De voordelen van plisségordijnen: Privacy, lichtregeling, energiebesparing & meer

Plisségordijnen zijn een veelzijdige en stijlvolle keuze voor raambekleding in huis. Ze bieden niet alleen esthetische voordelen, maar hebben ook praktische voordelen die je wooncomfort kunnen verbeteren. In deze blog gaan we dieper in op de verschillende voordelen van plisségordijnen, zoals privacy, lichtregeling, energiebesparing en meer.

Gemakkelijke lichtregeling dankzij plisségordijnen

Een ander voordeel van plisségordijnen is de uitstekende controle over de hoeveelheid licht die je wilt binnenlaten. Of je nu de kamer wilt verduisteren voor een goede nachtrust, het zonlicht wilt filteren voor een zachte gloed of de ruimte volledig wilt verlichten, plisségordijnen maken het mogelijk. Je kunt zelfs kiezen voor top-down/bottom-up systemen, waarmee je de gordijnen zowel van boven naar beneden als van beneden naar boven kunt bewegen, voor ultieme flexibiliteit.

Ook de maten van privacy ligt in jouw handen

Een van de belangrijkste voordelen van plisségordijnen is de mate van privacy die ze bieden. Met plisségordijnen kun je eenvoudig de inkijk van buitenaf verminderen zonder volledig afgesloten te zijn van de buitenwereld. Dit is vooral handig op plekken waar je wel natuurlijk licht wilt binnenlaten, maar geen nieuwsgierige blikken wilt toestaan. Plisségordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende opaciteiten, zodat je kunt kiezen hoeveel privacy je wilt.

Top down bottom up plisségordijn voor optimaal gebruik comfort (ook zonder boren)

Een top down bottom up plisse is een plisségordijn waarbij zowel de boven- als onderkant bedient kan worden. Zo kunnen de plisségordijnen in het midden van het raam worden gehangen. De maten van lichtinval en privacy kunnen zo gemakkelijk zelf bepaalt en aangepast worden.

  • Eenvoudig verstelbaar (open of dicht)
  • Bepaal in een handomdraai de gewenste privacy/lichtinval
  • Exact op maat gemaakt: past altijd precies
  • Bepaal je zelf type stof: verduisterend, lichtdoorlatend, semi-transparant
  • Keuze uit veel opties zoals: koord of ketting, luxe cassette

Plisségordijn met Perfectframe magneetstrip – Eenvoudige montage zonder boren

Het Perfectframe plisségordijn met magneetstrip en Top Down Bottom Up functionaliteit is een van de meest populaire keuzes onder onze klanten. Dit gordijn wordt geleverd met een fraai frame dat zonder enige moeite aan het kozijn kan worden bevestigd dankzij de handige magneetstrips. Dit betekent dat je geen gaten in je kozijn hoeft te boren, wat ideaal is als je huurder bent of gewoon geen zin hebt in ingewikkelde installaties.

  • Populair gordijn
  • Magneetstripmontage
  • Geen boren
  • Ideaal voor huurders

Met de Top Down Bottom Up functie kun je de gordijnen op elke gewenste hoogte positioneren. Dit geeft je de vrijheid om te spelen met zowel de lichtinval als de mate van privacy in je kamer. Of je nu wilt genieten van het zachte ochtendlicht of wat meer afzondering nodig hebt, met een simpele handgreepbediening regel je het in een handomdraai.

Energie besparen door het gebruik van gordijnen

Energiebesparing: Houd de warmte binnen

Plisségordijnen dragen bij aan energiebesparing in huis. De stilstaande luchtlaag tussen het raam en het gordijn werkt als isolatie, waardoor warmteverlies in de winter wordt verminderd en de kamer koeler blijft in de zomer. Dit leidt tot lagere energierekeningen en een verminderde ecologische voetafdruk. Het investeren in plisségordijnen kan dus op de lange termijn kostenbesparend zijn.

Bovendien kun je kiezen voor een dubbele (honinggraat) stof. Deze stof heeft nog een luchtlaag waardoor deze meer warmte binnen kan houden. Dit werkt overigens ook goed voor geluidsdemping!

Honingraat (dubbele) stof plisségordijnen

Plissés met honingraat bestaan uit een dubbel geplooide stof met de structuur van een honingraat. Het gordijn heeft een luxe uitstraling, is netjes afgewerkt en de koorden waarmee de plissé kan worden opgetrokken zijn niet zichtbaar. Daarnaast werkt dit type plissé isolerend, zeker in combinatie met verduisterende stoffen.

Plisségordijnen zijn een investering voor de lange termijn

Plisségordijnen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn over het algemeen duurzaam. Ze zijn bestand tegen slijtage en vervagen niet snel in de zon. Dit betekent dat je jarenlang kunt genieten van de voordelen van plisségordijnen zonder je zorgen te maken over regelmatige vervanging.

Onderhoudsgemak: Plisségordijnen zijn eenvoudig schoon te houden

Het schoonmaken van plisségordijnen is een eenvoudige taak. De meeste plisségordijnen kunnen voorzichtig worden afgenomen met een stofdoek of lichtjes worden gestofzuigd om stof en vuil te verwijderen. Dit maakt ze een praktische keuze voor mensen met allergieën of huisdieren.

Plisségordijnen passen bij elk interieur

Ten slotte zijn plisségordijnen verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, stijlen en texturen, zodat je ze kunt aanpassen aan je interieur. Of je nu een modern, klassiek, minimalistisch of eclectisch decor hebt, er is altijd een plisségordijn dat bij jouw stijl past.

Kortom, plisségordijnen zijn een uitstekende keuze voor raambekleding vanwege hun veelzijdigheid en de vele voordelen die ze bieden. Of je nu op zoek bent naar privacy, lichtregeling, energiebesparing, geluidsdemping, duurzaamheid, onderhoudsgemak of gewoon een stijlvolle toevoeging aan je interieur, plisségordijnen hebben het allemaal. Overweeg deze praktische en esthetische raambekleding bij het upgraden van je huis.

Gratis inmeetservice aan huis

Geheel vrijblijvend en tijdelijk gratis inmeetservice aan huis. Voor alle type raamdecoratie kunt u een afspraak inplannen en profiteren van de volgende voordelen:

  • Professioneel inmeten bij u thuis met 100% meetgarantie
  • Advies op maat (productkeuze, kleurkeuze, opties)
  • Onze adviseur neemt ook kleurstalen mee zodat u deze rustig kunt bekijken
  • Voor alle type raamdecoratie

Normaal €‎49,00

Nu gratis