Hoe ga ik om met ramen in ongebruikelijke vormen bij het kiezen van gordijnen?

Het bezitten van ramen met ongebruikelijke vormen voegt karakter toe aan een woning, maar kan ook een uitdaging vormen bij het vinden van geschikte raambekleding. In dit artikel bespreken we strategieën en ideeën om op een doordachte manier om te gaan met ramen in ongebruikelijke vormen bij het kiezen van gordijnen.

Aanpassen aan de vorm: op maat gemaakte gordijnen

Voor onconventionele raamvormen is het vaak het beste om gordijnen op maat te laten maken. Op deze manier kunnen de gordijnen perfect worden aangepast aan de specifieke contouren van het raam, wat niet alleen een esthetisch aantrekkelijk resultaat oplevert, maar ook zorgt voor optimale functionaliteit. Een professionele gordijnenmaker kan advies geven over stoffen en ontwerpen die geschikt zijn voor de specifieke vorm van het raam.

Combineer verschillende soorten raambekledingen

Een gelaagde aanpak kan effectief zijn bij ramen met ongebruikelijke vormen. Combineer bijvoorbeeld op maat gemaakte gordijnen met andere raambekledingsopties, zoals vouwgordijnen, jaloezieën of luiken. Door verschillende elementen te combineren, kan men zowel de esthetiek als de functionaliteit optimaliseren.

Horizontale en verticale elementen

Bij het kiezen van gordijnen voor onconventionele raamvormen is het belangrijk om visueel evenwicht te bewaren. Overweeg het gebruik van horizontale en verticale elementen om de vorm van het raam te benadrukken of te compenseren. Bijvoorbeeld, horizontale strepen kunnen de breedte van een smal, hoog raam benadrukken, terwijl verticale lijnen de hoogte van een breed, laag raam kunnen accentueren.

Creatieve gordijn structuren & kleuren

Speel met creatieve stoffen en prints om de aandacht af te leiden van de ongebruikelijke raamvorm. Opvallende patronen, kleuren of texturen kunnen de focus verleggen en dienen als decoratieve elementen die het raam benadrukken zonder de vorm te accentueren.

  1. Wit en Grijs: Een tijdloze en veelzijdige combinatie die een gevoel van ruimte en sereniteit creëert, terwijl het toch een moderne uitstraling behoudt.
  2. Blauw en Crème: Deze combinatie straalt rust uit en brengt een vleugje frisheid in de kamer, ideaal voor een kalme en ontspannen sfeer.
  3. Zwart en Goud: Een luxueuze en dramatische keuze die een gevoel van elegantie en rijkdom toevoegt aan elke ruimte, met een vleugje glamour.
  4. Neutraal Beige en Bruin: Een warme en gezellige combinatie die een gevoel van geborgenheid creëert, perfect voor een huiselijke en uitnodigende uitstraling.
  5. Grijs en Geel: Een moderne en levendige combinatie die een speels contrast biedt tussen de rust van grijs en de levendigheid van geel, waardoor een eigentijdse en energieke sfeer ontstaat.

Een doordachte benadering voor unieke ramen

Het omgaan met ramen in ongebruikelijke vormen vereist een doordachte benadering. Door gebruik te maken van op maat gemaakte oplossingen, gelaagde raambekleding, speciale ophangsystemen en creatieve ontwerpkeuzes, kunnen gordijnen niet alleen functioneel zijn maar ook bijdragen aan de esthetiek van de ruimte. Met aandacht voor detail en een vleugje creativiteit kunnen zelfs de meest onconventionele ramen worden omgetoverd tot opvallende en stijlvolle kenmerken in huis.

Gratis inmeetservice aan huis

Geheel vrijblijvend en tijdelijk gratis inmeetservice aan huis. Voor alle type raamdecoratie kunt u een afspraak inplannen en profiteren van de volgende voordelen:

  • Professioneel inmeten bij u thuis met 100% meetgarantie
  • Advies op maat (productkeuze, kleurkeuze, opties)
  • Onze adviseur neemt ook kleurstalen mee zodat u deze rustig kunt bekijken
  • Voor alle type raamdecoratie

Normaal €‎49,00

Nu gratis