Hoe kan ik mijn huis isoleren in de winter?

Hoe kan ik mijn huis isoleren

Energie wordt steeds duurder. Hierdoor is het dus steeds belangrijker om je huis goed te isoleren. Het kopen van goede raambekleding, met een isolerende werking, is hierbij een effectieve en efficiënte oplossing om jou huis beter te kunnen isoleren. De mate van isolatie wordt gemeten in de vorm van U-waarde. Hierbij geldt: hoe lager deze waarde, hoe beter de isolatie van de raambekleding. De laagste U-waarde behaal je door verduisterende honingraat plisségordijnen voor een raam met HR++ glas te hangen.

Warmteverlies

Ramen met enkel glas kunnen zorgen voor een warmteverlies die kan oplopen tot wel 50%. Als jij ramen hebt met enkel glas is het dus zeker de moeite waard om over een goede isolatie na te denken. Ook bij dubbel glas kun je nog zo’n 20% van de warmte in huis verliezen via de ramen. Dit is natuurlijk zonde.

Door isolerende kozijnen en HR++ glas te instaleren, kun je het warmte verlies ook flink beperken. Dit is meestal een wel een flinke ingreep met daarbij een redelijk hoge rekening. Raamdecoratie kan geplaatst worden zonder veelte hoeven klussen. Er zou hooguit een nieuwe rails of bevestiging zijn die gemonteerd moeten worden. Dit kun je vaak ook zelf gemakkelijk doen. De kosten zijn dus een stuk lager. Met goede raamdecoratie zorg je alsnog voor een energiebesparing tot 25%.

Voordelen van isolerende raamdecoratie

Isolerende raamdecoratie heeft veel voordelen, om hier een paar van op te noemen:

  1. Het bespaart kosten op de energierekening
  2. Een dubbele laag raamdecoratie isoleert effectief en houd daarmee de kou buiten
  3. Raamdecoratie is voordeliger dan verbouwen
  4. Het ruime en diverse aanbod in raamdecoratie is er ook altijd wel een set raamdecoratie te creëren die perfect past bij jouw interieur

De truc bij isolatie met raamdecoratie is de combinatie van lagen, dit doe je bijvoorbeeld met verduisterende vouwgordijnen met transparante gordijnen te combineren. Gordijnen hebben van zichzelf al een isolerende werking, met die dubbele laag voor het raam creëer je een luchtlaag tussen de gordijnstoffen, waardoor de warmte binnen wordt gehouden.

Plissegordijnen als isolerende raamdecoratie

Sommige plisségordijnen zijn gemaakt met een unieke honingraatstructuur. Plisségordijnen staan niet alleen mooi in elk interieur, deze bevatten ook een stilstaande luchtlaag. Die laag werkt isolerend, net als de gecombineerde gordijnen, houdt deze laag de warmte binnen. Daarmee heb je een constante temperatuur in huis en ga je warmteverlies tegen. Plisségordijnen kun je ook goed combineren met andere raamdecoratie zoals gordijnen. Zo creëer je extra isolatie en een mooie stijl in huis die je goed kunt aansluiten bij jouw interieur.

Bekijk hier plisségordijnen op maat

Gordijnvoering

Ook door gordijnen te laten voeren, kun je de warmte-isolatie verbeteren. Bijvoorbeeld als je een mooie gordijnstof hebt gevonden die eigenlijk iets te dun is om echt isolerend te zijn. Met de juiste gordijnvoering, maken we er dan een dikker, beter isolerend gordijn van. Zo kun je dus altijd de combinatie van raamdecoratie kiezen die jij het mooist vindt.