Top 3 gordijnen op maat die weinig onderhoudt vereisen

Gordijnen kunnen een kamer transformeren, waardoor deze gezelligheid, stijl en functionaliteit krijgt. Maar laten we eerlijk zijn: het onderhouden van gordijnen kan een behoorlijke klus zijn. Van regelmatig wassen tot het verwijderen van stof en vuil, gordijnen hebben vaak meer zorg nodig dan we willen toegeven. Gelukkig zijn er gordijnen op maat die weinig onderhoud vereisen, waardoor ze perfect zijn voor mensen met een drukke levensstijl of gewoon geen zin hebben in veel schoonmaakwerk. Hier zijn de top 5 gordijnen op maat die je leven een stuk gemakkelijker maken:

1. Verduisterende gordijnen

Verduisterende gordijnen zijn niet alleen geweldig voor het blokkeren van ongewenst licht, maar ze vereisen ook weinig onderhoud. Omdat ze vaak gemaakt zijn van dikkere stoffen die minder snel stof vasthouden, hoef je ze minder vaak te wassen. Regelmatig stofzuigen met een zachte borstelbevestiging is meestal voldoende om ze schoon te houden. Voor hardnekkige vlekken kun je ze voorzichtig afnemen met een vochtige doek en milde zeep.

Verduisterend & onderhoudsvriendelijk: verduisterende gordijnen

Verduisterende gordijnen bieden extra privacy en lichtregulering, en zijn zeer geschikt voor slaapkamers en andere ruimtes waarin volledige duisternis gewenst is. Ze helpen ook bij het isoleren van de kamer tegen kou en warmte, en kunnen bijdragen aan een verlaging van de energierekening. Door de polyester en verduisterende kwaliteiten zijn dit zeer praktische gordijnen.

 1. Onderhoudsvriendelijk
 2. Duurzaam
 3. Betaalbaar
 4. Privacy en lichtregulering
 5. Energiebesparend

2. Katoenen gordijnen

Katoenen gordijnen zijn duurzaam, ademend en gemakkelijk te onderhouden. Ze kunnen in de meeste gevallen gewoon in de wasmachine worden gewassen, waardoor ze ideaal zijn voor mensen die op zoek zijn naar gemak. Kies voor katoenen gordijnen met een voering van polyester om kreuken te verminderen en ze er langer fris uit te laten zien.

3. Polyester gordijnen

Polyester gordijnen zijn een populaire keuze vanwege hun duurzaamheid en kreukbestendigheid. Ze zijn vaak behandeld om vlekken af te weren en kunnen eenvoudig worden schoongemaakt met een vochtige doek of af en toe in de wasmachine worden gewassen. Polyester gordijnen zijn ook bestand tegen vervaging, waardoor ze er jarenlang als nieuw uitzien.

Hoe kun je gordijnen gemakkelijk onderhouden?

Nu je de top 5 gordijnen op maat kent die weinig onderhoud vereisen, laten we eens kijken naar enkele tips voor het onderhouden van gordijnen in het algemeen:

 • Stofzuig regelmatig je gordijnen om stof en vuil te verwijderen.
 • Volg de instructies van de fabrikant voor het wassen van de gordijnen en vermijd agressieve reinigingsmiddelen.
 • Behandel vlekken onmiddellijk om te voorkomen dat ze zich vastzetten.
 • Vermijd het gebruik van wasverzachters bij het wassen van gordijnen, omdat dit een vettig residu kan achterlaten dat stof aantrekt.
 • Hang gordijnen na het wassen meteen op om kreukels te voorkomen en laat ze volledig drogen voordat je ze weer sluit.

Waarom moeten sommige gordijnen naar de stomerij?

Hoewel veel gordijnen gemakkelijk thuis kunnen worden gereinigd, zijn er bepaalde situaties waarin een professionele reiniging nodig is. Gordijnen gemaakt van delicate stoffen zoals zijde, wol of fluweel, of gordijnen met ingewikkelde decoratieve details, kunnen beschadigd raken of krimpen als ze thuis worden gewassen. Daarom is het raadzaam om deze gordijnen naar de stomerij te brengen, waar ze met de juiste zorg en expertise kunnen worden gereinigd zonder het risico van schade. Stomerijen gebruiken speciale reinigingsmethoden en chemicaliën die geschikt zijn voor delicate stoffen, waardoor je gordijnen er als nieuw uitzien en hun kwaliteit behouden blijft.

Gratis inmeetservice aan huis

Geheel vrijblijvend en tijdelijk gratis inmeetservice aan huis. Voor alle type raamdecoratie kunt u een afspraak inplannen en profiteren van de volgende voordelen:

 • Professioneel inmeten bij u thuis met 100% meetgarantie
 • Advies op maat (productkeuze, kleurkeuze, opties)
 • Onze adviseur neemt ook kleurstalen mee zodat u deze rustig kunt bekijken
 • Voor alle type raamdecoratie

Normaal €‎49,00

Nu gratis