Budgetvriendelijke jaloezieën: Stijlvolle raambekleding zonder het prijskaartje


In een wereld waarin stijl en budget niet altijd hand in hand lijken te gaan, is het ontdekken van betaalbare oplossingen voor raambekleding een waar genoegen. Onze woningen verdienen immers niet alleen functionele, maar ook esthetisch aantrekkelijke raambekleding. In deze blog duiken we in de wereld van budgetvriendelijke jaloezieën, waar stijlvolle raambekleding samensmelt met een vriendelijk prijskaartje. Van moderne minimalistische ontwerpen tot tijdloze klassiekers, ontdek hoe je met slimme keuzes en betaalbare opties een interieur kunt creëren dat zowel verfijnd als kosteneffectief is.

Hoeveel kosten grote jaloezieën op maat gemaakt?

Benieuwd naar de prijs van jaloezieën voor een raam van 4 meter breed en hoog? Voor een aluminium jaloezie met 50 mm brede lamellen zijn de kosten €453,80. Deze standaarduitvoering wordt geleverd met bedienings- en kantelkoord, montagesteunen, en gratis thuisbezorging. Wil je de prijs voor jouw specifieke afmetingen berekenen? Gebruik dan onze handige online calculator.

LET OP: De kosten van grote jaloezieën kunnen variëren afhankelijk van de gekozen opties. Extra functies zoals zijgeleiding, ladderbanden of retro-uitvoeringen kunnen de prijs beïnvloeden. Het is echter belangrijk om te onthouden dat de investering in maatwerk zich vertaalt naar langdurige tevredenheid en functionaliteit.

Wat kost een premium houten jaloiezie op maat?

Soort jaloeziePrijs per M2 in euroKleurBreedte
Jaloezie – Solux Basic Wood19,95Zwart50 mm
Jaloezie – Solux29,95Antraciet50 mm
Jaloezie – Solux houtlook43,37Creme35 mm
Jaloezie – Solux met ladderband37,95Lichtgrijs50 mm

Wat kosten luxe aluminium jaloezieën op maat?

Soort jaloeziePrijs per M2 in euroKleurBreedte
Jaloezie – Solux44,00Wit70 mm
Jaloezie top down, bottom up – Solux19,9560+25 mm
Jaloezie – Solux34,00Blauw16 mm
Jaloezie – Solux29,00Beige35 mm

Wat kun je personaliseren aan XL-jaloezieën?

Bij het bestellen van grote jaloezieën kun je verschillende opties aanpassen om het perfecte maatwerk te creëren. Hier zijn enkele keuzemogelijkheden:

 • Lamelbreedte: Kies uit 16 mm, 25 mm, 35 mm, 50 mm, of 70 mm, afhankelijk van je voorkeur en raamgrootte.
 • Bedieningsopties: Personaliseer de bediening met keuzes voor kantelkoord en bedieningskoord aan de linker- of rechterkant.
 • Zijgeleiding: Voeg staaldraad of fixeerbeugels toe voor extra stabiliteit.
 • Ladderband: Upgrade naar ladderband voor een luxe uitstraling.

Elke keuze die je maakt bij het bestellen van grote jaloezieën draagt bij aan het eindresultaat. Door de lamelbreedte aan te passen aan je voorkeur en rekening te houden met bedieningsopties, creëer je raamdecoratie die niet alleen functioneel is maar ook esthetisch aantrekkelijk.

Waarom kun je (beter) geen houten jaloezieën kiezen voor grote ramen?

Hoewel houten jaloezieën charmant zijn, zijn ze niet geschikt voor extra grote ramen. Hun gewicht maakt het moeilijk om ze breder dan 2,6 meter te produceren. Ontdek waarom aluminium de ideale keuze is voor jaloezieën op maat voor grote ramen.

Houten jaloezieën hebben een bepaalde charme, maar bij grote ramen kunnen ze praktische beperkingen hebben. Hun gewicht maakt het moeilijk om ze op te tillen en soepel te bedienen bij grotere afmetingen. Aluminium jaloezieën, daarentegen, bieden duurzaamheid zonder concessies te doen aan stijl, waardoor ze perfect zijn voor grote ramen.

Hoe meet je een jaloezie op maat op?

 • Bepaal of je in de dag op of op de dag gaat monteren.
 • Neem de kleinst gemeten breedte.
 • Meet de breedte en hoogte op 3 plekken.
 • Trek bij een montage in de dag minimaal 10 mm speling van de breedte af.
 • Tel bij een montage op de dag een overlap van 50-100 mm bij de breedte op.
 • Als de jaloezie ergens boven komt te hangen. Bijvoorbeeld een vensterbank, kozijn of verwarming. Trek dan minimaal 10 mm speling van de hoogte af.

Wanneer je een jaloezie op maat bestelt, dien je vaak zelf de maten door te geven. Je moet zelf de maten opmeten voor de jaloezie en dat moet nauwkeurig worden uitgevoerd. Je kunt de maten doorgeven tot op de millimeter. Het inmeten is afhankelijk van een aantal factoren. Afhankelijk van jouw situatie en hoe jij het wilt monteren, moet je op een andere manier inmeten.

Inmeten toch liever uitbesteden? Plan dan

Gratis inmeetservice aan huis

Geheel vrijblijvend en tijdelijk gratis inmeetservice aan huis. Voor alle type raamdecoratie kunt u een afspraak inplannen en profiteren van de volgende voordelen:

 • Professioneel inmeten bij u thuis met 100% meetgarantie
 • Advies op maat (productkeuze, kleurkeuze, opties)
 • Onze adviseur neemt ook kleurstalen mee zodat u deze rustig kunt bekijken
 • Voor alle type raamdecoratie

Normaal €‎49,00

Nu gratis