de voordelen van woonkamer gordijnen?

Binnen de categorie gordijnen zijn er drie subcategoriën: overgordijnen, inbetweens en vitragegordijnen. Overgordijnen werden voorheen als extra raamdecoratie gebruikt, die vóór andere raamdecoratie hingen, puur voor de sfeer (decoratie). Het type overgordijn heeft de volgende kenmerken: verduisteren, isoleren en sfeer creëren. Het is bovendien de meest verkochte soort gordijnen. 

Welke stoffen overgordijnen zijn er?

Waarom kiezen voor licht doordoorlatende gordijnen in de woonkamer?

Er zijn verschillende soorten raamdecoratie dus waarom zou u kiezen voor gordijnen in de woonkamer? Gordijnen zorgen voor een betere akoestiek en geven veel meer sfeer aan een ruimte dan andere raamdecoratie. Het inmeten is erg eenvoudig en het is minder gevoelig voor meetfouten. De montage is ook gemakkelijk en u kunt gordijnen weer wassen. Op deze manier kunt u lang genieten van deze binnenzonwering.

Rails woonkamer gordijnen

Het type ophangsysteem kunt u zelf kiezen. Als u kiest voor een rails dan wordt de bovenkant van het gordijn goed afgesloten. Deze rails zorgt voor een luxere en strakkere uitstraling. Onze gordijnen met rails worden standaard geleverd met verstelbare gordijnhaakjes. Bij een railsysteem maakt u tevens een keuze voor de gewenste plooi. Enkele plooi of dubbele plooi. Als u zou kiezen voor een gordijn met ringen dan gaat er meer licht door de ringen en langs de bovenkant.

1 of 2 delen woonkamer gordijnen?

Als u de gordijnen voor de huiskamer besteld dan kunt u ervoor kiezen om de stof uit 1 of 2 delen te laten bestaan. De meeste mensen kiezen voor 2 delen, omdat de symmetrie voor meer sfeer zorgt. U krijgt op deze manier wel meer lichtinval via de zijkant en het midden, maar dat moet voor een woonkamer niet uitmaken.

Verduisterende woonkamer gordijnen 

Als u een woonkamer zo goed mogelijk wilt verduisteren, kunt u ook kiezen voor een verduisterende stof. Dit kan zijn als de zon te fel is of de ruimte in de zomer te warm wordt. Met een verduisterende stof kunt u de warmte tegen gaan en in de winter de kou buiten te houden. 

Blackout overgordijnen zijn 100% verduisterend en hebben de beste isolerende functie. Een blackout gordijn, ook wel een blackout overgordijn, heeft een dikke stof met een speciale coating aan de raamkant. De stof heeft hierdoor een lichtdichtheid van 100%. Voordeel: door de coating hoeven onze gordijnen niet gevoerd te worden en zijn ze gemiddeld 40%-50% goedkoper dan gevoerde gordijnen.