Wat zijn de verschillen: in de dag of op de dag monteren?

Als je rolgordijnen wilt bestellen heb je de keuze uit montage ‘in de dag’ en ‘op de dag’. Vaak weet men hoe zij hun rolgordijn willen monteren. Toch vinden ze het lastig om te bepalen of zij dan in de dag of op de dag monteren. Hieronder lees je alles wat je moet weten over montage in- en op de dag.

Wat is het verschil tussen in de dag of op de dag?

Bij montage in de dag wordt het rolgordijn in het kozijn gehangen en komt het rolgordijn vaak tussen het kozijn of tussen twee muren te hangen. Je bevestigt het rolgordijn dan meestal aan het plafond van het kozijn. Als je twijfelt of jij in de dag of op de dag wilt monteren, vragen wij: komt het rolgordijn tussen het kozijn of twee muren te hangen? In dit geval is het vaak montage in de dag.

Op de dag betekent vaak dat het rolgordijn over het hele kozijn wordt gehangen. De montage wordt vaak op de muur naast het kozijn geplaatst. Het rolgordijn wordt vaak met een overlap besteld, zodat het rolgordijn het hele kozijn bedekt.

Rolgordijn in de dag monteren

Montage in de dag zorgt ervoor dat het kozijn zichtbaar blijft. Vooral bij een diep kozijn is het mooi om het gordijn tussen het kozijn in te monteren. Het is bij in de dag belangrijk om heel precies in te meten en de juiste maten op te geven. Wij raden aan om wat speling te nemen, minimaal 5 tot 10 mm, zodat je zeker weet dat het rolgordijn tussen het kozijn of de muren past.

Rolgordijn op de dag monteren

De breedte die je opgeeft is de breedte van de cassette of van steun tot steun, het rolgordijndoek is altijd smaller (37-42 mm in totaal). Een belangrijk voordeel van montage op de dag met overlap, is dat er minder licht binnenkomt. Dit is bijvoorbeeld handig voor een verduisterend rolgordijn in de slaapkamer. Een ander voordeel van montage op het kozijn is dat je zelf de overlap kunt bepalen. Aangezien het rolgordijn nergens tussen komt te hangen, mikt het minder nauw met de maten die je opgeeft.

Hoe meet ik een rolgordijn op?

1. Bepaal welk type rolgordijn je wilt ophangen
2. Bepaal of je in de dag op of op de dag gaat monteren
3. Meet de breedte en hoogte in op 3 plekken
4. Neem de kleinst gemeten breedte
5. Trek bij een montage in de dag minimaal 5 mm speling van de breedte af
6. Tel bij een montage op de dag een overlap van 50-100 mm bij de breedte op
7. Neem de kleinst gemeten hoogte
8. Tel bij een montage op de dag de hoogte van het systeem bij de hoogte op

Gratis inmeetservice aan huis

Geheel vrijblijvend en tijdelijk gratis inmeetservice aan huis. Voor alle type raamdecoratie kunt u een afspraak inplannen en profiteren van de volgende voordelen:

  • Professioneel inmeten bij u thuis met 100% meetgarantie
  • Advies op maat (productkeuze, kleurkeuze, opties)
  • Onze adviseur neemt ook kleurstalen mee zodat u deze rustig kunt bekijken
  • Voor alle type raamdecoratie

Normaal €‎49,00

Nu gratis