Hoe kies je de kwalitatieve gordijnen met een luxe uitstraling? 4 Tips & adviezen

gordijnen met een mooie uitstraling

Een interieur is niet af zonder goede raamdecoratie. Het bepaalt de sfeer in huis en kan het interieur helemaal samen laten komen. de mogelijkheden zijn echter eindeloos, en wij kunnen daarom best begrijpen dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Wij geven hierom 4 styling tips voor gordijnen, om de keuze voor jou zo hopelijk een stuk makkelijker te maken.

1. De juiste gordijnstoffen kiezen

Stoffen komen in allerlei verschillende soorten materialen, maar ze hebben niet noodzakelijk een specifiek gebruik. Dit maakt het belangrijk om bij het kiezen van een stof rekening te houden met bijvoorbeeld de lichtbehoeften. Katoen, satijn, zijde en linnen zijn geschikte stoffen om een licht gevoel te creëren, terwijl zwaardere stoffen, juist de neiging hebben om de sfeer donkerder te maken. Het is dus goed om rekening te houden met welke sfeer je de kamer in wilt brengen en zo de bijpassende stof te kiezen.

Het beste voor in de slaapkamer: zonwerende gordijnen

Verduisterende gordijnen zijn erg populair in de slaapkamer, omdat ze de kamer echt donker maken. Bijkomend voordeel is dat er van buiten ook niet naar binnen gekeken kan worden en zo dus je privacy gewaarborgd blijft. Een verduisterend gordijn blokkeert niet alleen het licht, maar de stof heeft ook een isolerende en geluiddempende werking. Zo blijft de warmte buiten in de zomer en juist binnen in de winter.

Blackout gordijnen zijn 100% verduisterend en hierdoor de beste verduisterende gordijnen. Deze hebben een dikke zware stof met een speciale coating. Met blackout gordijnen kun jij jouw slaapkamer het beste verduisteren & isoleren tegen zowel kou in de winter, warmte in de zomer en harde geluiden van buitenaf.

2. Gordijnen voor een goede lichtinval

Het belangrijkste bij het kiezen van gordijnen voor de woonkamer is hoeveel natuurlijk licht jij nog naar binnen wilt laten schijnen. Hou je ervan om in de zomer de gordijnen dicht te doen, maar nog genoeg daglicht naar binnen te laten? Of heb je liever dat het zo donker mogelijk is en doe je liever sfeerlicht aan?

Wij raden aan om te kiezen voor gordijnen die een wisselwerking aangaan met het natuurlijke licht, of je wilt dat ze het licht filteren of juist verduisteren. Er zijn hierbij verschillende mogelijkheden op basis van jouw voorkeuren voor het aanpassen van het licht. Houdt wel rekening met de soort stoffen, patronen, kleuren en afmetingen die je wilt kiest voor de gordijnen. Deze kunnen namelijk een bepaalde invloed hebben op de lichtinval, of lichtdoorlatendheid, van de gordijnen.

Tip: Gordijnen kunnen mooi gecombineert worden. Door lagen te creeren kun je makkelijk zelf kiezen wanneer welk gordijn dichtgaat op basis van jouw behoeftes.

3. Gordijnen matchen met jouw interieur

Wanneer jij je bezighoudt met het ontwerpen van gordijnen voor een woonkamer, moet je ook altijd jouw huidige interieur stijl in gedachte houden. Het is natuurlijk zonde als je een prachtige kleur voor de gordijnen hebt gekozen en deze vervolgens vloeken met de kleuren uit het overige meubilair. Zeker als je kiest voor bepaalde patronen in de raamdecoratie is het verstandig hier bij stil te staan. Als je het moeilijk vind de gordijnen bij het interieur in te beelden, kun je ook eerst een moodboard maken met allerlei verschillende kleuren, stoffen en patronen.

Overgordijnen voor elke woonstijl in de huiskamer

Met overgordijnen in de woonkamer haal je echte sfeermakers in huis. Ze bestaan in allerlei stoffen en kleuren, waardoor je altijd een gordijn kunt vinden dat bij je stijl past. Of je nou houdt van een rustig interieur of liever de randjes opzoekt, een overgordijn past in elke woonkamer.

Kies je voor een subtiel weggewerkte rails? Of liever de hotel chique charme van een roede? Het ophangsysteem heeft invloed op de uitstraling van je gordijnen. Denk dus goed na over de sfeer en uitstraling die jij wilt creëren. Wil je gordijnen voor de sfeer, maar ben je niet van plan om ze dicht te doen? Bestel dan smallere gordijnen. Dit scheelt niet alleen in de portemonnee, maar zorgt er ook voor dat er geen te dikke stofbundels langs de ramen hangen. Vind je het lastig om de juiste gordijnmaat te berekenen? Maak dan gebruik van onze gratis inmeetservice.

4. Gordijnen met een elegante uitstraling

In de context van interieurontwerp en inrichtingsaccessoires, is het belangrijk te onthouden dat gordijnen een aanvulling zijn en niet de hoofdrolspeler. Als je een rustige uitstraling wilt behouden, kun je het beste het gordijn tot aan de vloer laten lopen. Van plafond tot vloer zorgt voor een effen vlak, wat rust geeft in een ruimte. De gordijnen zien er zo eleganter uit en stappen niet op de voorgrond, maar geven toch mooie accenten aan het interieur.

Wist je dat:

  1. Hoe meer stof je gebruikt, hoe meer geluid jouw gordijnen dempen. Heb je een nieuwbouwwoning die galmt? Kies voor de driedubbele plooi voor een goede akoestiek.
  2. Geen raam is te gek. Scheve kanten of unieke borders? Wanneer gordijnen op maat worden gemaakt is bijna alles mogelijk.

Gratis inmeetservice aan huis

Geheel vrijblijvend en tijdelijk gratis inmeetservice aan huis. Voor alle type raamdecoratie kunt u een afspraak inplannen en profiteren van de volgende voordelen:

  • Professioneel inmeten bij u thuis met 100% meetgarantie
  • Advies op maat (productkeuze, kleurkeuze, opties)
  • Onze adviseur neemt ook kleurstalen mee zodat u deze rustig kunt bekijken
  • Voor alle type raamdecoratie

Normaal €‎49,00

Nu gratis