Dit zijn dé raambekleding trends voor deze zomer

Raambekleding is tijdens de zomer essentieel. In dit artikel lees je wat de huidige raambekleding trends zijn en wat de trends voor shutters zijn voor deze zomer.  Met de juiste raambekleding zorg je er namelijk voor dat je de zon en de hitte buiten je woning houdt. Maar dat niet alleen, raambekleding zorgt ook voor een gezellig en huiselijk gevoel in je woning.

Gerecyclede materialen

Duurzaamheid en recyclen zijn op dit moment helemaal in de mode. Raambekleding is niet achtergebleven op deze trend, steeds vaker wordt er gekozen voor duurzame materialen. Met deze raambekleding zit je huis er niet alleen op en top modern uit, maar doe je ook nog iets goeds voor de volgende generatie. Zo kun je tegenwoordig bijvoorbeeld al kiezen voor gordijnen die gemaakt zijn van PET-flessen of gerecyclede spijkerbroeken. Ook deze gordijnen zijn er natuurlijk in alle soorten, kleuren en maten. Zo vind je altijd iets wat bij jouw interieur en bij jouw smaak past. Ook is het natuurlijk mogelijk om de gordijnen op maat te laten maken.  Klik hier voor meer informatie over de raambekleding trends van deze zomer.

Jaloezieen

Ook jaloezieen zijn helemaal hip deze zomer. Het voordeel van jaloezieën is dat je veel mogelijkheden hebt om te bepalen hoeveel licht je toe wil laten in je woning. Een ander groot voordeel van jaloezieën is dat je ervoor kunt kiezen om wel privacy te hebben, en tegelijkertijd zonlicht toe te laten in je woning. Omdat er verschillende materialen zijn waarvan jaloezieën gemaakt kunnen zijn kun je kiezen wat voor sfeer je wil creëren in je woning. Door bijvoorbeeld te kiezen voor houten jaloezieen creëer je een gezellige, huiselijke sfeer. Als je juist opzoek bent naar een strakke, meer formele sfeer kun je beter kiezen voor metalen jaloezieën. In de meeste gevallen worden jaloezieen ook gecombineerd met een paar dunne gordijnen. Op deze manier heb je nog meer variatie mogelijkheden.

Kleuren

Veel mensen kiezen nog altijd voor witte raambekleding, maar deze zomer zien we een opkomende trend van gekleurde raambekleding. Met name donkere kleuren zijn momenteel in trek. Je kunt een zeer luxe sfeer creëren met donkere gordijnen van bijvoorbeeld diepblauw, donkergroen of antraciet. Als je een extra hint aan luxe aan je gordijnen toe wil voegen kun je er ook voor kiezen om twee sets gordijnen aan te schaffen, een lichte set en een donkere set. Je kunt dan bijvoorbeeld in de herfst en in de winter de donkere gordijnen gebruiken en in het voorjaar en in de zomer de lichte gordijnen. Of je kunt het natuurlijk ook juist omdraaien, dat je in de zomer juist voor donkere gordijnen kiest en in de winter voor lichte