Het verband tussen gordijnen en slaapkwaliteit: Tips & adviezen voor de juiste keuze gordijnen op maat

Een goede nachtrust is van onschatbare waarde voor onze fysieke en mentale gezondheid. Het is de periode waarin ons lichaam zich herstelt en onze geest tot rust komt. Vaak rigt men zich op comfortabele matrassen en kussens, maar de invloed van gordijnen op onze slaapkwaliteit wordt vaak onderschat. In deze blog duiken we dieper in op dit verband en delen we tips om je slaapomgeving te verbeteren.

Hoe licht & gordijnen jouw slaap kunnen beïnvloeden

Licht speelt een cruciale rol in het reguleren van onze slaap-waakcyclus. Overdag hebben we natuurlijk licht nodig om alert en actief te zijn, maar ’s nachts is een donkere slaapkamer van groot belang. De hormonen melatonine en serotonine, die onze slaap en stemming reguleren, worden beïnvloed door licht.

 • Natuurlijk licht overdag helpt om je circadiaanse ritme te reguleren.
 • ’s Avonds blootgesteld worden aan fel kunstlicht kan de aanmaak van melatonine belemmeren.
 • Verduisterende gordijnen blokkeren ongewenst licht en bevorderen een diepere slaap.
 • Een donkere slaapkamer vermindert de kans op vroeg ontwaken door ochtendlicht.

Verduisterende & isolerende gordijnen voor ononderbroken slaap

Verduisterende gordijnen gaan verder dan het simpelweg blokkeren van licht; ze dragen ook bij aan een optimaal slaapklimaat. Verduisterende gordijnen voorkomen niet alleen lichtinval, maar helpen ook bij het reguleren van de kamertemperatuur. Een koele slaapkamer, die door verduisterende gordijnen wordt gefaciliteerd, bevordert dieper en langer slapen.

De isolerende eigenschappen van verduisterende gordijnen verminderen geluidsoverlast van buiten, wat de slaapkwaliteit verbetert. Deze gordijnen bieden maximale privacy, waardoor je je veiliger en meer op je gemak voelt in je slaapkamer.

Black-out gordijn collectie California = beste isolatie & verduistering

Een sterke, volle en verduisterende stof die niet alleen geluidswerend is, maar ook de akoestiek in de kamer verbeterd. Onze best isolerende & energiebesparende stof (A++). De uni collectie California is een 100% verduisterende stof van zeer hoge kwaliteit. De stof heeft een mooi profiel en een luxe uitstraling. Ideaal voor de slaapkamer maar ook veel gekocht voor de huiskamer of ruimtes waar veel tocht is.

Let op: deze stof heeft een lichtdichtheid van 100% en hoeft dus niet gevoerd te worden (hierdoor zijn deze gordijnen gemiddeld 40%-50% goedkoper dan gevoerde gordijnen)

 • Collectie: california
 • Best verkochte stof
 • 100% verduisterende black-out stof
 • Hoge kwaliteit stof

Belangrijk voor de beste geluidsisolatie: 100% op maat gemaakt

Voor optimale geluiddemping is het belangrijk dat het volledige raam bedekt wordt. Maatwerk is dan ook absoluut een vereiste. Zo weet je zeker dat de gordijnen perfect aansluiten op het raam. Het enige wat je nodig hebt zijn de gewenste hoogte en breedte. Deze kun je zelf opmeten, maar als je dit nog lastig vind, kun je gratis een afspraak maken om deze door onze specialisten te laten inmeten.

Twijfel je over de kleur? Of wil je de stof eerst in het echt voelen? Dat begrijpen we. Daarom kun je hier gratis en eenvoudig kleurstalen aanvragen. In de meeste gevallen worden ze nog dezelfde werkdag verzonden.

Geluiddempende gordijnen voor een vredige slaap:

Lawaai van buitenaf, zoals verkeer of buren, kan je nachtrust verstoren. Geluiddempende gordijnen kunnen helpen om storende geluiden te verminderen en een rustige slaapomgeving te creëren. Een goed geluiddempend gordijn is de collectie Chicago. Dit is een standaard verduisterend gordijn met een ribstof. Deze ribstof zorgt voor een goede geluidsdemping.

De collectie Chicago heeft een hoge lichtdichtheid en is van zeer hoge kwaliteit. Deze stof is gemaakt van 92% Polyester (PES) en 8% Polyamide/Nylon (PA). Ideaal voor de huiskamer, maar ook veel gebruikt in slaapkamer.

 • Collectie: Chicago (ribstof) 
 • Hoge kwaliteit stof 92% PES & 8% PA
 • Wasbaar
 • Hoog slijtvast percentage

Enkele Tips om je Slaapkwaliteit te Verbeteren:

 • Kies voor verduisterende gordijnen om ongewenst licht te blokkeren.
 • Investeer in gordijnen met een thermische voering om de kamertemperatuur te reguleren.
 • Overweeg geluidsdempende gordijnen om storende geluiden te minimaliseren.
 • Ga voor gordijnen die passen bij de stijl en kleurenpalet van je slaapkamer.
 • Zorg ervoor dat je gordijnen goed sluiten om privacy te garanderen.

Een betere nachtrust met de juiste gordijnen

Het verband tussen gordijnen en slaapkwaliteit is duidelijk. Gordijnen spelen een cruciale rol bij het creëren van een slaapomgeving die bevorderlijk is voor een diepe en rustgevende slaap. Door te investeren in de juiste gordijnen kun je licht, temperatuur, geluid en privacy beheersen, waardoor je de beste voorwaarden schept voor een goede nachtrust. Dus, als je merkt dat je slaapkwaliteit te wensen overlaat, overweeg dan om je gordijnen te upgraden. Het zal je helpen om ’s nachts beter te slapen en overdag meer energie te hebben.

Gratis inmeetservice aan huis

Geheel vrijblijvend en tijdelijk gratis inmeetservice aan huis. Voor alle type raamdecoratie kunt u een afspraak inplannen en profiteren van de volgende voordelen:

 • Professioneel inmeten bij u thuis met 100% meetgarantie
 • Advies op maat (productkeuze, kleurkeuze, opties)
 • Onze adviseur neemt ook kleurstalen mee zodat u deze rustig kunt bekijken
 • Voor alle type raamdecoratie

Normaal €‎49,00

Nu gratis