Extra brede ramen? Lamellen!

Lamellen staan bekend om de functionaliteit. Lamellen zijn ideaal als zonwering. U kunt de zon tegenhouden, maar ook de lamellen zo kantelen dat u toch veel licht in de ruimte krijgt. Lamellen zijn geschikt om te hangen in verschillende ruimtes, zoals kantoren, badkamers of woonkamers. Lamellen hebben vele voordelen, zo zijn lamellen geschikt voor grote of brede ramen.

Grote lamellen op maat kopen

Heeft u brede of hoge ramen? Geen probleem. Lamellen kunnen tot 6 meter breed en 3 meter hoog worden geproduceerd. Lamellen ziet u dan ook vaak hangen voor grote raampartijen en schuifpuien.

Wat kost een lamellenrails van 6 meter breed en 3 meter hoog?

Dat een lamellenrails tot 6 meter breed geproduceerd kan worden, betekent niet dat het veel hoeft te kosten. De kosten van lamellen met een rails van 6 meter breed en lamellen van 3 meter hoog zijn € 488,41. De lamellen zijn dan 89 mm breed en zijn verder voorzien van standaard opties. De lamellenrails wordt geleverd met montagesteunen en een ketting om de lamellen te bedienen en een koord om de lamellen te kantelen. Verder worden de lamellen op maat in de meeste gevallen gratis bij u thuisbezorgd.

Welke opties zijn mogelijk bij een grote lamellen?

U kunt zelf bepalen hoe duur de lamellen worden. U bepaalt welke opties u kiest om zo tot het gewenste product te komen. Alle opties zijn mogelijk bij een grote breedte of hoogte, maar aan sommige opties zitten een meerprijs.

1) Lamelbreedte bij brede lamellen

U kunt bij lamellen kiezen uit verschillende lamelbreedtes. Alle lamelbreedtes zijn geschikt tot 6 meter breed, maar niet iedere lamelbreedte is geschikt voor grote of brede ramen:

 • 52 mm: dit is de kleinste maat lamellen.
  U kunt kiezen uit 16 kleuren. Hoe breder de rails moet zijn, hoe meer lamellen u nodig heeft van 52 mm. Dit is dan ook de reden dat 52 mm lamellen duurder zijn dan andere lamelbreedtes bij dezelfde maat rails.
 • 70 mm: dit is de middelste maat lamellen.
  U kunt kiezen uit 10 kleuren. Hoe breder de rails is, hoe meer lamellen u nodig heeft van 70 mm. 70 mm lamellen zijn een stuk goedkoper dan 52 mm bij dezelfde maat rails, maar duurder dan 89 mm en 127 mm.
 • 89 mm: dit is de meest bestelde maat lamellen.
  U kunt kiezen uit meer dan 150 kleuren en er zijn ook meerdere prijsgroepen. Hoe breder de rails is, hoe meer lamellen u nodig heeft van 89 mm. 89 mm lamellen zijn de goedkoopste lamellen in vergelijking met de andere lamelbreedtes en dezelfde lamelbreedte.
 • 127 mm: dit is de breedste maat lamellen.
  U kunt kiezen uit 8 kleuren. Hoe breder de rails is, hoe meer lamellen u nodig heeft van 127 mm. 127 mm lamellen zijn iets duurder dan 89 mm , maar een stuk goedkoper dan 52 mm en 70 mm bij dezelfde maat rails. De reden dat 127 mm duurder zijn dan 89 mm, omdat deze lamellen in een andere prijsgroep vallen.

Om te kijken of u de lamelbreedte geschikt vindt en de kleur juist is kunt u hier gratis kleurstalen aanvragen.

Lamelbreedte

2) Pakketzijdes bij grote lamellen

U bepaalt zelf aan welke kant het pakket komt als de lamellen niet zijn uitgehangen:

 • Rechts: het pakket hangt dan aan de rechterkant. Als u de lamellen bedient, dan worden de lamellen van rechts naar links geschoven. Deze pakketzijde kan handig zijn als u aan de rechterkant ruimte heeft. Ook kan het zo zijn dat u aan de rechterkant van het raam meer zoninval heeft en dan kunt u de lamellen alleen voor de rechterkant van het raam hangen. Er geldt geen meerprijs voor deze optie.
 • Links: het pakket hangt dan aan de linkerkant. Als u de lamellen bedient, dan worden de lamellen van links naar rechts geschoven. Als u aan de linkerkant ruimte heeft, dan is deze pakketzijde handig. Verder kan het zo zijn dat u aan de linkerkant van het raam meer zoninval heeft en dan kunt u de lamellen alleen voor het linker gedeelte van het raam hangen. Er geldt geen meerprijs voor deze optie.
 • Middensluiting: het pakket is evenredig verdeeld over de rechter- en linkerkant. Als u de lamellen bedient dan schuiven de lamellen richting het midden. Het ziet er mooi uit als de pakketten gelijk zijn verdeeld. Er geldt een vaste meerprijs van €8,50 voor middensluiting.
 • Middenpakket: het hele pakket hangt in het midden van de rails. Als u de lamellen bedient dan schuiven de lamellen richting de rechter- en linkerkant. Sommige raampartijen hebben in het midden een kozijn, het is dan mooi om het pakket daar te hangen. Er geldt een meerprijs van €8,50 voor middenpakket.
Paketzijdes

3) Systeem kleur

U kunt kiezen uit 3 soorten systeemkleuren. Dat betekent de kleur van de rails en de ketting. Er geldt geen meerprijs voor de systeemkleur.

 1. Wit: dit is de meest bestelde systeemkleur, omdat wit altijd mooi staat. Wit past bij alle kleuren lamellen en de meeste kozijnen zijn wit.
 2. Technisch zilver: deze kleur staat mooi als u ook kiest voor grijze of zilveren lamellen.
 3. Bruin: als u bruine kozijnen of bruine lamellen heeft dan is het mooi als het systeem ook bruin is.

4) Montage

U kunt kiezen voor onderstaande montage:

Plafond montage: voor montage aan het plafond.

Wand montage: voor montage aan de wand of op het kozijn. Er geldt een meerprijs van €8,00.

Waarom is raamdecoratie belangrijk voor grote ramen?

Grote of brede ramen zijn erg prettig, omdat ze zorgen voor een lichte woonkamer. Uw woonkamer ziet er dan groter en ruimtelijker uit. Sommige mensen vinden het zonde om iets voor grote of brede ramen te hangen. Op die manier heb je minder lichtinval en kunt u minder naar buiten kijken. Toch is het belangrijk om raamdecoratie op te hangen om de volgende redenen:

 1. Zonlicht tegenhouden: u kunt met lamellen bijvoorbeeld het zonlicht tegenhouden. Dit is handig als de zon fel naar binnen schijnt. In de zomer kan het bovendien erg warm worden als u geen raamdecoratie heeft hangen.
 2. Privacy: het is fijn als u naar buiten kunt kijken, maar dit betekent dat het andersom ook mogelijk is. Een beetje privacy is wel prettig. Met lamellen kunt u de lamellen zo kantelen dat u nog wel lichtinval heeft maar wel wat meer privacy.
 3. Isolatie: in de zomer kan het erg warm worden in de ruimte, maar in de winter kan er veel warmte verloren gaat via het raam. Als u niets heeft hangen dan bent u deels voor het niets aan het stoken.
 4. Inbrekers: veel mensen hebben een lamp met timer aangezet als zij weg zijn van huis, maar als u niets voor de ramen heeft hangen dan kunnen inbrekers dat ook zien.
Raamdecoratie