Gordijnen op maat: alles wat je moet weten voor een perfecte pasvorm

Het selecteren van de juiste raamdecoratie is een essentieel onderdeel van het creëren van een sfeervol interieur. Gordijnen op maat zijn een veelgeprezen keuze vanwege hun tijdloze elegantie en veelzijdigheid. Hier ontdek je waarom op maat gemaakte gordijnen de beste keuze zijn voor een naadloze integratie en een perfecte pasvorm in jouw huis.

Een tijdloze & stijlvolle keuze voor je interieur

Gordijnen op maat voegen niet alleen een vleugje luxe toe aan je interieur, maar bieden ook een tijdloze elegantie die past bij diverse stijlen. Of je nu kiest voor zware velours gordijnen voor een klassiek interieur of lichtdoorlatende stoffen voor een moderne uitstraling, op maat gemaakte gordijnen vormen de perfecte aanvulling op elke ruimte.

Nauwkeurige metingen voor de perfecte pasvorm

Een van de voornaamste voordelen van op maat gemaakte gordijnen is de mogelijkheid om de afmetingen precies aan te passen aan je ramen. Standaard maten kunnen soms niet voldoen aan de specifieke afmetingen van jouw raamopeningen, wat kan leiden tot ongewenste lichtinval aan de zijkanten of onderkant van de gordijnen. Door nauwkeurige metingen te verrichten, ben je verzekerd van gordijnen die perfect passen en de gewenste hoeveelheid licht reguleren.

Hoe meet ik een gordijn in, in 4 stappen?

Stap 1: Bepaal de Breedte van het Gordijn

  • Optie 1: Meet de breedte van de rail of roede.
  • Optie 2: Als er nog geen rail of roede hangt, neem aan beide zijden van het raam 20 cm extra.

Stap 2: Breedtemaat + 5 CM

Voeg 5 cm toe aan de totale breedte voor een kleine overlap bij het dichtschuiven van de gordijnen.

Stap 3: De Hoogte van het Gordijn Bepalen

  • Meet tot op de vensterbank/verwarming/vloer.
  • Hangt er reeds een gordijnrail of roede? Meet vanaf de bovenkant.
  • Hangt er nog geen rail of roede? Hang deze eerst op voordat je de hoogte van het gordijn bepaalt.

Stap 4: Plooigordijn / Rail

Kies je voor een plooigordijn (rails): trek 2 cm af van de gemeten hoogtemaat.

Keuzevrijheid in stof, kleur en design

Een ander voordeel van op maat gemaakte gordijnen is de vrijheid om de stof, kleur en het design naar jouw smaak te kiezen. Of je nu kiest voor gedurfde prints, subtiele texturen of effen kleuren, op maat gemaakte gordijnen stellen je in staat om je persoonlijke stempel op je interieur te drukken. Deze keuzevrijheid zorgt ervoor dat je gordijnen perfect aansluiten bij de rest van je inrichting.

Professionele installatie voor een onberispelijk resultaat

Het belang van een professionele installatie mag niet worden onderschat bij op maat gemaakte gordijnen. Een ervaren vakman zorgt niet alleen voor een correcte installatie maar kan ook waardevol advies geven over de beste manier om de gordijnen te hangen, afhankelijk van de architectuur van de ruimte en de stijl van het gordijn.

Onderhoudstips voor duurzame gordijnen

Om de levensduur van op maat gemaakte gordijnen te verlengen, is regelmatig onderhoud essentieel. Stof de gordijnen regelmatig af met een zachte borstel of gebruik een stofzuiger met een borstelopzetstuk. Controleer ook de wasinstructies van de stof en volg deze nauwkeurig op. Op deze manier blijven je gordijnen niet alleen mooi, maar behouden ze ook hun functionaliteit.

Gratis inmeetservice aan huis

Geheel vrijblijvend en tijdelijk gratis inmeetservice aan huis. Voor alle type raamdecoratie kunt u een afspraak inplannen en profiteren van de volgende voordelen:

  • Professioneel inmeten bij u thuis met 100% meetgarantie
  • Advies op maat (productkeuze, kleurkeuze, opties)
  • Onze adviseur neemt ook kleurstalen mee zodat u deze rustig kunt bekijken
  • Voor alle type raamdecoratie

Normaal €‎49,00

Nu gratis