Gordijnen voor de slaapkamer: advies voor de beste verduistering & geluiddemping

De slaapkamer is een heiligdom van rust en ontspanning, waar we onze batterijen opladen na een lange dag. Om echt van een goede nachtrust te kunnen genieten, is het van essentieel belang om de juiste gordijnen te kiezen. Gordijnen die de ruimte volledig verduisteren, ongewenst geluid buiten houden en tegelijkertijd de esthetiek van je slaapkamer verbeteren. In deze gids zullen we je voorzien van deskundig advies over het selecteren van de perfecte gordijnen om een serene en rustgevende omgeving in je slaapkamer te creëren. Ontdek hoe de juiste keuze in raamdecoratie kan bijdragen aan een goede nachtrust en een verkwikkende start van elke nieuwe dag.

Verduister jouw slaapkamer op een budgetvriendelijke manier

Blackout gordijnen bieden een uitstekende oplossing voor wie op zoek is naar volledige verduistering en privacy in hun ruimtes. Deze gordijnen zijn 100% verduisterend en laten geen licht door. Het geheim schuilt in de speciale coating aan de achterkant van de gordijnstoffen, die ervoor zorgt dat er geen licht door de stof heen dringt. Hierdoor is de achterkant meestal wit, terwijl de voorkant kan worden gekozen in diverse stijlvolle gordijnstoffen.

Het bijzondere aan deze blackout gordijnen is dat ze niet gevoerd hoeven te worden, wat ze een kosteneffectieve keuze maakt. Door de speciale coating kunnen ze zichzelf volledig verduisterend maken, waardoor ze gemiddeld 40% tot 50% goedkoper zijn dan traditionele gevoerde gordijnen.

Kenmerken van Black-out gordijnen: Verduistering, isolatie & sfeer

Naast hun verduisterende eigenschappen bieden blackout gordijnen ook isolatievoordelen. Ze helpen de temperatuur in je kamer te reguleren door warmte binnen te houden tijdens koude maanden en warmte buiten te houden in de zomer, wat resulteert in energiebesparing.

Bovendien dragen deze gordijnen bij aan de sfeer in je ruimte, dankzij de keuze aan aantrekkelijke stoffen en designs. Of je nu een slaapkamer, home cinema, kinderkamer, of andere ruimte wilt verduisteren en een gezellige ambiance wilt creëren, blackout gordijnen zijn een veelzijdige en stijlvolle keuze.

Kortom, met hun 100% verduisterende eigenschappen, isolerende voordelen en sfeervolle mogelijkheden zijn blackout gordijnen een slimme en betaalbare oplossing voor elk interieur.

Welke verschillende soorten overgordijnen zijn beschikbaar?

Er zijn verschillende soorten overgordijnen beschikbaar om aan diverse behoeften te voldoen. Voor privacy overdag en lichtinval zijn transparante gordijnen ideaal, maar voor de avond wil je misschien overgordijnen om je huis donker te maken. Er zijn tal van stoffen en materialen om uit te kiezen, zoals:

  • Linnen: Dit geeft een natuurlijke uitstraling aan je interieur en heeft een tijdloze charme.
  • Velours: Ideaal voor een luxueuze en warme uitstraling, velours geeft je ruimte een elegante touch.
  • Microfiber: Duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, microfiber gordijnen zijn een praktische keuze.
  • Synthetische Stoffen: Deze zijn vaak budgetvriendelijk en verkrijgbaar in diverse kleuren en patronen.
  • Katoen: Katoenen gordijnen voelen zacht aan en zijn ademend, wat ideaal is voor verschillende klimaten.
  • Verschillende Mixen: Gordijnen gemaakt van gemengde stoffen kunnen de voordelen van verschillende materialen combineren.

Met deze stoffen behoudt je de uitstraling van een natuurlijke stof en niet de minder leuke eigenschappen, zoals krimpen en verkleuren.

Hoeveel kost een verduisterend gordijn op maat ongeveer?

