Top 3 beste Geluidswerende gordijnen op maat gemaakt

Voor het beste effect, is het bij geluiddempende gordijnen belangrijk dat het gordijn het volledige raam kan bedekken. Een extra voering toevoegen is dan nog beter. Hoe dikker de stof, hoe meer het geluid gedempt wordt. Zo kun jij jouw kamer zo geluidsdicht mogelijk maken met geluidswerende gordijnen.

Welke raamdecoratie is het meest geluidsdicht?

Gordijnen kunnen zeker helpen om geluid te weren. Geluidsdempende gordijnen zijn een hulpmiddel bij het weren van geluid. Het is zeker geen oplossing die het geluid 100% buiten zal houden. Meerdere lagen, zoals bijvoorbeeld geluidswerend glas en geluidswerende kozijnen zijn vaak ook nodig om een groot verschil te maken.

Gordijnen zonder “echte” stof zijn niet geschikt voor een geluidswerend effect. Het is de stof die het geluid dempt en de akoestiek verbeterd. Hierdoor kom je voor de beste geluidsisolatie uit op overgordijnen. Onze overgordijnen zijn online samen te stellen. Zo worden ze perfect passend gemaakt voor jouw raam. Je kunt overgordijnen op maat eenvoudig zelf inmeten, maar je kunt ook gebruik maken van onze gratis inmeetservice.

  • Meest verkocht
  • Sfeer creëren
  • Verduisteren
  • Isolerende functie

De top 3 geluidsdempende gordijnen

1. Overgordijnen met een dubbele plooi.

Laat de gordijnen tot de grond lopen en bedek de hele muur. Dan heb je het optimale effect. Binnen de categorie gordijnen zijn er drie subcategoriën: overgordijnen, inbetweens en vitragegordijnen. Overgordijnen werden voorheen als extra raamdecoratie gebruikt, die vóór andere raamdecoratie hingen, puur voor de sfeer. Het type overgordijn heeft de volgende kenmerken: verduisteren, isoleren en sfeer creëren. Kies je voor een verduisterende voering, dan verduister & isoleer jij je raam extra goed. Ideaal voor in de slaapkamer.

  • Verduisterende blackout stof (100% verduisterend)
  • Verduisterende dim-out stof
  • Brandvertragende stof
  • Lichtdoorlatende stof (deels verduisterend)
  • Veloursstof (80% verduisterend)

2. Blackout gordijn uit de California collectie.

Een sterke, volle en verduisterende stof die niet alleen geluidswerend is, maar ook de akoestiek in de kamer verbeterd. Onze best isolerende & energiebesparende stof (A++). De uni collectie California is een 100% verduisterende stof van zeer hoge kwaliteit. De stof heeft een mooi profiel & luxe uitstraling.

3. Velours gordijnen uit de Naples collectie.

Een veloursstof, maar iets goedkoper dan de blackout gordijnen. De verduisterende gordijnen zijn dimout en dus niet 100% lichtdicht. Onze velours gordijnen worden op maat gemaakt voor jouw raam. Meest verkocht voor de woonkamer, maar ook voor de slaapkamer door de hoge lichtdichtheid van circa 80%.

Zoals hierboven aangegeven, de beste oplossing is vaak een combinatie van gordijnen. Je kunt hier al onze gordijnstoffen bekijken.

Twee paar gordijnen geeft de beste geluidsdemping

Heb je al raamdecoratie hangen, maar wil je de kamer nog beter isoleren? Werk dan in lagen en voeg isolerende gordijnen toe aan je huidige raamdecoratie. Door gebruik te maken van meer lagen wordt de ruimte geluidsdichter. Geluidswerende gordijnen hebben bovendien ook een functie om de zon te weren.

Wij raden dus aan om 2 gordijnen achter elkaar te hangen, op twee rails, met minimaal 10 cm tussen de beide rails. Op deze manier maak je een extra laag waar het gordijn door heen moet en is het geluidsdempende effect groter. Dus bijvoorbeeld een mooi inbetween in combinatie met een dikker overgordijn.

5 tips voor extra (geluids)isolatie:

  1. Bedek de vloer met tapijt of een vloerkleed of hang een wandkleed aan de muur.
  2. Vervang holle deuren voor deuren van massiever materiaal.
  3. Zorg voor ramen met (drie)dubbel glas en dicht alle scheuren en gaten netjes af.
  4. Plaats tochtstrips onder de deuren.
  5. Plaats een aantal kasten en vul deze met boeken.

Gratis inmeetservice aan huis

Geheel vrijblijvend en tijdelijk gratis inmeetservice aan huis. Voor alle type raamdecoratie kunt u een afspraak inplannen en profiteren van de volgende voordelen:

  • Professioneel inmeten bij u thuis met 100% meetgarantie
  • Advies op maat (productkeuze, kleurkeuze, opties)
  • Onze adviseur neemt ook kleurstalen mee zodat u deze rustig kunt bekijken
  • Voor alle type raamdecoratie

Normaal €‎49,00

Nu gratis