Veelgestelde vragen over gordijnen op maat: Ontdek de antwoorden voor een naadloze bestelling

Gordijnen op maat zijn de perfecte keuze voor wie op zoek is naar een stijlvolle en nauwkeurige raamdecoratie-oplossing. Bij het bestellen van op maat gemaakte gordijnen kunnen echter vragen opkomen over metingen, stoffen, kleuren en installatie. Om je te helpen bij een zorgeloze bestelling, hebben we de meest gestelde vragen verzameld en voorzien van duidelijke antwoorden.

1. Waarom zou ik kiezen voor op maat gemaakte gordijnen in plaats van standaardmaten?

Op maat gemaakte gordijnen bieden een perfecte pasvorm voor jouw ramen, ongeacht de afmetingen. Standaardmaten kunnen soms niet voldoen aan specifieke raamopeningen, wat leidt tot ongewenste lichtinval. Met op maat gemaakte gordijnen kun je nauwkeurige metingen krijgen voor een naadloze integratie en optimale lichtregulering.

2. Hoe meet ik mijn ramen nauwkeurig op voor op maat gemaakte gordijnen?

Het meten van je ramen voor op maat gemaakte gordijnen vereist precisie. Meet zowel de breedte als de hoogte op meerdere punten en noteer de kleinste maat. Houd rekening met eventuele obstakels zoals handgrepen en raamopeningen. Overweeg professioneel advies voor de meest nauwkeurige metingen.

Tip: vermeid deze 3 gordijnen-inmeet fouten

Let op de volgende drie punten om veelvoorkomende meetfouten te vermijden:

  1. Gordijnen te kort waardoor de sfeervolle uitstraling verdwijnt.
  2. Kier aan de bovenkant door onvoldoende rekening te houden met de rails of bevestiging.
  3. Het linker en rechter gordijn komen in het midden van het raam niet bij elkaar, wat licht en kou doorlaat en de privacy aantast.

3. Welke stoffen zijn geschikt voor op maat gemaakte gordijnen?

De keuze van de stof is persoonlijk en hangt af van je smaak, interieur en functionele behoeften. Zware velours voor een klassieke uitstraling, lichtdoorlatende stoffen voor een moderne touch. Overleg met experts om stoffen te kiezen die zowel esthetisch als praktisch zijn. Enkele van de populairste stoffen zijn:

  1. Black-out verduisterend
  2. Linnen gordijnen
  3. Dim-out gordijnen

4. Kan ik de kleur en het design van mijn op maat gemaakte gordijnen kiezen?

Absoluut! Een van de voordelen van op maat gemaakte gordijnen is de vrijheid om de kleur en het design aan te passen aan je persoonlijke voorkeur. Of je nu kiest voor gedurfde prints, subtiele texturen of effen kleuren, op maat gemaakte gordijnen stellen je in staat om je interieur te personaliseren. Het is dan ook handig om van te voren gratis kleurstalen te bestellen, zodat je zelf de juiste kleur en stof kunt uitkiezen.

5. Hoe belangrijk is professionele installatie bij op maat gemaakte gordijnen?

Professionele installatie is cruciaal voor een onberispelijk resultaat. Ervaren vakmensen zorgen niet alleen voor een correcte installatie maar kunnen ook waardevol advies geven over ophangmethoden, rekening houdend met de ruimtearchitectuur en gordijnstijl. Met onze handige meetinstructies kun je echter ook gemakkelijk zelf de gordijnen instaleren.

6. Wat zijn de onderhoudstips voor op maat gemaakte gordijnen?

Om de levensduur van je op maat gemaakte gordijnen te verlengen, stof ze regelmatig af met een zachte borstel of gebruik een stofzuiger met borstelopzetstuk. Volg ook de was instructies van de stof nauwkeurig op voor duurzaamheid en behoud van de uitstraling. Sommige gordijnen kunnen niet zomaar in de wasmachine. De naden van het gordijn kunnen dan namelijk loskomen. Als dit het geval is, kan het gordijn wel bij een stomerij schoongemaakt worden.

Met deze antwoorden ben je goed op weg naar een vlekkeloze bestelling van op maat gemaakte gordijnen die perfect passen bij jouw stijl en behoeften.

Gratis inmeetservice aan huis

Geheel vrijblijvend en tijdelijk gratis inmeetservice aan huis. Voor alle type raamdecoratie kunt u een afspraak inplannen en profiteren van de volgende voordelen:

  • Professioneel inmeten bij u thuis met 100% meetgarantie
  • Advies op maat (productkeuze, kleurkeuze, opties)
  • Onze adviseur neemt ook kleurstalen mee zodat u deze rustig kunt bekijken
  • Voor alle type raamdecoratie

Normaal €‎49,00

Nu gratis