Wat zijn de top 4 nieuwste raambekleding trends voor in de woonkamer?

Raamdecoratie is een belangrijk element in elk huis, niet alleen omdat het privacy biedt en zonlicht reguleert, maar ook omdat het een belangrijke decoratieve functie heeft. Het kiezen van de juiste raamdecoratie kan een ruimte compleet transformeren en een persoonlijk tintje toevoegen aan uw interieur. In deze blog zullen we de nieuwste trends in raamdecoratie bespreken, van de nieuwste materialen en kleuren tot de meest populaire stijlen.

1, Dikke veloursgordijnen in verschillende kleuren

Ga je het liefst voor gordijnen als raamdecoratie? Gordijnen zijn al tijden een populaire soort raamdecoratie en dan met name dikke gordijnen gemaakt van luxe stoffen zoals veloursgordijnen. Deze gordijnen zien er niet alleen luxe en stijlvol uit, maar houden ook goed kou buiten en warmte binnen. Dat is in deze periode van hoge energieprijzen mooi meegenomen. Ga voor een romantische kleur zoals bordeauxrood of donkergroen. Deze kleuren passen erg mooi bij de veloursstof en geven de kamer extra sfeer.

 • Hoge lichtdichtheid (ca. 80% dim-out)
 • Luxe, elegante uitstraling
 • Zacht & glanzende stof
 • Kleurvast & pluist niet
 • Hoog slijtvast percentage
 • Zelf wasbaar

2, Contrastkleuren in de woonkamer met het gebruik van raamdecoratie

In plaats van neutrale, ingetogen tinten worden er steeds vaker contrasterende kleuren gebruikt in raambekleding. Hierbij kan gedacht worden aan felle kleuren, zoals rood of geel, maar ook aan combinaties van bijvoorbeeld zwart-wit of blauwgroen. Door te spelen met contrastkleuren kan er een unieke en opvallende uitstraling worden gecreëerd in de woonkamer.

Tip: Als je je avontuurlijk voelt, kies dan een felkleurige gordijnstof. Begin met één opvallend kleurelement en houd de rest neutraal: op die manier blijft de kamer rustig maar heeft hij toch genoeg visuele interesse om zich te onderscheiden van de andere neutrale kamers in jouw huis. 

3, Raamdecoratie van natuurlijke materialen

Er is een groeiende interesse in duurzame, natuurlijke materialen voor raambekleding, zoals bamboe, hout en linnen. Deze materialen zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar ook zeer stijlvol en geven een rustige, natuurlijke uitstraling aan de ruimte.

Daarbij passen natuurlijke materialen bij veel woonstijlen. Zo worden deze veel gebruikt in de Scandinavische en landelijke woonstijl.

4, Licht filterende PVC jaloezieën voor de woonkamer of vochtige ruimtes

Licht filterende PVC jaloezieën zijn een geweldige optie voor huizen met grote ramen, omdat ze privacy kunnen bieden zonder al het licht te blokkeren. Ze zijn ook gemakkelijk schoon te maken en gaan jaren mee. Deze zijn dus erg duurzaam en verkrijgbaar in een houtlook, zodat het alsnog lijkt op raamdecoratie van natuurlijk materiaal.

PVC jaloezieën zijn een betaalbaar alternatief voor andere opties op de markt. Ze komen in een verscheidenheid van stijlen en kleuren, zodat je exact kunt vinden wat je zoekt. Ook kun je deze mooi combineren met andere raamdecoratie of gebruiken als raamdecoratie in badkamer en keuken door de watervaste eigenschap.

 • Past altijd (tot op de millimeter op maat gemaakt)
 • Kleurvast
 • Eenvoudig te installeren
 • Geschikt voor alle type vochtige ruimtes
 • Gratis meetverzekering
 • Uniek design/look

De kleurtrend van 2023: bruin, groen, lavendel & geel

Aardetinten en bruintinten brengen een tijdloze warme en natuurlijke kalmte die tijdloos en puur is. Ook groentinten zijn nog steeds erg populair. En naast bruin heeft ook groen van zichzelf een rustgevende en kalme uitstraling. Kleuren zijn natuurlijk erg persoonlijk, maar ze zijn niet alleen een kwestie van smaak. Psychologisch gezien doen ze ook wat met je emotie en gevoel. Zo hebben de kleuren lavendel en geel een vrolijke uitstraling, waar men vaak een blij gevoel van krijgt.

Deze contrastkleuren ga je vast zien het komende jaar. Maak eventueel gebruik van de optie: gratis kleurstalen aanvragen. Zo kun je gemakkelijk de kleuren thuis bekijken en vergelijken.

Gratis inmeetservice aan huis

Geheel vrijblijvend en tijdelijk gratis inmeetservice aan huis. Voor alle type raamdecoratie kunt u een afspraak inplannen en profiteren van de volgende voordelen:

 • Professioneel inmeten bij u thuis met 100% meetgarantie
 • Advies op maat (productkeuze, kleurkeuze, opties)
 • Onze adviseur neemt ook kleurstalen mee zodat u deze rustig kunt bekijken
 • Voor alle type raamdecoratie

Normaal €‎49,00

Nu gratis