Wat zijn de huidige top 5 gordijnstoffen trends van 2023?

Gordijnen zijn funtioneel en essentiël om het decor met veel meer stijl en aantrekkingskracht te voltooien. Met het gordijn maak je het mogelijk om meer privacy te creëren. Het helpt ook meubels, vloer- en wandbekleding te beschermen, waardoor het risico op vlekken wordt geminimaliseerd.

Bovendien verbetert het gordijn de akoestiek en thermische isolatie van de ruimte, waardoor het aangenamer aanvoelt in de kamer. Een stuk dikke stof, zoals dat van een verduisteringsgordijn, maakt elke kamer goed donker. Hoewel trends vaak niet sustainable zijn, want ze veranderen met regelmaat, blijven ze elkaar toch opvolgen. Trends zijn handvaten, maar eigenheid en sfeer is erg belangrijk in ieder interieur.

1. Dikke veloursgordijnen in verschillende kleuren

Ga je het liefst voor gordijnen als raamdecoratie? Die zien we in 2023 veel terug en dan met name dikke gordijnen gemaakt van luxe stoffen zoals veloursgordijnen. Deze gordijnen zien er niet alleen luxe en stijlvol uit, maar houden ook goed kou buiten en warmte binnen. Dat is in deze periode van hoge energieprijzen mooi meegenomen. Ga voor een romantische kleur zoals bordeauxrood of donkergroen. Deze kleuren passen erg mooi bij de veloursstof en geven de kamder extra sfeer.

  • Hoge lichtdichtheid (ca. 80% dim-out)
  • Luxe, elegante uitstraling
  • Zacht & glansende stof
  • Kleurvast & pluist niet
  • Hoog slijtvast percentage
  • Zelf wasbaar

2. Gordijnen van natuurlijke stoffen

Natuurlijke stoffen zijn op het momjent de woontrend. Het idee is om te investeren in duurzamere stukken die de natuur waarderen, zonder dat dit effect heeft op de functionaliteit. Een goed voorbeeld om op deze trend in te zetten is het linnen gordijn, maar je kunt er ook voor kiezen om te investeren in jaloezieën van natuurlijke materialen zoals hout.

3. Inbetween gordijnen met natuurlijke tinten

Inbetween gordijnen kunnen licht mooi doorlaten, maar behouden de nodige privacy in huis. Hou jij er van om veel licht in huis te hebben, maar wil je niet dat iedereen naar binnen kan kijken? Inbetween gordijnen zijn in dat geval de oplossing. Je kunt ze ook gemakkelijk combineren met dikkere overgordijnen, zodat je keuze hebt welke gordijnen je gebruikt. Zo kun je dus de kamer alsnog verduisteren indien nodig. Het geeft veel sfeer aan iedere kamer en behoudt veel licht. Inbetween gordijnen in natuurlijke tinten zijn op het moment erg trending.

  • Houdt fel zonlicht tegen
  • Mooie linnen-look
  • Geschikt voor grote ramen (tot 10 meter breed)
  • Makkelijk inmeten & monteren
  • Biedt voldoende privacy
  • Slijtvaste kleur

4. Moderne vouwgordijn voor iedere woonruimte

Het vouwgordijn, ookwel romeins gordijn, is een mooi alternatief voor wie wil investeren in een ander gordijn model gemaakt van stof. Wanneer dit gordijn wordt geopend, hangen ze naar beneden en vormen ze plooien. Het is een stuk dat helpt om de decoratie op een eenvoudige manier te moderniseren en geeft een luxe sfeer aan de ruimte. Het werkt vooral goed in verschillende kamers, zoals woonkamers, slaapkamers en thuiskantoren. Je kunt met vouwgordijnen ook gemakkelijk de privacy en lichtinval aanpassen.

  • Past altijd precies
  • Kies zelf de kleur die past bij jouw interieur
  • Tot 300cm breed
  • Bepaal je zelf de lichtinval: verduisterend, lichtdoorlatend, semi-transparant

5. Gordijnstoffen van gerecyclede flessen

Vind je duurzaamheid belangrijk bij jouw inrichting? Dan kun je kiezen voor onze duurzame gordijnstoffen op maat. Deze gordijnstoffen zijn gemaakt van gerecyclede petflessen.

Onze Utah Vitrage gordijnen zijn gemaakt van 100% gerecyclede petflessen. Per M2 recyclen wij gemiddeld 23 flessen. Daarnaast verbruikt de wijze van productie 70% minder energie, 75% minder CO2 en 86% minder water ten opzichte van traditionele polyester. De gerecyclede stof heeft geen invloed op de kwaliteit van de stof. Deze gordijnen worden op maat gemaakt in de kleur licht grijs en afgewerkt met een luxe dubbele zoom 10×10.

  •  Collectie: Utah 100% gerecycled
  •  Vitragestof premium quality
  •  Op maat gemaakt tot 10 meter breed

Ook trending voor gordijnen: lagen combineren

De mix van texturen voegt een modern tintje toe aan de decoratie van het interieur. De tip is om je creativiteit en fantasie in de vrije loop te laten. De truc is om stoffen met vergelijkbare texturen te kiezen, om je niet te vergissen in de combinatie. Denk ook aan het combineren van lagen gordijnen. Dit werkt ook goed voor de isolatie en zorgt dus voor besparing op de gas en elektra rekening. Tevens kun je zo eenvoudig luxe en sfeer toevoegen aan jouw woning.

Door de traditionele inbetweens en overgordijn te combineren kun je zowel overdag al ’s avonds alle op omtrent sfeer creëren. Ook de combinatie van vouwgordijnen met overgordijnen zorgen voor een sfeervol geheel in jouw huis. Voor de meer minimalistische en strakkere stijl, zijn de rolgordijnen met transparante inbetween gordijnen of overgordijnen een goede combinatie.

Kleurtrend 2023: bruin, groen, lavendel & geel

Aardetinten en bruintinten brengen een tijdloze warme en natuurlijke kalmte die tijdloos en puur is. Ook groentinten zijn nog steeds erg populair. En naast bruin heeft ook groen van zichzelf een rustgevende en kalme uitstraling. Kleuren zijn natuurlijk erg persoonlijk, maar ze zijn niet alleen een kwestie van smaak. Psychologisch gezien doen ze ook wat met je emotie en gevoel. Zo hebben de kleuren lavendel en geel een vrolijke uitstraling, waar men vaak een blij gevoel van krijgt.

Deze contrastkleuren ga je vast zien het komende jaar. Maak eventueel gebruik van de optie: gratis kleurstalen aanvragen. Zo kun je gemakkelijk de kleuren thuis bekijken en vergelijken.

Gratis inmeetservice aan huis

Geheel vrijblijvend en tijdelijk gratis inmeetservice aan huis. Voor alle type raamdecoratie kunt u een afspraak inplannen en profiteren van de volgende voordelen:

  • Professioneel inmeten bij u thuis met 100% meetgarantie
  • Advies op maat (productkeuze, kleurkeuze, opties)
  • Onze adviseur neemt ook kleurstalen mee zodat u deze rustig kunt bekijken
  • Voor alle type raamdecoratie

Normaal €‎49,00

Nu gratis