Tips voor de keuze van kleuren & kleurcombinaties bij keuze rolgordijnen in de huiskamer

Rolgordijnen zijn een populaire keuze voor huiskamers omdat ze eenvoudig te bedienen zijn en veel privacy bieden. Bovendien kunnen ze ook worden gebruikt om het licht te regelen en de temperatuur in de kamer aan te passen.

Kleurkeuze anno 2023

Als u op zoek bent naar een kleur die goed past bij een lichte huiskamer, zijn er een aantal opties om uit te kiezen. Lichte tinten zoals wit, crème en beige zijn perfect voor een rustige en serene sfeer. Deze kleuren zorgen voor een gevoel van ruimte en helderheid en passen goed bij een modern interieur.

Een andere populaire keuze voor lichte huiskamers zijn pastelkleuren. Denk aan zachte tinten roze, blauw, groen of geel. Deze kleuren zorgen voor een frisse en vrolijke sfeer en passen goed bij een landelijk of romantisch interieur.

Grijs kan altijd

Als u op zoek bent naar iets wat wat meer opvalt, dan zijn donkere kleuren zoals zwart, grijs of donkerblauw ook een goede optie. Deze kleuren geven de kamer een chique en elegante uitstraling en passen goed bij een minimalistisch of industrieel interieur.

Een laatste optie is om voor een patroon te gaan. Dit kan een mooi effect geven in een lichte huiskamer. Denk bijvoorbeeld aan strepen, bloemen of geometrische vormen. Dit geeft een speels effect en zorgt voor een extra dimensie in de kamer.

In het einde hangt het er natuurlijk van af wat jij mooi vindt en welke sfeer je wilt creëren in jouw huiskamer. Experimenteer met verschillende kleuren en patroon en kies uiteindelijk voor diegene waar je het meest blij van wordt.

Wat zijn de meest voorkomende & beste kleurcombinaties

Er zijn veel verschillende kleurcombinaties die populair zijn, afhankelijk van de stijl en sfeer die u wilt creëren in uw huiskamer. Hier zijn enkele van de meest voorkomende kleurcombinaties:

  1. Wit en hout: Deze combinatie van schone, rustige tinten creëert een serene sfeer en is perfect voor een landelijk of Scandinavisch interieur.
  2. Grijs en geel: Deze combinatie van neutrale en heldere kleuren creëert een frisse en vrolijke sfeer en is perfect voor een moderne of minimalistische stijl.
  3. Zwart, wit en hout: Deze combinatie van donkere en lichte tinten geeft de kamer een chique en elegant uitstraling en past goed bij een industrieel interieur.
  4. Blauw en wit: Deze combinatie van rustige en heldere kleuren creëert een koel en ontspannen sfeer en is perfect voor een maritiem of kuststijl.
  5. Groen en hout: Deze combinatie van natuurlijke tinten creëert een rustige en aardse sfeer en past goed bij een landelijk of bohemien interieur.
  6. Rood en zwart: Deze combinatie van krachtige en donkere kleuren creëert een dramatische en opvallende sfeer en past goed bij een moderne of industriële stijl.

Houd er wel rekening mee dat dit slechts enkele voorbeelden zijn en dat er eigenlijk geen regels zijn voor kleurcombinaties. Experimenteer met verschillende kleuren en kies de combinatie die het beste bij uw smaak en interieur past.

Maatwerk versus standaard maat rolgordijnen

Naast de keuze van kleur, is het ook belangrijk om te overwegen hoe u uw rolgordijnen wilt laten maken. Een van de opties is om gebruik te maken van maatwerk rolgordijnen.

Maatwerk rolgordijnen zijn precies op maat gemaakt voor uw raam en zorgen voor een perfecte pasvorm. Hierdoor zijn ze niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar bieden ze ook de beste prestaties op het gebied van lichtregulatie en privacy.

Een voordeel van maatwerk rolgordijnen is dat ze beschikbaar zijn in een breed scala aan stoffen, kleuren en patronen. Hierdoor kunt u kiezen voor een stof die perfect past bij uw interieur en persoonlijke smaak.

Maatwerk rolgordijnen zijn ook beschikbaar in verschillende bedieningssystemen, zoals handmatig of elektrisch. Hierdoor kunt u kiezen voor een systeem dat het beste bij uw wensen past.

Een nadeel van maatwerk rolgordijnen is dat ze meer kosten dan standaard rolgordijnen. Het proces van opmeten, vervaardigen en installeren van deze rolgordijnen is tijdrovender en duurder.

In het algemeen, maatwerk rolgordijnen zijn een goede keuze voor degenen die op zoek zijn naar een perfecte pasvorm, een breed scala aan opties en de beste prestaties. Als budget een beperkende factor is, zijn standaard rolgordijnen een goede optie om te overwegen.

Gratis inmeetservice aan huis

Geheel vrijblijvend en tijdelijk gratis inmeetservice aan huis. Voor alle type raamdecoratie kunt u een afspraak inplannen en profiteren van de volgende voordelen:

  • Professioneel inmeten bij u thuis met 100% meetgarantie
  • Advies op maat (productkeuze, kleurkeuze, opties)
  • Onze adviseur neemt ook kleurstalen mee zodat u deze rustig kunt bekijken
  • Voor alle type raamdecoratie

Normaal €‎49,00

Nu gratis