Gordijnen op maat voor hoge plafonds: unieke oplossingen voor jouw ruimte

Heb je een interieur met hoge plafonds dat wel wat extra flair kan gebruiken? Gordijnen op maat voor hoge plafonds bieden unieke oplossingen om jouw ruimte te transformeren. Deze op maat gemaakte gordijnen combineren functionaliteit en elegantie om een verbluffende impact te creëren in elke kamer. Bij het kiezen van gordijnen voor hoge plafonds zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden, zoals de ideale stoffen, lengtes en plooistijlen. Met stevige materialen en subtiele patronen worden de gordijnen niet alleen een prachtige decoratie, maar ook een functioneel element om lichtinval en privacy te regelen. Ontdek de vele mogelijkheden en laat jouw hoge plafonds schitteren met op maat gemaakte gordijnen die perfect bij jouw stijl passen.

Wat zijn de beste stoffen voor gordijnen aan hoge plafonds?

Bij het kiezen van gordijnen voor hoge plafonds is de keuze van stof van cruciaal belang. Stevige en volumineuze materialen zijn ideaal omdat ze goed omgaan met de extra lengte die nodig is voor deze ruimtes. Stoffen zoals linnen, zijde en dik katoen zijn uitstekende opties, omdat ze niet alleen mooi hangen, maar ook een luxe uitstraling geven aan het interieur. Subtiele patronen of texturen in de stof kunnen extra diepte en karakter toevoegen aan de gordijnen. Het juiste materiaal zorgt ervoor dat de gordijnen niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook functioneel, met de mogelijkheid om lichtinval en privacy naar wens te regelen.

 • Linnen gordijnen
 • Zijde gordijnen
 • Katoenen gordijnen

Hoe bepaal je de ideale lengte voor gordijnen aan hoge plafonds?

De lengte van de gordijnen is een belangrijke overweging voor kamers met hoge plafonds. Hier zijn drie veelgebruikte opties:

 1. Boven de grond: Deze optie creëert een eigentijdse en luchtige sfeer. De gordijnen hangen net boven de vloer, waardoor de ruimte een ruimtelijker gevoel krijgt. Dit is een uitstekende keuze als je de vloer vrij wilt houden van de gordijnen.
 2. Tot de grond: Gordijnen die tot op de grond reiken, zorgen voor een statige en formele uitstraling. Dit is een tijdloze keuze die elegantie toevoegt aan het interieur. Het is belangrijk ervoor te zorgen dat de gordijnen net de vloer raken om een gepolijste look te behouden.
 3. Over de grond: Deze moderne benadering omlijst de ramen met de gordijnen die over de grond vallen. Dit creëert een unieke en opvallende uitstraling die het beste werkt in eigentijdse en minimalistische interieurs. Het gordijn lijkt erg vol door het vele stof en oogt daardoor luxe.

De perfecte plooistijl voor lange gordijnen aan hoge plafonds

Bij het kiezen van de plooistijl voor gordijnen aan hoge plafonds zijn er verschillende opties om te overwegen: dubbele plooien, enkele plooien en wave plooien. Dubbele plooien geven een klassieke en volle uitstraling aan de gordijnen, terwijl enkele plooien een meer eigentijdse en gestroomlijnde look bieden. Wave plooien zorgen voor een moderne en golvende uitstraling, waardoor de gordijnen soepel vallen.

Het is echter essentieel op te merken dat de plooikeuze soms afhankelijk is van de gekozen stof. Sommige stoffen kunnen beter werken met specifieke plooistijlen. Het is raadzaam om de productomschrijving te raadplegen of professioneel advies in te winnen om de meest geschikte plooistijl te kiezen die past bij jouw gordijnstof en interieurvoorkeuren.

Kies voor lichte en transparante gordijnen voor een ruimtelijk effect in elke kamer

Om een kamer groter te laten lijken, is het belangrijk om de juiste gordijnen te kiezen. Lichte tinten zoals wit, crème of pastelkleuren hebben de eigenschap om meer licht te reflecteren, waardoor de ruimte helderder en ruimer oogt. Daarnaast kunnen transparante gordijnen, zoals vitrages of lichte voile-stoffen, een slimme keuze zijn. Ze laten voldoende natuurlijk licht door, waardoor de kamer een open en luchtig gevoel krijgt. Het vermijden van donkere, zware gordijnen die de ruimte kunnen verduisteren en optisch kleiner laten lijken, is essentieel bij het creëren van een ruimtelijke sfeer.

 • Kies lichte tinten (lichte kleuren)
 • Reflecteren meer licht (licht reflectie)
 • Transparante gordijnen kiezen (transparantie voor licht)
 • Natuurlijk licht binnenlaten (licht doorlaten)
 • Vermijd donkere gordijnen (donkere tinten vermijden)

Optische illusie: Kleuren voor het vergroten of verkleinen van de ruimte

De juiste kleurkeuze kan een krachtig hulpmiddel zijn om de perceptie van ruimte in een kamer te manipuleren en een harmonieuze en evenwichtige omgeving te creëren die perfect past bij jouw woonbehoeften.

Een ruimte optisch vergroten:

Kleuren spelen een cruciale rol in het creëren van de illusie van ruimte in een interieur. Als je een kamer groter wilt laten lijken, zijn lichte kleuren je beste vriend. Wit, crème, pasteltinten en zachte neutrale kleuren weerkaatsen het licht en zorgen voor een open en luchtige uitstraling. Door deze kleuren te gebruiken op muren, plafonds en gordijnen, wordt het natuurlijke licht verspreid en lijkt de ruimte visueel te worden vergroot.

Een ruimte optisch verkleinen:

Aan de andere kant, als je een ruimte juist gezelliger en kleiner wilt laten aanvoelen, kunnen donkere kleuren een slimme keuze zijn. Diepe tinten zoals warme aardetinten, rijke juweelkleuren of gedempte grijstinten kunnen een gevoel van intimiteit en geborgenheid creëren. Door donkere kleuren op muren of als accenten te gebruiken, ontstaat er een knusse sfeer waarin mensen zich comfortabel en op hun gemak voelen.

Gratis inmeetservice aan huis

Geheel vrijblijvend en tijdelijk gratis inmeetservice aan huis. Voor alle type raamdecoratie kunt u een afspraak inplannen en profiteren van de volgende voordelen:

 • Professioneel inmeten bij u thuis met 100% meetgarantie
 • Advies op maat (productkeuze, kleurkeuze, opties)
 • Onze adviseur neemt ook kleurstalen mee zodat u deze rustig kunt bekijken
 • Voor alle type raamdecoratie

Normaal €‎49,00

Nu gratis