FAQ & advies    020-2613415    Actie = Combi Deals 30%
 
Webwinkel Keurmerk Kiyoh
Zoek

Wat zijn de 10 populairste gordijnstoffen?

— dinsdag 9 maart 2021

Gordijnen, het is misschien wel de meest tijdloze vorm van raamdecoratie. In bijna elk huishouden zijn ze wel te vinden. Er zijn veel verschillende gordijnen. Zo heb je verduisterende gordijnen, linnengordijnen, licht doorlatende gordijnen, ribstof, veloursstof en ga zo maar door. Maar wat zijn nou de meest populaire gordijnstoffen?

verduisterende gordijnen

Collectie California blackout gordijnen

Van alle gordijnen worden deze blackout gordijnen op maat het meest besteld. Deze komen uit onze California collectie. Enkele kenmerken van deze stof zijn: 100% lichtdicht, luxe stof met lichte glans, volle stof, hoog slijtvast percentage en kleurvast. De achterkant van deze gordijnen is wit van kleur, vanwege de speciale lichtdichte coating. Wat zijn de populairste kleuren?

1. Antraciet gordijnen

2. Verduisterende gordijnen zwart

3. Witte gordijnen

4. Gordijnen okergeel

5. Donkerblauwe gordijnen op maat

verduisterend gordijn grijs
gordijnen zwart verduisterend
witte gordijnen op maat
gordijn okergeel
gordijn verduisterend donkerblauw

Collectie Naples Velours gordijnen op maat

Na de blackout gordijnen, zijn ook de velours gordijnen op maat zeer in trek. Deze gordijnen komen uit onze Naples collectie. Velours is een zachte en glanzende stof met een hoog slijtvast percentage. Het is te vergelijken met fluweel, maar is gemaakt van 100% polyester. Veloursgordijnen worden het meest verkocht voor de woonkamer, maar ook voor de slaapkamer door de hoge lichtdichtheid (ca. 80% dim-out). De meest verkochte kleuren komen nagenoeg overeen:

6. Blauwe veloursgordijnen
7. Okergele gordijnen op maat met veloursstof
8. Lichtgrijs gordijn
9. Zwart velours gordijn
10. Beige gordijnen veloursstof

blauwe gordijnen op maat
okergele gordijnen op maat
gordijn op maat grijs
zwart velours gordijn
gordijnen op maat beige

Enkele of dubbele plooi?

Bij gordijnen op maat heb je ook de keuze voor het type plooi. De meest gekozen optie? Dat is de dubbele plooi met vollere en luxere uitstraling. Voor een vollere look kies je dus een dubbele plooi. De stof wordt twee keer ingeplooid en behoudt zijn plooi tot aan de grond.

Ga je voor een strak resultaat? Dan kun je het best kiezen voor een enkele plooi. De stof wordt een keer ingeplooid en de plooi waaiert uit tot aan de grond. De enkele plooi is de voordeligste keuze, omdat hier minder stof nodig is. Lees hier meer over de plooiing van gordijnen.

Rails of ringen?

Gordijnen met rails: dit is de meest populaire ophangmethode voor gordijnen. De gordijnen worden in dit geval standaard geleverd met verstelbare gordijnhaakjes. Bij gordijnen met rails zijn er minimale kieren, waardoor je optimale verduistering ervaart.

Gordijnen met roede: roede worden geleverd luxe ringen, beschikbaar in 5 kleuren: zwart, satin, chroom, zilver of goud.

Meer informatie over rails of ringen/roede vind je hier: Welke ophangmethode kies ik voor mijn gordijn?

  • gordijnen
Filters
Sort
display