Collectie overgordijnSoort stofPrijs per M2
Collectie CaliforniaBlack out (100% verduisterend)€ 6,08
Collectie Texas RoadBlack out (100% verduisterend)€ 8,55
Collectie PhoenixDim out (98% verduisterend)€ 4,88
Collectie RhodeIslandDim out€ 3,16

Top 4 op maat gemaakte gordijnen die het beste verduisteren & isoleren

Hoe dikker de stof, hoe beter de isolatiewaarde en hoe beter de warmte in huis wordt vastgehouden. Blackout gordijnen van de collectie California hebben bijvoorbeelde een isolatiewaarde van A++. Deze hebben de beste isolerende stof.

1, Blackout gordijnen California, 100% verduisterend

Onze best isolerende & energiebesparende stof (A++). De uni collectie California is een 100% verduisterende stof van zeer hoge kwaliteit. Ideaal voor de slaapkamer maar ook veel gekocht voor de huiskamer of ruimtes waar veel tocht is. Deze stof heeft een lichtdichtheid van 100% en hoeft dus niet gevoerd te worden. Hierdoor zijn onze gordijnen gemiddeld 40%-50% goedkoper dan gevoerde gordijnen.

  • Blackout door speciale coating
  • Zeer luxe stof
  • Hoog slijtvast percentage
  • Kleurvast
  • Beste isolatiewaarde

2, Blackout gordijnen Texas Road, 100% verduisterend

De collectie Texas Road bestaat uit 6 populaire stoffen. De stof heeft een mooi profiel, doordat er gemengde draden zijn gebruikt. Dit betekent dat deze stof bestaat uit verschillende draaddiktes. Hierdoor krijgt het gordijn een luxe en volle uitstraling. Deze gordijnen zijn ideaal voor ruimtes waar veel tocht is. Deze stof heeft al een lichtdichtheid van 100% en hoeft dus ook niet gevoerd te worden.

  • 100% verduisterende gemeleerde luxe stof
  • Hoge kwaliteit stof 
  • Hoog slijtvast percentage

3, Dim-out gordijnen Phoenix, 98% verduisterend

De collectie Phoenix is van hoge kwaliteit en beschikbaar in 25 uni-kleuren. Deze dim-out stof is 98% verduisterend en heeft een satijn-look. De stof is gemaakt van 100% polyester. Polyester (PES) is een vaak gebruikte synthetische vezel binnen gordijnen met een hoge slijtweerstand, een goede stabiliteit en een hoge kleurechtheid. Beschikbaar met ringen of voor rails en wordt geleverd met verstelbare haakjes, met een enkele of dubbele plooi.

  • Luxe Satijnen stof
  • Dimout stof
  • Laagste prijs
  • Circa 98% lichtdicht
  • Wasbaar op 30 graden

4, Overgordijnen ribstof Chicago, 85% verduisterend

De collectie Chicago heeft een hoge lichtdichtheid, met een stof van zeer hoge kwaliteit. De stof heeft een ribstof structuur en hierdoor een echte unieke uitstraling. De ribstof is gemaakt van 92% Polyester (PES) en 8% Polyamide/Nylon (PA). Ideaal voor de huiskamer, maar ook erg veel gebruikt voor de slaapkamer. Kies zelf het gewenste ophangsysteem, kleur van de stof, gewenste plooi en afwerking. Met de hand gemaakt in Nederland.

  • Wasbaar
  • Hoog slijtvast percentage
  • Unieke uitstraling door ribstof
  • Lichtdichtheid 85%
  • Hoge kwaliteit stof 92% PES & 8% PA (vraag gratis kleurstaal aan)

Tip: Kom je er niet helemaal uit of je wel of geen voering nodig hebt voor jouw gordijnen? Lees dan ook: Wanneer moet ik mijn gordijn laten voeren?

Gratis inmeetservice aan huis

Geheel vrijblijvend en tijdelijk gratis inmeetservice aan huis. Voor alle type raamdecoratie kunt u een afspraak inplannen en profiteren van de volgende voordelen:

  • Professioneel inmeten bij u thuis met 100% meetgarantie
  • Advies op maat (productkeuze, kleurkeuze, opties)
  • Onze adviseur neemt ook kleurstalen mee zodat u deze rustig kunt bekijken
  • Voor alle type raamdecoratie

Normaal €‎49,00

Nu gratis