Hoe kun je gordijnen perfect combineren met bestaande meubels en accessoires? 4 handige tips

Een van de belangrijkste elementen van interieurontwerp is het vinden van de juiste balans tussen verschillende elementen. Gordijnen spelen een cruciale rol in het creëren van sfeer in een ruimte, maar hoe combineer je ze effectief met bestaande meubels en accessoires? In deze blog delen we enkele handige tips om harmonie in huis te bereiken.

Tip 1: Kleurenschema’s in harmonie

Een van de eerste dingen om te overwegen bij het combineren van gordijnen met bestaande meubels en accessoires is het kleurenschema. Hier zijn twee benaderingen:

Ton-sur-ton kleurenpalet:
Kies gordijnen die dezelfde kleur hebben als een van de dominante kleuren in je meubels of accessoires. Dit creëert een samenhangende uitstraling en zorgt voor een rustige en evenwichtige sfeer.

Contrasterend kleurenpalet:
Als je durft te experimenteren, kies dan voor gordijnen met een contrasterende kleur ten opzichte van je meubels. Dit voegt diepte toe aan de ruimte en kan een gedurfd statement maken.

Tip 2: Textuur en patroon coördinatie

Naast kleur is textuur en patroon een essentieel element bij het combineren van gordijnen met bestaande meubels en accessoires.

Mix van texturen:
Kies gordijnen met een textuur die past bij de materialen in je meubels. Bijvoorbeeld, als je veel houten meubels hebt, kunnen gordijnen met een zachte, natuurlijke textuur zoals linnen goed werken.

Patrooncoördinatie:
Als je kiest voor gordijnen met een patroon, zorg er dan voor dat het patroon complementair is aan de patronen op je meubels. Vermijd overweldigende combinaties en ga voor een gebalanceerde uitstraling.

Tip 3: Lichtinval en functie

Bij het combineren van gordijnen met bestaande meubels is het belangrijk om rekening te houden met de lichtinval en de functie van de ruimte.

Lichtinval:
Overweeg hoeveel natuurlijk licht de ruimte ontvangt. In kamers met veel zonlicht kun je kiezen voor lichtdoorlatende gordijnen om een heldere en luchtige sfeer te behouden. Voor kamers met minder natuurlijk licht kunnen verduisterende gordijnen een gezelligere ambiance creëren.

Functie van de ruimte:
Bedenk ook welke functie de ruimte heeft. Voor een slaapkamer kunnen verduisterende gordijnen de privacy en slaap bevorderen, terwijl in een woonkamer lichtdoorlatende gordijnen een meer open en uitnodigende uitstraling bieden.

Tip 4: Stijlvolle accessoires als verbindende elementen

Gebruik accessoires als verbindende elementen tussen gordijnen en meubels.

Sierkussens en plaids:
Kies sierkussens en plaids die zowel kleuren als texturen van zowel de gordijnen als meubels bevatten. Dit zorgt voor een visueel samenhangend geheel.

Decoratieve elementen:
Integreer decoratieve elementen zoals vazen, kunstwerken of lampen die de kleuren van de gordijnen weerspiegelen. Deze elementen dienen als cohesieve accenten en versterken de algehele uitstraling van de ruimte.

Materialen en stijlen combineren met gordijnen

Meubelstuk/AccessoireAanbevolen GordijnmateriaalStijladvies
Leren BankZware stoffen zoals fluweel of suèdeModern, Industrieel
Houten MeubelsLinnen of katoenen gordijnenLandelijk, Scandinavisch
Metalen AccessoiresZijde of polyester gordijnenEigentijds, Glamoureus

Meer bestellen = Meer korting

Voorbeeld: Koop een vitrage + een rolgordijn + nog een rolgordijn (totaal 3x producten) & ontvang 25% korting totaal. Bekijk hieronder de voorwaarden

  • Gehele assortiment = 20% korting
  • Bestel minimaal 3x producten = 25% korting
  • Bestel minimaal 5x producten = 30% korting
  • Bestel 5x actieproducten = 40% korting

Let op: De kortingen worden pas in de winkelwagen (automatisch) toegepast.