De beste oplossing voor optimale & maximale verduistering: rolgordijn op maat met U-profiel

100% verduisterende rolgordijnen met U-profiel houden het licht uitstekend tegen en verminderen schittering en warmte van de zon. Ze bieden ook 100% privacy en bijna volledige verduistering, waardoor ze ideaal zijn voor kamers die volledige privacy van buitenaf nodig hebben. Bovendien zijn ze energie-efficiënter dan gordijnen bij warm weer, omdat ze meer warmte uit een kamer lekken. Dit type rolgordijn heeft dus vele voordelen, maar is in het bijzonder de beste oplossing voor optimale verduistering.

Wat is een volledig verduisterend rolgordijn met u-profiel?

Deze verduisterende rolgordijnen op maat worden met een U-profiel geleverd en hebben aan de bovenkant van het rolgordijn een luxe cassette. Een U-profiel is een U vormig profiel gemaakt van aluminium, dat je aan de zijkant van een rolgordijn kunt plaatsen. Een U-profiel is bedoelt om de lichtinval via de zijkanten maximaal te beperken. Op deze manier kun je een ruimte zo verduisterend mogelijk maken. Dit is dus ideaal voor in de kinder- of slaapkamer. Tevens is dit onze beste isolerend, en dus energiebesparend, rolgordijn. Ook is het mogelijk te kiezen voor elektrische bediening (batterij of netstroom).

Waarom kiezen voor een 100% verduisterend rolgordijn met u-profiel?

Ook al is de stof van het rolgordijn 100% lichtdicht, ontstaan aan beide kanten altijd nog kieren welke licht door laten. Sommige mensen vinden dit vervelend. Vooral als jouw raam op het oosten staat zal er ’s Ochtens vroeg veel licht langs deze kieren kunnen komen. Zo kun je bijvoorbeeld minder goed inslaap komen of doorslapen door het licht. Er zijn hiervoor twee oplossingen:

 1. Monteer het rolgordijn “op de dag” en bestel het rolgordijn zo breed mogelijk. Hierdoor zal het licht aan de zijkanten zoveel mogelijk beperkt worden.
 2. De tweede optie (en tevens de beste optie) is om te kiezen voor rolgordijnen met een U-profiel. Deze zorgt namelijk voor maximale verduistering en beschikken deze over de beste isolerende werking.

Hoe goed werkt een verduisterend rolgordijn met U-profiel tegen zonlicht?

Een verduisterend rolgordijn met U-profiel werkt door het U-kanaal rechtstreeks in het raamkozijn te bevestigen, waardoor het rolgordijn er doorheen kan bewegen. Het rolgordijn is ontworpen om precies de juiste hoeveelheid licht en privacy te creëren en tegelijkertijd verblinding te minimaliseren. Het U-frame is gemaakt van aluminium om te voorkomen dat de beugels breken of verbuigen en ze zo stabiel mogelijk te houden.

Dit is de beste optie wanneer je de kamer echt volledig wilt kunnen verduisteren, maar ook soms licht wilt doorlaten. Dit rolgordijn is ideaal voor het filteren van licht en privacy.

Wat zijn de voordelen van black-out verduisterend rolgordijnen op maat met U-profiel?

Wat zijn de voordelen van een 100% verduisterende stof? Wij zetten een aantal voordelen van verduisterende rolgordijnen met een U-profiel op een rij:

 • Kies zelf de kleur die past bij jouw interieur (keuze uit 200+ kleuren)
 • Elektrisch, veer of met ketting. Kies zelf de bedieningszijde.
 • Maatwerk producten zijn van hogere kwaliteit & hebben een luxere afwerking.
 • Maximale (100%) verduistering door de u-profiel zijgeleiding.
 • Hiernaast hebben de verduisterende gordijnen een isolerende werking. Houd warmte buiten in de zomer en juist binnen in de winter.
 • Bovendien zorgen verduisterende rolgordijnen voor optimale privacy.
 • Zeer gemakkelijk te monteren met een klik-en-klaar bevestigingssysteem.

Gratis inmeetservice aan huis

Geheel vrijblijvend en tijdelijk gratis inmeetservice aan huis. Voor alle type raamdecoratie kunt u een afspraak inplannen en profiteren van de volgende voordelen:

 • Professioneel inmeten bij u thuis met 100% meetgarantie
 • Advies op maat (productkeuze, kleurkeuze, opties)
 • Onze adviseur neemt ook kleurstalen mee zodat u deze rustig kunt bekijken
 • Voor alle type raamdecoratie

Normaal €‎49,00

Nu gratis