Verticale of horizontale lamellen, welke kies ik?

Welk type raamdecoratie je kiest, hangt af van het type raam, de ruimte waar ze komen te hangen, het kleurpalet van de rest van het interieur en natuurlijk je eigen smaak. Zo doen horizontale lamellen van kunststof in een neutrale kleur het altijd goed voor brede ramen in een huiskamer of slaapkamer. Ze zijn nauwelijks trendgevoelig en makkelijk op maat te maken. Ga je voor een industriële stijl, dan komen aluminium lamellen beter uit de verf.

Wat zijn lamellen en wat zijn jaloezieën?

Lamellen zijn feitelijk de losse stroken die gezamenlijk een jaloezie vormen. Een jaloezie wordt regelmatig een Luxaflex genoemd, terwijl dit eigenlijk een merknaam is. In de praktijk worden lamellen, jaloezieën en Luxaflex door elkaar gebruikt. Allemaal hebben ze hetzelfde doel: de lichtinval in huis regelen bijdragen aan de sfeer van een woning.

Verticale lamellen komen uit een bovenbak. De bovenbak monteer u aan het plafond of aande muur. In de bovenbak zit een rails en zo kun je de lamellen verschuiven met een bedieningskoord. jij bepaalt waar het lamellenpakket komt te hangen: links, rechts, in het midden of verdeeld over de buitenkant. Je kunt zo spelen met de linchtinval en zelf bepalen hoeveel licht er binnenkomt. Ideaal want de zon schijnt niet altijd op dezelfde plek.

Meer weten over de jaloezie? Lees dan ook: 6 voordelen van jaloezieen op maat

Moderne kleuren voor lamellen

Een van de meest gekozen kleuren is en blijft wit, maar als je toch meer warmte in de kamer wilt, kun je ook kiezen voor gebroken wit of licht beige. Een kleur die weer helemaal terug is, is mintgroen. Mintgroen is een pastelkleur en geeft daardoor een frisse uitstraling zonder veel aandacht op te eisen. Deze kleur is perfect wanneer u uw woning een vrolijke uitstraling wilt geven. Over het algemeen zijn pastelkleuren weer helemaal in. Zo ook bijvoorbeeld lavendel en lichtblauw.

Ben je nog niet helemaal zeker van de juiste kleur? Bestel dan hier gratis kleurstalen om deze gemakkelijk te vergelijken.

Luxe lamellen tegen de laagste prijs

Lamellen zijn erg handig en worden nog steeds veel gekozen als raamdecoratie. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren, maar ook lamelbreedtes. Op deze manier kun je voor iedere ruimte de geschikte lamellen vinden. Het type stof is alles bepalend voor de kwaliteit, uitstraling & levensduur van de lamellen. Ieder materiaal heeft zijn eigen unieke kenmerken.

Betere kunststof heeft de volgende voordelen:

  • Lange levensduur, je kunt ook gemakkelijk en snel een lamel vervangen
  • Kleurvast (geen verkleuring door zonlicht)
  • Antistatische werking
  • Isolerende werking
  • Hoogwaardige & mooie uitstraling

Lamellen op maat

Als je lamellen op maat bestelt geef je vaak zelf de maten door. Je dient dan de maten op te meten voor de lamellen en dat moet erg precies worden uitgevoerd. Je kunt maten namelijk tot op de millimeter doorgeven. De manier van opmeten is afhankelijk van een aantal factoren. Afhankelijk van jouw situatie en hoe jij het wilt monteren, moet je de lamellen op een andere manier opmeten.

Tips voor het opmeten van lamellen

  1. Meten is makkelijker met z`n tweeën. Zeker als het gaat om grote breedtes of hoogtes.
  2. Wij raden aan om meerdere keren te meten. Zo kunnen kleine meetfoutjes worden voorkomen.
  3. Schrijf de maten gelijk op zodat je de maat niet kunt vergeten.
  4. Gebruik altijd de inmeethandleiding en zorg dat je van tevoren op de hoogte bent van de afmetingen van het systeem en de pakketdikte.
  5. Houd rekening met eventuele obstakels zoals raamhendels, -grepen, waterleidingen en radiatoren, etc.
  6. Heb je een lastige meetsituatie? Dan kun je altijd onze meethulp inschakelen.
  7. Houd er rekening mee dat de lamellen bij sommige steunen meer naar voren komen.
  8. Wil je niet dat het pakket lamellen voor het glas komt? Dan kun je de lamellenrails breder bestellen en komt het lamellenpakket voor de muur te hangen.

Gratis inmeetservice aan huis

Geheel vrijblijvend en tijdelijk gratis inmeetservice aan huis. Voor alle type raamdecoratie kunt u een afspraak inplannen en profiteren van de volgende voordelen:

  • Professioneel inmeten bij u thuis met 100% meetgarantie
  • Advies op maat (productkeuze, kleurkeuze, opties)
  • Onze adviseur neemt ook kleurstalen mee zodat u deze rustig kunt bekijken
  • Voor alle type raamdecoratie

Normaal €‎49,00

Nu gratis