Hoeveel kosten verduisterende gordijnen op maat gemaakt?

Verduisterende gordijnen komen in allerlei verschillende soorten en maten. Hoe groter het gordijn is des te hoger de prijs ook is. De prijs voor het gordijn zelf wordt vaak per meter beschreven. De gordijnen zijn op 2 manieren op te hangen: Een rails of een roede. Het maakt eigenlijk niet uit welke je neemt, het hangt er alleen van af welke jij beter bij je kamer vind passen.  

5 voordelen van compleet verduisterende gordijnen

  1. De kamer is volledig donker te maken. 
  2. Relatief goedkoop.
  3. Prima keuze uit veel verschillende kleuren.
  4. Ze beschermen het interieur tegen verkleuring door de zon.
  5. Ze isoleren ook geluid, dus als je naast een drukke weg woont kan het goed helpen om het geluid in je kamer aanzienlijk te verminderen. 
blackout gordijnen

Wat kosten verduisterende gordijnen op maat?

Soort gordijnPrijs per M2 in euro’sKleurVerduisteringsniveau
Blackout6,95Antraciet100%
Dim-out5,95Zwart98%
Dim-out4,88Ijzergrijs98%
Blackout-gordijn8,55Cremewit100%

Wat zijn op maat gemaakte dim-out gordijnen? 

Verduisterende gordijnen zijn gemaakt van stof met een verduisterende voering aan de achterkant. Deze gordijnen hebben geen extra voering omdat deze stoffen al een voering hebben. Dim-out gordijnen zijn licht verduisterend en worden aanbevolen voor degenen die niet graag in een te donkere kamer willen zijn. Ze worden ook veel gebruikt in kamers waar veel hinderlijk zonlicht de kamer binnenkomt.

Slapers die in een compleet verduisterende kamer willen slapen worden geadviseerd om verduisterende gordijnen te kiezen in plaats van dim-out gordijnen. Maar ook de combinatie van verduisterende vouwgordijnen en deze gordijnen is een hele goede oplossing voor bijvoorbeeld als je nachtdienst loopt en veel overdag slaapt. 

5 voordelen van dim-out gordijnen op maat

  1. Vaak goedkoper dan black-out stof. 
  2. Erg sfeervolle uitstraling.
  3. uitgebreide keuze is kleur en stof. 
  4. Fijne als je geen compleet donkere kamer wilt. 
  5. Op maat te maken tot 10 meter breed.

Welk type plooi kun je kiezen voor verduisterende gordijnen?

Je kunt bij het type rails kiezen uit twee soorten plooien, een enkele plooi of een dubbele plooi. De vlinderplooi (dubbele plooi) is het populairst, vanwege de nette afwerking.


1) Enkele plooi

Bij een enkele plooi wordt de minste stof gebruikt en is daarom de voordeligste keuze, de hoeveelheid stof die wordt gebruikt is ongeveer 2x de breedte van het systeem (rails of roede). Afhankelijk van de breedtemaat zal er om de 8-11 CM een plooi worden gemaakt in het gordijn.


2) Dubbele plooi (vlinder)

Meest gekozen: door dubbele plooi vollere & luxere uitstraling. Bij deze plooi wordt meer stof gebruikt, dit zorgt voor een vollere en daarmee luxere uitstraling. Er wordt stof ongeveer 2,5x de breedte van het systeem aan stof gebruikt, daarmee is dit een iets duurdere optie dan een enkele plooi. Afhankelijk van de breedtemaat zal er om de 8-11 CM een plooi worden gemaakt in het gordijn.