Extreem handig & eenvoudig: binnen 10 minuten de slaapkamer 100% verduisteren

Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in effen kleuren, maar ook in vrolijke dessins en geschikt voor bijna elk type raam. Verduisterende rolgordijnen zijn ideaal voor slaapkamers of ruimtes waar geen lichtinval gewenst is. Naast het verduisteren van een kamer, houden verduisterende rolgordijnen ook de warmte van de zon tegen. Hoewel er nog steeds wat licht langs de zijkanten van het doek kan komen. Om dit te voorkomen, kun je u-profielen kiezen. Deze zijn eenvoudig te monteren (binnen 10 minuten) en zorgen voor optimale verduistering.

Wat is een verduisterend rolgordijn met u-profiel?

Onze op maat gemaakte rolgordijnen worden geleverd met U-profielen en hebben een luxe cassette aan de bovenkant. U-profielen zijn gemaakt van aluminium en kunnen aan de zijkanten van het rolgordijn worden geplaatst om lichtinval optimaal te beperken en de ruimte zo verduisterend mogelijk te maken, wat ideaal is voor kinder- of slaapkamers. Dit is ook ons best isolerende en energiebesparende rolgordijn. Elektrische bediening met batterij of netstroom is ook beschikbaar.

Hoe goed werkt een 100% verduisterend rolgordijn met U-profiel tegen zonlicht?

Een verduisterend rolgordijn met U-profiel werkt door het U-kanaal rechtstreeks in het raamkozijn te bevestigen, waardoor het rolgordijn er doorheen kan bewegen. Het rolgordijn is ontworpen om precies de juiste hoeveelheid licht en privacy te creëren en tegelijkertijd verblinding te minimaliseren.

Dit is de beste optie wanneer je de kamer echt volledig wilt kunnen verduisteren, maar ook soms licht wilt doorlaten. Dit rolgordijn is ideaal voor het filteren van licht en privacy. Vooral als jouw raam op het oosten staat zal er ’s Ochtens vroeg veel licht langs deze kieren kunnen komen. Er zijn hiervoor twee oplossingen:

 1. Monteer het rolgordijn “op de dag” en bestel het rolgordijn zo breed mogelijk. Hierdoor zal het licht aan de zijkanten zoveel mogelijk beperkt worden.
 2. De tweede optie (en tevens de beste optie) is om te kiezen voor rolgordijnen met een U-profiel. Deze zorgt namelijk voor maximale verduistering en beschikken deze over de beste isolerende werking.

Hoe monteer ik een verduisterend rolgordijn met U-profiel?

Het installeren en monteren van onze rolgordijnen is eenvoudig en snel. Ons ophangsysteem is zo ontworpen, dat jij binnen 10 minuten het rolgordijn zelf kunt monteren. Je kunt de montage-instructies bekijken op de productpagina van het betreffende rolgordijn. Daarnaast wordt elke rolgordijn standaard geleverd met een handleiding waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je het product kunt installeren. Wil je het toch liever uitbesteden? Maak dan gebruik van onze montageservice.

Wat zijn de voordelen van 100% verduisterend rolgordijnen op maat met U-profiel?

Wat zijn de voordelen van een 100% verduisterende stof? En waarom niet kiezen voor een standaard maat, maar juist op maat gemaakte rolgordijnen? Wij benoemen enige voordelen van een maatwerk product met een lichtdichte stof:

 1. Kies zelf de kleur die past bij jouw interieur (keuze uit 200+ kleuren)
 2. Bij maatwerk producten zijn meer bedieningsmogelijkheden: elektrisch, veer of met ketting. Kies ook zelf de bedieningszijde.
 3. Maatwerk producten zijn van hogere kwaliteit & hebben een luxere afwerking.
 4. Maximale (100%) verduistering door de u-profiel zijgeleiding.
 5. Hiernaast hebben de verduisterende gordijnen een isolerende werking. Houd warmte buiten in de zomer en juist binnen in de winter.
 6. Bovendien zorgen verduisterende rolgordijnen voor optimale privacy.
 7. Tot slot zijn de rolgordijnen met zijgeleiding zeer gemakkelijk te monteren met een klik-en-klaar bevestigingssysteem. Al met al zeer functioneel, eenvoudig en snel bevestigd.

Hoe kun je een raam verduisteren zonder boren voor kunststof kozijnen?

Ben je op zoek naar een rolgordijn dat je kunt ophangen zonder te boren? Als je bijvoorbeeld kunststof kozijnen of kiep-kantelramen hebt? Bekijk dan onze collectie Smartfit rolgordijnen zonder boren. Deze rolgordijnen zijn speciaal ontworpen voor kozijnen en kiepramen en kunnen eenvoudig op het kozijn worden bevestigd met behulp van steuntjes. Het klik-en-klaar systeem is mooi afgewerkt, heeft een strak design en is gemakkelijk te bedienen. Omdat deze rolgordijnen op maat worden gemaakt, passen ze altijd perfect en zijn ze extra verduisterend zonder kieren.

Meer bestellen = Meer korting

Voorbeeld: Koop een vitrage + een rolgordijn + nog een rolgordijn (totaal 3x producten) & ontvang 25% korting totaal. Bekijk hieronder de voorwaarden

 • Gehele assortiment = 20% korting
 • Bestel minimaal 3x producten = 25% korting
 • Bestel minimaal 5x producten = 30% korting
 • Bestel 5x actieproducten = 40% korting

Let op: De kortingen worden pas in de winkelwagen (automatisch) toegepast.