Dit zijn de flexibele mogelijkheden met Top Down Bottom Up jaloezieën op maat

Top down bottom up jaloezieën op maat bieden een flexibele oplossing voor het regelen van lichtinval en privacy. De bediening is eenvoudig, waardoor je jouw raamdecoratie op elke gewenste hoogte kunt hangen. Bovendien kun je bij top down bottom up jaloezieën op maat zelf bepaalde opties kiezen om zo tot jouw gewenste jaloezie te komen. Kortom, top down bottom up jaloezieën op maat zijn een perfecte oplossing voor het regelmatig veranderen van lichtinval en privacy in elke ruimte.

Wat is een top down bottom up jaloezie op maat gemaakt?

Een Top Down Bottom Up jaloezie werkt door middel van een uniek mechanisme die het mogelijk maakt om de jaloezie zowel van bovenaf als van onderaf te openen. Hierdoor kun je zowel de bovenkant als de onderkant van het raam bedekken of onbedekt laten. Het bedienen van de jaloezie is gemakkelijk en eenvoudig.

Zelf de gewenste privacy bepalen met top down bottom up jaloezieën

Bij de meeste standaard raamdecoratie zit de bovenkant vast en kun je het rolgordijn of jaloezie enkel naar beneden laten zakken. Bij een jaloezie met top down bottom up bediening heb je de mate van privacy volledig zelf in de hand. Zo kun je ook aan de bovenkant van het raam een open ruimte creëren. Voor een extra speelse look hang je de raamdecoratie in het midden van het raam, zodat je aan zowel de boven- als onderkant een open ruimte hebt.

Naast de privacy is ook de lichtinval simpel aanpasbaar. Naast dat de lamellen in de gewenste positie gekanteld kunnen worden, kun je ook de lichtinval beperken of vergroten door het jaloezie hoger of lager te trekken.

Top down bottom up jaloezieën zijn ideaal voor kiep- kantelramen

Top down bottom up jaloezieën passen in vrijwel elk raam. Maar als we dan toch moeten aangeven wanneer de top down bottom up bediening prettig is, dan is het wel voor draai kiepramen en kiep kantelramen. Traditionele raamdecoratie zal namelijk naar voren gaan hangen als je je raam opent. Bij jaloezieën met top down bottom up bediening blijft het gordijn altijd op dezelfde plek hangen. Dat staat toch een stuk mooier dan wanneer de jaloezieën los zouden hangen. Met top down bottom up bediening hoef jij je daar dus geen zorgen over te maken.

Top down bottom up jaloezieën zijn overgens ook geschikt voor kunststof kozijnen. Omdat de lamellen verspannen zijn tussen twee koorden, blijven deze altijd goed op zijn plek hangen. Ook als je je raam of deur opent. Traditionele raamdecoratie zal naar voren gaan hangen wanneer je je raam opent.

Wat zijn de bedieningsmogelijkheden voor de top down bottom up jaloezieën?

Het bedienen van de jaloezie is gemakkelijk en eenvoudig. Er zijn drie bedieningsopties mogelijk, namelijk:

 • handgreep bediening;
 • koord bediening;
 • bediening met ketting.

Je kunt de gewenste optie kiezen tijdens het bestelproces. Heb je jonge kinderen? Dan kun je het beste kiezen voor de meest kind veilige bedieningsmethode: handgreep. Op deze manier kunnen kinderen niet aan de haal gaan met het koord of de ketting.

Wat zijn de voordelen van aluminium jaloezieën in tegenstelling tot houten jaloezieën?

Aluminium jaloezieën zijn te verkrijgen in verschillende lamelbreedten. De verschillende lamelbreedten zorgen dat er voor elk raam een passende jaloezie te vinden is. Voor kleine ramen zijn jaloezieën met een kleine lamelbreedte erg geschikt.

 • Lamellen zijn eenvoudig schoon te houden
 • Sterk materiaal (maar flexibel en kan tegen stootje)
 • Aluminium is in meer kleuren beschikbaar
 • Aluminium is voordelig geprijsd
 • Moderne uitstraling

Tip: Als je een ruimte nog sfeervoller wilt maken, kun je inbetween gordijnenovergordijnen of vitrages combineren met jaloezieën. Deze combinatie zorgt voor een extra gezellige uitstraling en een fijnere akoestiek.

Ook beschikbaar met top down bottom up bediening: plisségordijnen op maat

Een top down bottom up plissé is een plisségordijn waarbij je zowel de boven- als onderkant kunt bedienen met een koord of handgreep. Bepaal dus zelf gemakkelijk de mate van privacy & de lichtinval.

 • Eenvoudig verstelbaar (open of dicht)
 • Bepaal in een handomdraai de gewenste privacy/lichtinval
 • Exact op maat gemaakt: past altijd precies
 • Bepaal je zelf type stof: verduisterend, lichtdoorlatend, semi-transparant
 • Keuze uit veel opties zoals: koord of ketting, luxe cassette

Gratis kleurstalen bestellen

Bestel gratis & eenvoudig kleurstalen via het onderstaand formulier. Op elke product pagina heb je de mogelijkheid de kleur die je bekijkt toe te voegen aan de selectie op deze pagina. Of bestel gratis & eenvoudig (meerdere) kleurstalen via de kleurstalen tool. Hieronder vallen de volgende voordelen:

 • Binnen 1-2 werkdagen in huis
 • Gratis thuisbezorgd
 • Meerdere kleurstallen bestellen is mogelijk (max 10)
 • Thuis vrijblijvend de kleuren en stoffen vergelijken