Welke gordijnen zijn geschikt voor hoge plafonds?

Wanneer je gezegend bent met hoge plafonds in je huis, creëert dit een gevoel van ruimte en elegantie. Het kiezen van de juiste gordijnen is essentieel om deze hoogte te benutten en tegelijkertijd een gezellige sfeer te behouden. In deze blog bespreken we welke gordijnen het meest geschikt zijn voor hoge plafonds, rekening houdend met stijl, functie en esthetiek.

1. lange lijnen en vloeiende stoffen

Het benadrukken van de hoogte van de plafonds vereist gordijnen met lange lijnen en vloeiende stoffen. Hier zijn enkele populaire keuzes:

Vloerlengte gordijnen:
Om de ruimte optimaal te benutten, kies je voor gordijnen die de vloer raken. Dit creëert een indrukwekkende visuele impact en accentueert de hoogte van de ruimte. Overweeg om extra stof toe te voegen voor een lichte ‘pooling’ op de vloer voor een luxe uitstraling.

Verticale strepen:
Strepen in gordijnen hebben een krachtig visueel effect. Kies voor verticale strepen om de hoogte van het plafond te benadrukken. Deze strepen leiden het oog omhoog, waardoor de ruimte nog groter lijkt. Ze voegen ook een vleugje moderniteit toe aan het interieur.

2. Transparante stoffen en lichtfiltering

Om het gevoel van luchtigheid te behouden en tegelijkertijd privacy te waarborgen, zijn transparante stoffen en lichtfiltering belangrijk. Hier zijn enkele opties:

Linnen gordijnen:
Linnen is een lichte stof die natuurlijk licht toelaat en een luchtige uitstraling geeft. Het is perfect voor hoge plafonds omdat het de ruimte niet overweldigt en een subtiele elegantie toevoegt.

Sheer gordijnen:
Sheer gordijnen zijn ideaal voor het filteren van licht en het behouden van privacy. Ze voegen een zachte, dromerige sfeer toe aan de ruimte. Kies voor lichte kleuren om het natuurlijke licht te maximaliseren.

Vergelijking van gordijnstoffen voor hoge plafonds:

StofKenmerkenGeschiktheid voor Hoge Plafonds
VloerlengteVisueel indrukwekkend, benadrukt hoogteUitstekend
Verticale StrepenLeiden het oog omhoog, modernZeer geschikt
LinnenLichte stof, natuurlijk licht, elegante uitstralingIdeaal
SheerLichtfiltering, behoudt privacyGeschikt

Het is belangrijk om te onthouden dat persoonlijke voorkeur een rol speelt bij het kiezen van gordijnen. Overweeg zorgvuldig je interieurstijl en de functie van de ruimte bij het maken van je keuze. Met de juiste gordijnen voor hoge plafonds kun je een harmonieuze en verfijnde uitstraling creëren in elke kamer van je huis.

Stijlen van gordijnen bij hoge plafonds: de perfecte lengte

Bij het stijlen van gordijnen voor hoge plafonds is de lengte van cruciaal belang om de ruimte in evenwicht te houden. Over het algemeen geldt de vuistregel dat gordijnen van vloer tot plafond de voorkeur hebben. Hierdoor ontstaat een gestroomlijnde uitstraling die de hoogte van de ruimte benadrukt. Voor een luxueuze touch kun je ervoor kiezen om de gordijnen lichtjes op de vloer te laten ‘poulen’.

Dit geeft niet alleen een gevoel van weelde, maar benadrukt ook de grandeur van de hoge plafonds. Het vermijden van gordijnen die net onder het raamniveau eindigen, is essentieel om een visueel effect van lengte en ruimtelijkheid te behouden. Experimenteer met verschillende lengtes en stijlen om de perfecte balans te vinden die past bij jouw esthetische voorkeuren en de karakteristieken van de ruimte.

Gratis inmeetservice aan huis

Geheel vrijblijvend en tijdelijk gratis inmeetservice aan huis. Voor alle type raamdecoratie kunt u een afspraak inplannen en profiteren van de volgende voordelen:

  • Professioneel inmeten bij u thuis met 100% meetgarantie
  • Advies op maat (productkeuze, kleurkeuze, opties)
  • Onze adviseur neemt ook kleurstalen mee zodat u deze rustig kunt bekijken
  • Voor alle type raamdecoratie

Normaal €‎49,00

Nu gratis